Τρόπος να ζεις

Οι 20 κανόνες του Δαλάι Λάμα για τη ζωή που θα ταρακουνήσουν το μυαλό σου


Αν έχετε ακολουθήσει τα λόγια του Δαλάι Λάμα τότε ξέρετε πως η σοφία του μιλά από μόνη της. Είναι κάποιος από τον οποίο μπορούμε να μάθουμε πολλά και αν θέλετε να βάλετε σε τάξη την ζωή σας, το να τον ακούσετε μπορεί να κάνει δουλειά.

Αφού διάβασα μερικά βιβλία του και βυθίστηκα πραγματικά στον κόσμο του νιώθω ότι έμαθα πολλά. Παρακάτω βρίσκονται 20 πράγματα που έχω μάθει από αυτόν κατά τη διάρκεια των χρόνων που πραγματικά έκαναν την διαφορά στη ζωή μου. Αν νιώθετε χαμένοι, μπερδεμένοι ή απλώς δεν ξέρετε τι να κάνετε ή που να πάτε, αυτά τα πράγματα ίσως να είναι παραπάνω από αρκετά για να σας δείξουν την σωστή κατεύθυνση.

20 «κανόνες» που θα πρέπει να μάθουμε από τον Δαλάι Λάμα που θα μας βοηθήσουν να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας:

 1. Δεν μπορείτε να αγαπάτε τους άλλους ενώ τους κρίνετε. Μην κρίνετε.

Σίγουρα, ίσως νομίζουμε ότι νοιαζόμαστε για κάποιον αλλά αν τον κρίνουμε δεν τον αγαπάμε πραγματικά. Αν θέλετε να αγαπήσετε πραγματικά ένα άτομο πρέπει να αφήσετε την κριτική. Το να κρίνετε κάποιον δεν βοηθάει ποτέ.

 1. Περάστε χρόνο μόνοι καθημερινά.

Το να περνάμε χρόνο μόνοι μας είναι ωφέλιμο για όλους. Αν δεν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι για να επαναφορτίσετε θα καταλήξετε εντελώς αποστραγγιγμένοι. Είναι μια καλή μορφή φροντίδας του εαυτού σας.

 1. Αν θέλετε να είστε χαρούμενοι χρειάζεται να κοιτάτε τις πράξεις σας.

Αν επιθυμείτε την πραγματική ευτυχία πρέπει να κοιτάξετε αυτά που κάνετε. Δεν μπορείτε να κάνετε τα ίδια λάθη και να περιμένετε διαφορετικά αποτελέσματα. Αλλάξτε την ζωή σας αν πραγματικά θέλετε την αλλάξετε.

 1. Αν δεν βρείτε την γαλήνη μέσα σας, δεν θα την βρείτε στον έξω κόσμο.

Το να βρείτε την γαλήνη δεν θα είναι εύκολο και θα είναι ένα ταξίδι μέσα στον εαυτό σας. Αν συνεχώς κατηγορείτε τους άλλους και αναζητάτε άλλα μέρη για να λύσετε αυτό το ζήτημα, δεν θα λυθεί ποτέ. Μερικές φορές είναι το καλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε.

 1. Ποτέ μη φοβάστε να δείξετε συμπόνια.

Η συμπόνια είναι κάτι που μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Το να φοβάστε να την δείξετε σημαίνει ότι φοβάστε να είστε στην αληθινή μορφή σας με πολλούς τρόπους. Πάντα να δείχνετε συμπόνια ακόμα και όταν φαίνεται ανόητο.

 1. Μάθετε τους κανόνες ώστε να μπορέσετε να τους σπάσετε σωστά.

Μερικές φορές οι κανόνες χρειάζεται να σπάνε. Δεν είναι όλοι οι κανόνες μαύροι και άσπροι όπως ίσως νομίζετε. Η γκρι ζώνη είναι αρκετά σημαντική.

 1. Η ευγένεια είναι σημαντική.

Το να είστε ευγενικοί είναι σημαντικό για να πάτε μπροστά. Όταν μπορείτε να είστε ευγενικοί, πρέπει να είστε και πάντα μπορείτε να είστε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

 1. Πάντα να κρίνετε την επιτυχία σας με βάση αυτά που χρειάστηκε να θυσιάσετε.

Αν αυτό που θυσιάσατε ήταν πιο σημαντικό από όσο άξιζε η επιτυχία σας, τότε πετύχατε πραγματικά; Σιγουρευτείτε ότι το τίμημα που πληρώνετε είναι κάτι αμελητέο. Πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτό το λάθος και δεν το συνειδητοποιούν μέχρι να είναι πολύ αργά.

 1. Όταν συνειδητοποιείτε ότι κάνατε ένα λάθος, κάντε βήματα για να το διορθώσετε.

Αν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος θα πρέπει αμέσως να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να το διορθώσετε. Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι να το αντιμετωπίσετε ή το τι είναι, πρέπει να το διαχειριστείτε. Μην αφήσετε το μυαλό σας να σας μπερδέψει.

 1. Μερικές φορές το να ξέρετε πότε να μείνετε σιωπηλοί είναι σημαντικό.

Μερικές φορές το να μην πείτε τίποτα αξίζει περισσότερο από εκατομμύρια λέξεις. Το να ξέρετε πότε να μείνετε σιωπηλοί είναι σημαντικό. Να ξέρετε πότε να μιλήσετε και πότε να μην το κάνετε.

 1. Μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους άλλους.

Μην είστε τσιγκούνηδες. Πάντα να είστε ανοιχτοί να μοιράσετε την γνώση σας. Αν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον με κάποιο τρόπο, κάντε το.

 1. Αφήστε τον εχθρό σας να σας διδάξει την ανεκτικότητα

Οι εχθροί μας διδάσκουν αρκετά διαφορετικά πράγματα. Μας διδάσκουν την υπομονή, τι να προσέχουμε, ποιον να μην εμπιστευόμαστε, και πάνω από όλα μας διδάσκουν την ανεκτικότητα. Η ανοχή είναι σημαντική.

 1. Κατακτήστε τον θυμό και το μίσος σας.

Το να ξεπεράσετε τον θυμό και το μίσος σας ανεξάρτητα από το για ποιον τα νιώθετε είναι σημαντικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον εαυτό σας και θα σας επιτρέψει να ξεπεράσετε τα πράγματα. Αν δεν το κάνετε, θα το μετανιώσετε.

 1. Όλες οι ταλαιπωρίες προκαλούνται από την άγνοια, μην είστε αμαθείς.

Η ταλαιπωρία προέρχεται από την άγνοια, είτε από την δική μας είτε από των άλλων. Αφιερώστε στον εαυτό σας τον χρόνο και τις γνώσεις που απαιτούνται για να γίνετε καλύτεροι με κάθε δυνατό τρόπο.

 1. Χαμογελάστε όσο περισσότερο γίνεται.

Το χαμόγελο κάνει τον κόσμο όλων λίγο πιο φωτεινό. Όταν μπορείτε να χαμογελάτε, να το κάνετε. Θα εκπλαγείτε από την διαφορά που κάνει στους άλλους γύρω σας.

 1. Μπορείτε να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή και να διατηρείτε τις αξίες σας, μην τις αφήσετε.

Μην αφήσετε τις αξίες σας για κάτι που δεν έχει πραγματικά σημασία. Διατηρήστε τες αν είναι αυτό που επιθυμείτε. Το να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε όλα όσα ξέρετε.

 1. Να έχετε την καρδιά σας ανοιχτή για να έχετε και το μυαλό σας ανοιχτό.

Αν η καρδιά σας δεν είναι ανοιχτή, δεν θα είναι ούτε το μυαλό σας. Το να ανοίξετε την καρδιά σας επιτρέπει στο μυαλό σας να είναι όσο πιο ευρύ γίνεται. Μην το αλλάξετε αυτό.

 1. Μην αφήσετε τις πράξεις των άλλων να σας ελέγχουν.

Οι πράξεις των άλλων δεν θα έπρεπε να καθορίζουν τις δικές σας. Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε κανέναν.

 1. Ποτέ μην ξεχνάτε πως η ευτυχία δεν έρχεται από τα λεφτά και την δύναμη.

Σίγουρα, είναι ωραίο να τα έχετε αλλά η ευτυχία δεν έρχεται από αυτά. Η ευτυχία προέρχεται από μέσα σας. Δεν μπορείτε να την βρείτε έτσι απλά.

 1. Να επιθυμείτε να γίνετε όσο πιο καλοί γίνεται.

Το να είστε ο καλύτερος εαυτός σας μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Ανακαλύψτε τι σημαίνει για εσάς και κυνηγήστε το. Μπορείτε να πετύχετε πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε.

Μάγεια Τ.

Διαβάστε επίσης


To Top