Τροφή για σκέψη

Ό,τι είναι γραφτό, αυτό θα γίνει;

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Όταν ακούτε την λέξη μοίρα, ποιος είναι ο συνειρμός που κάνετε στο μυαλό σας ;

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι η μοίρα είναι υπεύθυνη για την τροπή που θα πάρει ή έχει ήδη πάρει η ζωή τους. «Ό,τι είναι γραφτό, αυτό θα γίνει», υποστηρίζουν χωρίς να μπορούν να δεχθούν καμία αμφισβήτηση επί του θέματος. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι οι άνθρωποι, ανάμεσά τους και εγώ, οι οποίοι πιστεύουν ότι την μοίρα μας, την φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι με τις επιλογές μας.

Θεωρώ ότι δεν φταίει η μοίρα, αν εσύ απέρριψες μια δουλειά την οποία θεώρησες κατώτερη των προσδοκιών σου για να βρεις μια καλύτερη η οποία δυστυχώς εν τέλη σε απογοήτευσε.

Δεν φταίει η μοίρα όταν βρέθηκε στο δρόμο σου ο ιδανικός σύντροφος ο οποίος ήταν πρόθυμος να σου προσφέρει αγάπη και αφοσίωση και εσύ χαραμιζόσουν στην μιζέρια που σου προσέφερε ο είδη υπάρχον, αρνούμενος να τον εγκαταλείψεις.

Δεν φταίει η μοίρα όταν εσύ επαναπαύτηκες στην σιγουριά που σου παρείχε η επιχείρηση του πατέρα σου και δεν αξιοποίησες τα οποία ταλέντα σου ενώ είχες την δυνατότητα.

Δεν φταίει η μοίρα αν εσύ αρνήθηκες μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό για να παραμείνεις στην Ελλάδα με τον έρωτά σου ο οποίος στην πορεία σε πρόδωσε.

Παραδείγματα υπάρχουν πάρα πολλά. Είναι άδικο να ρίχνουμε το φταίξιμο στην μοίρα για να καλύψουμε τις λανθασμένες μας επιλογές.

Η μοίρα ή διαφορετικά «η τύχη», φέρνει στον δρόμο μας ανθρώπους και ευκαιρίες. Εάν θα τους κρατήσουμε ή όχι στην ζωή μας, αν θα αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται είναι καθαρά θέμα της δικής μας κρίσεως η οποία είναι υπεύθυνη εν τέλη για την ατυχία που θεωρούμε ότι μας διακατέχει.

Σταμάτα λοιπόν να κατηγορείς το σύμπαν, την μοίρα ή τις ατυχείς συγκυρίες για να δικαιολογήσεις μια μίζερη καθημερινότητα.

Η ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ. Την καθορίζεις εσύ… γιατί απλά…
η μοίρα σου είσαι ….ΕΣΥ!!!

Διαβάστε επίσης

To Top