Προσωπική Ενδυνάμωση

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό


Η ζωή δίχως δυσκολίες σίγουρα δεν θα μας βοηθούσε ως προς την εξέλιξη μας, προς την ωρίμανση μας και προς τις καλύτερες και ιδανικότερες για εμάς επιλογές.

Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Αν τυχαίνει να περνάς τις πιο δύσκολες στιγμές μόνος σου, να ξέρεις πως δεν τυχαίνει! Να είσαι ευγνόμων, γιατί μετά από αυτό μόνο κερδισμένος θα βγεις, πιο δυνατός και πατώντας καλύτερα στα πόδια σου. 

Εάν λοιπόν δεν μάθεις πρώτα να πατάς γερά στα πόδια σου και αναζητάς στις δυσκολίες και στα προβλήματα σου πάντα κάποιον ή καποιους να είναι εκεί για να στα λύσουν ή να σε παρηγορήσουν, καπακώνεις το πρόβλημα και δεν το λύνεις. Προσπάθησε να μην τα βάζεις όλα κάτω απ το χαλάκι! Λύσε τα, τώρα! Μπορείς να το κάνεις υπέροχα μόνος σου! Και φυσικά αν κάποιος έρθει στον δρόμο σου καλοδέχουμενος, όμως μην το θεωρείς απαραίτητο και μην το απαιτείς. Εάν δεν μάθεις να λειτουργείς σαν μονάδα δεν θα μπορέσεις να νιώσεις την πραγματική πληρότητα και αυτοεκπλήρωση. Κι αν δεν νιώσεις αυτά , οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους θα έχουν συχνά προβλήματα. 

Η δύναμη που έχεις μέσα σου είναι αρκετή κι εσύ μπορεί να μη το ξέρεις! Μπορεί να μην την θεωρείς επαρκή, όμως θα συνειδητοποιήσεις στην πορεία πως όχι μόνο είναι αρκετή αλλά έχεις και απόθεμα. Μην υποτιμάς αυτά που υπάρχουν μέσα σου, απλώς για να τα βρεις θα πρέπει να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου και να ξεκινήσεις με βάση τις εμπειρίες και τη ροή της ζωής το ταξίδι της ενδοσκόπισης σου.

Όλοι στο πέρασμα μας αφήνουμε ένα μάθημα σε κάποιον, όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε για να συνεχίσουμε τον δρόμο μας και την εξέλιξη μας.

Αυτό που είσαι δεν είναι αρκετό, είναι απόλυτο. Αν δεν το γνωρίζεις ζήσε τη ζωή που σου δίνεται. Σε αυτή τη ζωή έχεις έρθει για κάποιον λόγο, συνδέσου με το έσω σου, άκουσε την καρδιά σου, άκουσε το κάλεσμα. Η ζωή σου κάθε μέρα σου δίνει ευκαιρίες και πολλά μηνύματα, άκουσε τα, κοίταξέ τα, υπάρχουν! Μην τα φοβάσαι, μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν Αποτελείσαι από αστέρια, έχεις λάμψη, έχεις πολλά που μπορούν να σε φτάσουν στα όνειρα σου και στον αυτοσκοπό σου. Έχεις ό,τι χρειάζεσαι! Είσαι πιο δυνατός από αυτό που νομίζεις! Είσαι ό,τι χρειάζεσαι.

Εικόνα: depositphotos

Διαβάστε επίσης


To Top