Τρόπος να ζεις

Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τον εαυτό σου.

Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Η καθημερινότητά σου τρέχει, η δουλειά σου, αυτά που υπάρχει ανάγκη να γίνουν, αυτά που χρειάζονται οι άλλοι από εσένα και στο τέλος της ημέρας νιώθεις μια ανελέητη εξάντληση και τελικά πέφτεις για ύπνο όπου θα ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και θα επαναλάβεις το ίδιο μοτίβο.

Όμως μέρα με τη μέρα η κούραση θα μεγαλώνει, εσύ θα νιώθεις ολοένα και λιγότερο χαρούμενος και κάπου εκεί θα αναρωτηθείς το γιατί.

Βασικά ερωτήματα για τον εαυτό σου:

  • Η δουλειά που έχω με καλύπτει σε όλα τα επίπεδα;

(σωματικό, πνευματικό, ψυχολογικό, δημιουργικό;) Aν όχι, γίνεται για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Αν ναι, πόσο καιρό χρειάζεται να γίνεται αυτό; Μήπως έχω ξεπεράσει το χρονικό όριο κι έτσι τώρα απλά μου δημιουργεί πρόβλημα;

  • Έχω κάνει σωστές επιλογές στη ζωή μου; Kι αν ναι, τώρα οι επιλογές που κάνω, πως είναι;
  • Είμαι ευγενικός απέναντι στη ζωή;
  • Μήπως τρέχω περισσότερο για τα “πρέπει” και μένω ανικανοποίητος στα θέλω;
  • Μήπως δεν διαχειρίζομαι σωστά τον χρόνο της ημέρας μου;
  • Μήπως δεν ασχολούμαι όπως θα έπρεπε με τον εαυτό μου;

Για να νιώθω καλά ως μονάδα, έχω ανάγκη να μένω χαλαρός και άδειος από σκέψεις σε κάποιες φάσεις της μέρας μου, να με συγχωρώ και να πηγαίνω παρακάτω. Να αφήνω την κούραση της δουλειάς και των άλλων καθηκόντων μου και να αποφορτίζομαι. Όσο και να μην μας φτάνει ο χρόνος, δεν χρειάζονται πολλά!

Χρειάζεται μόνο να τα αφήσω όλα στην άκρη, να αγκαλιάσω εμένα, να ακούσω τι είναι αυτό ή αυτά που χρειάζομαι και να μην καταπιέζομαι γιατί στην πάροδο του χρόνου αυτό θα μου φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πάρε μερικές αναπνοές. Για έξι δευτερόλεπτα αναπνοή για έξι δευτερόλεπτα εκπνοή. Έτσι ώστε να δοθεί το σήμα της ασφάλειας.

Χαλάρωσε, οραματίσου, πήγαινε όπου θέλεις με τα μάτια της φαντασίας σου.

Μίλησε με ανθρώπους που αγαπάς.

Εντόπισε τι είναι αυτό που σου λείπει και βάλτο ξανά στην ζωή σου, οποιαδήποτε στιγμή.

Ο εαυτός μας είναι ο ναός μας, είναι κάτι ιερό όπως και ο κάθε εαυτός, χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε το όλο. Νιώσε τον, άκουσε τον, αγάπησε τον, αγκάλιασε τον, φρόντισε τον, ελευθέρωσε τον. Ό,τι και να συμβαίνει γύρω σου, τα μάτια της φαντασίας σου πάντα είναι μέσα σου, αξιοποίησε τα και κράτα χαραγμένες μέσα σου τις πιο όμορφες διαδρομές!

Διαβάστε επίσης

To Top