Σκέψεις - Απόψεις

Να θαυμάζεις τους ανθρώπους που φορούν το χαμόγελό τους.

Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών χαμόγελα. Ψεύτικα χαμόγελα, ξεκαρδιστικά, μα και αληθινά. Κάποια όμως είναι πολύ ξεχωριστά. Διότι εκείνοι που τα φορούν είναι οι ίδιοι σπάνια, χαρισματικά πλάσματα.

Και φυσικά δε μιλάμε για ένα απλό χαμόγελο, το δικό μου και το δικό σου. Αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι χαμογελούν συνεχώς γιατί εκφράζονται μέσα από αυτό. Φορούν το χαμόγελό τους όπως εσύ φοράς τα ρούχα σου. Αυτό είναι που τους χαρακτηρίζει. Αποδεικνύει τον καθρέφτη  της ψυχής τους, την απέραντη καλοσύνη που εκπέμπουν, τη θετική τους στάση για τη ζωή. Χαμογελούν με το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη.

Αυτό το ξεχωριστό χαμόγελό τους το φορούν διαρκώς, καθώς ξυπνούν το πρωί μέχρι να κοιμηθούν αργά το βράδυ. Δε χαμογελούν δήθεν, ούτε για να αποδείξουν πως είναι ευτυχισμένοι. Πηγάζει από μέσα τους. Σου εκπέμπουν  ηρεμία, θετική ενέργεια και αύρα. Σε χαλαρώνουν και σε οδηγούν στον όμορφό τους κόσμο.

Χαμογελούν στις δυνατές  στιγμές  και στα δύσκολα, δε νευριάζουν με το παραμικρό και γνωρίζουν πώς να γαληνεύουν τους άλλους. Σου δίνουν κουράγιο λέγοντάς σου «μη μου αγχώνεσαι, μη μου στενοχωριέσαι» κι ύστερα χαμογελούν από τα βάθη της ψυχής τους. Οι άνθρωποι αυτοί εμφανίστηκαν  για να μας διδάξουν την ομορφιά της ζωής . Η δική τους δεν είναι πάντοτε ρόδινη. Όμως το χαμόγελό τους είναι η κινητήρια δύναμή τους.

Να θαυμάζεται όσους φορούν το χαμόγελό τους. Εκείνες τις αθώες ψυχές που είναι οι ίδιοι το χαμόγελο που πήρε σάρκα και οστά και μεταμορφώθηκε σε επίγειο άνθρωπο.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

To Top