Τρόπος να ζεις

Να κοιμάσαι με ένα Όνειρο και να ξυπνάς με ένα Σκοπό


Τα 4 Βήματα για να γίνεις ο θαλασσόλυκος της ημέρας σου και να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

Συνάντησα δύο πολύ όμορφα γνωμικά τα οποία εμπεριέχουν το κλειδί για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

“Τα Αληθινά όνειρα τα κάνεις ξύπνιος”

Ξύπνιος ή έξυπνος εννοεί το να έχεις κάνει την προσωπική εσωτερική εργασία, είτε μόνος και μόνη σου είτε μέσω Αυτογνωσίας, Life Coaching, Ψυχοθεραπείας είτε μέσω όποιου πρίσματος σου ταιριάζει, ώστε να ανακαλύψεις ποιος και ποια πραγματικά είσαι. Ή έστω σταδιακά να το πλησιάσεις καθώς εμβαθύνεις και περνάς από τα πέπλα της προσωπικότητας, των τραυμάτων, των περιοριστικών πεποιθήσεων και των όποιων προγραμματισμών είχες υποστεί μέχρι τώρα.

Υπάρχουν πολλές εσωτερικές αλήθειες.

Σε κάθε εξωτερική σου στιβάδα με την οποία ταυτίζεσαι, βιώνεις και μία αλήθεια σου. Και όσο πλησιάζεις στο κέντρο σου πλησιάζεις την Αλήθεια που υπάρχει μέσα στην ψυχή ή την καρδιά σου. Όσο πιο κοντά είσαι, τόσο πιο έξυπνος και έξυπνη γίνεσαι (ξυπνάς δηλαδή από τις πλασματικές ανάγκες ή τα επιφανειακά θέλω που προέρχονται από τα διάφορα πέπλα). Κατ’ επέκταση, τα όνειρα που κάνεις και οι στόχοι που θέτεις είναι πραγματικά αληθινά, ακριβώς επειδή είναι πιο κοντά στην πυρηνική σου αλήθεια.

Πάνω σε αυτά, δημιουργείς την εσωτερική σου Ιεραρχία.

Την δική σου δηλαδή Ιερή Αρχή, δηλαδή ποιος και ποια πραγματικά είσαι, αλλά και τι τελικά είναι σημαντικό και τι όχι, για σένα.

“Να κοιμάσαι με ένα Όνειρο και να ξυπνάς με ένα Σκοπό”

Στάδιο 1: Πριν κοιμηθείς, αφού έχεις εξετάσει την ημέρα σου και έχεις αξιολογήσει το πως τα πήγες, τι έκανες καλά και τι θα μπορούσες να έχεις κάνει καλύτερα, εφαρμόζεις την άσκηση ευγνωμοσύνης. Βρίσκεις δηλαδή 2-3 πράγματα για τα οποία μπορείς να νιώσεις ευγνωμοσύνη, όσο μικρά ή μεγάλα. Αυτό κάνει το εσωτερικό σου έδαφος εύφορο για το επόμενο στάδιο.

Στάδιο 2: Ξεκινάς να ονειρεύεσαι ή να οραματίζεσαι αυτό που θέλεις. Είτε ένα στόχο, μια αρετή, μια δεξιότητα, ένα κοινωνικό περίγυρο, οτιδήποτε θα ήθελες που είναι κοντά στο κέντρο σου σαν αντανάκλαση της βαθιάς εσωτερικής σου αλήθειας. Το βιώνεις στο νου σου, το αγγίζεις, το αισθάνεσαι και το βλέπεις σα να έχει ήδη γίνει. Και εκφράζεις ευγνωμοσύνη για αυτό, σα να έχει ήδη γίνει. Είναι κάτι παρόμοιο με το Νόμο της Έλξης, αλλά είναι και μια πρακτική που συναντάμε και στο NLP και στην θεραπευτική Ύπνωση. Είναι οι σπόροι μιας νέας πραγματικότητας που φυτεύεις στο εσωτερικό σου έδαφος, το οποίο έχεις από πριν προετοιμάσει και κάνει εύφορο.

Αυτά τα δύο στάδιο σε βάζουν σε μία ήρεμη και θετική κατάσταση πριν κοιμηθείς. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο τόσο το σώμα σου όσο και το νοητικό σου θα σε ευχαριστήσουν και θα σε ανταμείψουν. Σε προετοιμάζεις ουσιαστικά για ένα καλό και βαθύ ύπνο που θα σου προσφέρει ξεκούραση, ανάπλαση και ανανέωση.

Στάδιο 3: Καθώς ξυπνάς ανανεωμένος και ανανεωμένη ξεκινάς με ευγνωμοσύνη. Νιώθεις δηλαδή θετικά που άνοιξες τα μάτια σου και έχεις άλλη μια νέα μέρα να ναυσιπλοήσεις με το σκάφος σου στις θάλασσές της.. Το να ξυπνάς με ένα σκοπό σημαίνει να καλέσεις στην ενθύμησή σου τα όνειρα που έκανες πριν κοιμηθείς. Οι δράσεις, πράξεις και σκέψεις σου δηλαδή, μέσα στη μέρα σου σε γενικές γραμμές να είναι προεκτάσεις αυτών των ονείρων. Σετάρεις δηλαδή το νοητικό και το συναισθηματικό σου να είναι στοχευμένα με αυτές τις πυξίδες.

Αυτό θα φέρει το εσωτερικό σου κέντρο βάρους βαθιά μέσα σου και όχι έξω από εσένα, με τέτοιο τρόπο όπου θα σε προστατεύσει από τις όποιες αντιξοότητες ή φουρτούνες και ρεύματα που ίσως συναντήσεις. Επίσης θα λειτουργούν και οι εσωτερικές σου πυξίδες προκειμένου να σε κρατήσουν στην δική σου πορεία και όχι στην όποια λοξοδρόμηση από πειρασμούς ή σειρήνες που θα τραγουδούν σε πλασματικές ή λιγότερο αληθινές αλήθειες σου.

Στάδιο 4: Είναι ασφαλώς η δράση η οποία αποτελεί και την καλλιέργεια (καλό έργο) των προηγούμενων σταδίων. Το να κάνεις πράξη δηλαδή τα προηγούμενα, και να ολοκληρώσεις το ταξίδι σου στην ημέρα που έρχεται.

Επενδύοντας λοιπόν μόλις λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς και μόλις ξυπνήσεις, κάνοντας συνειδητά αυτά τα 4 στάδια, μέρα με την ημέρα, θα δεις πως θα πλησιάζεις τα όνειρα που δημιούργησες όλο και περισσότερο. Και πως μια μέρα θα συναντήσεις και εκείνα όπως επίσης και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αρκεί ασφαλώς να είναι και μέσα στα δικά σου λογικά πλαίσια.

Από τις πρώτες ημέρες θα παρατηρήσεις μια μεγαλύτερη εσωτερική ηρεμία, αλλά και μια σιγουριά συνοδευόμενη με μια αυξανόμενη αυτοπεποίθηση, καθώς αυτά που συμβαίνουν έξω από εσένα σιγά σιγά θα σε επηρεάζουν όλο και λιγότερο. Ή θα τα διαχειρίζεσαι πολύ καλύτερα μιας και πλέον θα κρατάς εσύ το δικό σου πηδάλιο και όχι κάτι ή κάποιος έξω από εσένα.

Καλή αρχή !

Συντάκτης: Αθανάσιος Στεργίου

enallaktikiagenda.gr

Διαβάστε επίσης


To Top