Σκέψεις - Απόψεις

Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Ποτέ μην προσπαθήσεις να κρύψεις αυτό που είσαι


Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Ποτέ μην προσπαθήσεις να κρύψεις αυτό που είσαι. Η μόνη ντροπή είναι το να έχεις ντροπή. Πάντα να υπερασπίζεσαι αυτό που πιστεύεις. Πάντα να αμφισβητείς αυτό που σου λένε οι άλλοι.

Ποτέ μη μετανιώνεις για το παρελθόν. Είναι χάσιμο χρόνου. Υπάρχει κάποιος λόγος για όλα. Κάθε λάθος, κάθε στιγμή αδυναμίας, κάθε φρικτό πράγμα που σου συνέβη. Μάθε από αυτά. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων είναι να τους δείξεις ότι σέβεσαι τον εαυτό σου και το πιο σημαντικό, ότι κάνεις το κομμάτι σου και δεν απολογείσαι για αυτό που είσαι.

Ξέρω ότι μερικές φορές νιώθεις σαν να παραιτείσαι. Κάθε καινούργια μέρα που έρχεται βλέπεις ότι δεν αλλάζει κάτι στη ζωή σου. Όλοι οι μπελάδες της καρδιάς σου και οι ανησυχίες σου, δείχνουν να χειροτερεύουν. Αναρωτιέσαι γιατί όλα συμβαίνουν σε εσένα. Εξακολουθείς να αναρωτιέσαι γιατί δεν είσαι τυχερός όπως όλοι οι άλλοι. Συνεχίζεις να προσεύχεσαι στο Θεό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει στις προσευχές σου. Τώρα, άρχισες να χάνεις την ελπίδα σου. Τώρα νομίζεις ότι ίσως τελικά ήταν γραφτό να ζεις έτσι ή κάποιος ίσως σε έχει καταραστεί.

Αλλά τι είναι αυτό που θέλω να σου πω φίλε μου; Δεν ήταν γραφτό σου να ζεις έτσι και δεν σε έχουν καταραστεί. Ο Θεός είναι σιωπηλός αλλά σε παρακολουθεί μέρα νύχτα. Ακούει τις προσευχές σου και έχει κάτι ξεχωριστό για εσένα. Απλά μείνε δυνατός, συγκεντρωμένος. Συνέχισε να προσπαθείς σκληρά και να προσεύχεσαι στο Θεό. Κράτα το στο μυαλό σου ότι δεν είσαι μόνος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Βρισκόμαστε όλοι στη ίδια βάρκα. Για αυτό, μην παραιτείσαι αγαπημένε μου φίλε. Έρχεται σύντομα η δική σου ώρα.

 

Διαβάστε επίσης


To Top