Αυτοβελτίωση

Να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας…

Όλοι λένε να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Υπάρχουν πολλές φράσεις για το ένστικτο και την διαίσθηση. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε πως «είχα μια αίσθηση» ή σας λένε «πάντα να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου» όταν πρόκειται να πάρετε σοβαρές αποφάσεις.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχουμε τόσους πολλούς τρόπους συζήτησης και πληροφορίες αυτή την εποχή. Οπότε δεν υπάρχει ανάγκη να βασιζόμαστε αποκλειστικά στα αισθήματα μας πλέον. Κι όμως, οι άνθρωποι συνεχίζουν να εμπιστεύονται το ένστικτο τους παρά άλλες προσιτές πληροφορίες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό, αλλά ο βασικός είναι πως οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευαίσθητοι από όσο συνειδητοποιούν. Διαλέγουμε πράγματα πέρα από το επίπεδο της συνειδητής σκέψης, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις πράξεις και τις αποφάσεις μας.

Αν ανησυχείτε πως αφήνετε τον βιολογικό σας προγραμματισμό να αναλάβει τα ηνία, μην ανησυχείτε. Δεν είναι απαραίτητο να ακούτε κατευθείαν μόνο το ένστικτο σας για μεγάλες αποφάσεις. Αρχίστε πρώτα με μικρές. Μόλις δείτε τα αποτελέσματα και ξέρετε ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως τον εαυτό σας, μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας για μεγαλύτερες αποφάσεις.

  1. Πάντα να ακούτε το ένστικτο σας για θέματα υγείας

Πολλοί άνθρωποι «απλώς ξέρουν» πως κάτι πάει λάθος, ακόμα και αν φαίνονται υγιείς. Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι πηγαίνουν στον γιατρό με τις υποψίες τους, μόνο για να αποδειχθεί ότι είχαν δίκιο!

Υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος γι αυτό και όταν το σκεφτείτε, βγάζει νόημα! Ξέρετε πως λειτουργεί το σώμα σας και πως το αισθάνεστε όταν είναι υγιές. Όταν κάτι δεν είναι όπως συνήθως, θα το ξέρετε επειδή θα το αισθάνεστε διαφορετικά. Μην αγνοήσετε αυτό το συναίσθημα!

  1. Πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας όσον αφορά τον κίνδυνο

Κάποτε είχα διαβάσει πως ένας πυροσβέστης ήταν σε ένα φλεγόμενο κτίριο με την ομάδα του. Όλα πήγαιναν κανονικά. Ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται πως όλοι ήταν σε κίνδυνο και πως έπρεπε να φύγουν από εκεί αμέσως. Μόλις έφυγαν από το κτίριο, η οροφή κατέρρευσε. Αν οι πυροσβέστες καθόταν για λίγο παραπάνω μέσα, θα είχαν πεθάνει.

Λίγο αργότερα, όταν διαπιστώθηκε η αιτία της φωτιάς, ο συγκεκριμένος πυροσβέστης συνειδητοποίησε ότι είχε ξανά δει τις ίδιες ακριβώς συνθήκες σε μια άλλη φωτιά, λίγο καιρό πριν. Δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως βρίσκεστε σε κίνδυνο.

Εν τέλει είμαστε ζώα και εξακολουθούμε να έχουμε τα ένστικτα και τις αντιδράσεις των ζώων, ακόμα και αν βρίσκονται σε σχετική αδράνεια μετά από τα τόσα χιλιάδες χρόνια εξέλιξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα είναι σωστά βέβαια.

Για παράδειγμα, σε καταστάσεις βίας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας σε συνδυασμό με το ένστικτο μας.

  1. Πάντα να ακούτε το ένστικτο σας για να διευρύνετε το δυναμικό σας

Και πάλι, οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν μια υγιή δόση κριτικής σκέψης πριν προχωρήσουν σε κάτι δραστικό. Αλλά υπάρχουν πολλά να πούμε για τις μεγάλες αλλαγές στην ζωή.

Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως μπορείτε να διευρύνετε το δυναμικό σας και να αποκτήσετε καινούργιους στόχους στην ζωή. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να κάνετε μαθήματα μαγειρικής ώστε να βελτιώσετε τα φαγητά σας. Μπορεί όμως να είναι και τόσο περίπλοκο όσο το να μάθετε μια καινούργια ξένη γλώσσα για ένα ταξίδι. Δεν έχει βέβαια σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η προθυμία σας να ακολουθήσετε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως θα διευρύνετε τις ικανότητες σας σε οποιονδήποτε τομέα. Το να επεκτείνετε τις ικανότητες σας αξίζει πολύ, και μερικές φορές χρειάζεται αυτή η ώθηση από το ένστικτο σας για να πειστείτε.

  1. Πάντα να ακούτε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως μπορείτε να κάνετε κάτι

Αυτό εφαρμόζεται σε δύο διαφορετικούς τομείς. Αν είστε εκπαιδευμένοι σε έναν τομέα, τον γνωρίζετε καλά και ξέρετε πώς να τον διαχειριστείτε, μην το βάζετε κάτω. Σηκωθείτε και σιγουρευτείτε πως οι άλλοι ξέρουν ότι μπορείτε να το κάνετε. Αυτό έχει να κάνει με τις συνηθισμένες δουλειές και χόμπι σας, σε οποιεσδήποτε καινούργιες ή επείγουσες καταστάσεις. Μην παραμερίσετε τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι υπερασπίζεστε αυτόν και τις ικανότητες σας.

Μερικές φορές, βρισκόμαστε σε καταστάσεις που έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εμπιστευθείτε το ένστικτο σας. Δοκιμάστε κάτι καινούργιο και μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας αρέσει!

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρομακτικό όπως η πτώση με αλεξίπτωτο. Μπορεί να είναι η κηπουρική ή η ζωγραφική. Αν σας το λέει το ένστικτο σας, απλώς κάντε το. Μπορεί να εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

  1. Πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας για την αγάπη

Σημειώστε πως δεν αναφέρομαι στον έρωτα με την πρώτη ματιά, που είναι το αγαπημένο σενάριο πολλών ταινιών. Μπορεί να συμβεί και αυτό, αλλά δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Όχι, όταν λέω να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας για την αγάπη, εννοώ να αναθεωρήσετε μια πιθανότητα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το κάνατε. Οι άνθρωποι είναι πολύ προσεκτικοί στα θέματα που αφορούν την καρδιά για έναν πολύ καλό λόγο. Εν τέλει, είναι εύκολο να πληγωθείτε. Αλλά το να εμπιστευθείτε το ένστικτο σας μπορεί να σας οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα. Και ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει μετά;

Μάγεια Τ.

© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Διαβάστε επίσης

To Top