Τρόπος να ζεις

Να ακούς τα δικά σου θέλω, όχι των άλλων…

Πριν μερικά χρόνια είχε βρεθεί στο δρόμο μου ένας σοφός γέρος που κάθε του λέξη με προβλημάτιζε.

Έλεγε την εξής φιλοσοφία: “Αν θέλεις να ζεις, μάθε να ακούς τα θέλω σου κι όχι τα πρέπει των υπολοίπων ανθρώπων!”

Μέχρι να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς εννοούσε αυτός ο σοφός ανθρωπάκος μου πήρε αρκετά χρόνια για να δω την αλήθεια κατάματα. Τότε σκέφτηκα πόσο δίκιο είχε και γιατί όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Παλεύουμε να γίνουμε αποδεκτοί,να προσποιούμαστε κάτι το ψεύτικο κι όχι το αληθινό μας προφιλ βασανίζοντας έτσι τους ίδιους τους εαυτούς μας. Κι η αιτία είναι πάντα κάποιος άλλος που μας έχει επιβάλλει κάτι που εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε και τελικώς το κάνουμε.

Είναι άδικο να “παλεύεις” με ενα θηρίο που κουβαλας μέσα σου και να μην αφήνεις ελεύθερο κι ανεξάρτητο τον εαυτό σου να κάνει αυτά για τα οποία μπορεί να επιτύχει χωρίς την επιβολή κανενός.

Σκέφτηκες πως κάπου εκεί έξω υπάρχει χώρος αρκετός για να κάνεις τα θέλω σου πράξη;Για όλα εκείνα τα πραγματοποιήσιμα όνειρα σου, να αλλάξεις χαρακτήρα και να γίνεις εσύ κυρίαρχος του ίδιου σου του εαυτού.
Να χαμογελάς ξανά για όλα εκείνα που χρωστάς σε σένα.

Η ζωή ξέρει τι παιχνίδια παίζει, ποιους συναντάμε, για ποιο λόγο βασανιζόμαστε και προσπαθούμε να είμαστε παντού τέλειοι ενώ δεν είμαστε εκ φύσεως.

Όλα έχουν το δικό τους ρόλο και σκοπό, αρκεί να ξυπνήσουμε εκείνο το φοβισμένο ανθρωπάκι που έχουμε καλά κρυμμένο μέσα μας και να το αφήσουμε να βγει στην επιφάνεια να δραπετεύσει για τα ΘΕΛΩ της ζωής του!

Άννα Συργιάννη

Πηγή

Διαβάστε επίσης

To Top