Σκέψεις - Απόψεις

Μην ξεχνάμε τον εαυτό μας.


Του Γιάννη Αραχωβίτη (Σεμινάρια Εκπαιδευτών Σκύλων)

Η ζωή μας σήμερα είναι γενικώς φορτωμένη με πολλά πράγματα. Πνιγόμαστε και τρέχουμε χωρίς να προλαβαίνουμε. Χωρίς ανάσα που λέμε. Όλοι ξέρουμε πόσο χαοτικά και απαιτητικά είναι τα πάντα γύρω μας. Δουλειές για το σπίτι, για τα παιδιά, στο γραφείο, στο δρόμο , παντού πίεση. Μια μακριά λίστα με υποχρεώσεις που δεν έχει τελειωμό.

Και έτσι φτάνουμε να ξεχνάμε τον εαυτό μας. Ξεχνάμε τα όνειρά μας και το τι θα ήθελε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η καρδιά μας.

Και κάποια μέρα, σταματάμε μπροστά στον καθρέπτη, και δεν αναγνωρίζουμε αυτόν που βλέπουμε. Και νιώθουμε απογοητευμένοι. Ότι τα χρόνια πέρασαν χωρίς νόημα, χωρίς χαρά και με λάθος επιλογές και στόχους.

Μετανιώνουμε και φοβόμαστε μήπως είναι πια πολύ αργά να ζήσουμε (όπως θα θέλαμε).

Αλλά … υπάρχει κάτι μέσα μας που δεν πεθαίνει. Η Ελπίδα. Κάτι που μας λέει «Μπορείς να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Ποτέ δεν είναι αργά»

Η έντονη δυσαρέσκεια μπορεί να είναι η δύναμη που θα μας κάνει να «ξυπνήσουμε». Που θα σηκωθούμε και θα πούμε: “Φτάνει πια! Ως εδώ!»

Γιατί τα γράφω αυτά σήμερα…

Πολλά νέα ή και μεγαλύτερα «παιδιά» θέλουν να αλλάξουν. Και έρχονται στη σχολή μας (www.StarDogs.gr) και λένε ότι το όνειρό τους είναι να γίνουν θετικοί εκπαιδευτές ζώων/ σκύλων. Γιατί όπως λένε λατρεύουν τα σκυλιά, γιατί τους μαγεύει ο συμπεριφορισμός και η ψυχολογία, γιατί θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, γιατί βαρέθηκαν το ωράριο 8-5 και το υπαλληλίκι. Αλλά και πάλι ταλαντεύονται. Φοβούνται μήπως και δεν πετύχουν, μήπως, μήπως το ένα και το άλλο.

Όλοι μας ξέρουμε ότι η ανάπτυξη και η αλλαγή είναι επίπονες. Τίποτα όμως δεν είναι πιο οδυνηρό και βασανιστικό από να είσαι “κολλημένος” σε μια άρρωστη κατάσταση χωρίς μέλλον, χαρά και προοπτική. Το δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση και να πιστέψεις ότι μπορείς να «πετάξεις». Τα υπόλοιπα είναι πολύ πιο εύκολα.

Αν θέλεις να «ξεκολλήσεις» 1) πάρτο απόφαση 2) πίστεψέ το και 3) δεσμεύσου να αλλάξεις τρόπο σκέψης και ειδικά δράσης.

Πάρε τηλέφωνο τώρα και κλείσε θέση για τα σεμινάρια εκπαιδευτών σκύλων του StarDogs Trainers Academy, τάξη 2023-24.
Πρωτοπορία, Δύναμη, Θετική Εκπαίδευση από το 1998.
Για πληροφορίες και ενημέρωση [email protected] & 6945 954 564

Διαβάστε επίσης


To Top