Σκέψεις - Απόψεις

Μην κυνηγάς αυτούς που δεν το αξίζουν. Αυτοί που είναι γραφτό να μείνουν θα μείνουν.


Σε αυτή την ζωή πέρασα πολλά. Αγάπησα. Έχασα. Προδόθηκα. Πληγώθηκα. Και με κάποιον τρόπο βρήκα την δύναμη να αγαπήσω ξανά.

Αλλά ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που αντιμετώπισα ήταν η αγάπη χωρίς ανταπόκριση.

Είτε ήταν ερωτικές σχέσεις είτε φιλίες, μπορώ ειλικρινά να πω πως τις έμαθα καλά. Συμβιβάστηκα με σχέσεις που δεν ήταν καλές για μένα και κυνήγησα ανθρώπους που δεν τους ένοιαζε και πολύ να μου που πουν αν ήμουν ή όχι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Και ξέρετε τι;

Τελικά έμαθα το μάθημα μου.

Κανένας δεν θέλει να χαραμίζει τον χρόνο του περιμένοντας κάποιον να αποφασίσει.

Οι περισσότεροι λένε πως πρέπει να αγωνιζόμαστε γι αυτούς που αγαπάμε αλλά τι γίνεται όταν αυτά τα άτομα δεν κάνουν το ίδιο για σένα;

Τι γίνεται όταν έχεις κουραστεί τόσο πολύ που δεν μπορείς να κουνηθείς και όλα αυτά για το τίποτα; Τι γίνεται όταν συνειδητοποιείς πως μερικοί άνθρωποι δεν αξίζουν την προσοχή σου;

Θα σου πω. Τελικά μαθαίνεις το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής σου.

Αυτοί που προορίζονται να είναι στην ζωή σου και νοιάζονται πραγματικά για σένα θα είναι πάντα εκεί ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.

Μην αφήνεις τους άλλους να σε μπερδεύουν. Το να παλεύεις για κάποιον που αγαπάς είναι κάτι όμορφο και γενναίο. Αλλά λειτουργεί μόνο αν ισχύει και για τους δύο. Δύο γενναία ανθρώπινα όντα που αγαπούν ο ένας τον άλλον όσο τίποτα άλλο. Που αντιμετωπίζουν όλα όσα μπορούν να βλάψουν την σχέση και να τους χωρίσουν.

Αν είσαι μόνος σε αυτό, τότε απλώς κυνηγάς κάποιον. Και ακόμα και αν φαίνεται άκακο στην αρχή, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε μια εξαντλητική καθημερινότητα.

Δεν έχω χρόνο για τέτοιους ανθρώπους. Γνώρισα πολλούς που ήθελαν να πάρουν τα πάντα αλλά να μην δώσουν τίποτα. Κουράστηκα να δίνω την ενέργεια μου σε ανθρώπους που δεν αξίζουν τίποτα από την καρδιά μου. Κουράστηκα να αποδέχομαι τα πάντα.

Τελικά συνειδητοποίησα πως πρέπει να εκτιμώ περισσότερο τον εαυτό μου. Μόνο εγώ αποφασίζω ποιος έρχεται και ποιος φεύγει στην ζωή μου.

Μου πήρε πολύ καιρό για να το καταλάβω αλλά αυτοί που θέλουν να είναι μαζί σου θα βρουν ένα τρόπο. Θα περάσουν βουνά και ποτάμια αλλά πάντα θα βρίσκουν ένα τρόπο να είναι εκεί για σένα.

Με τους σωστούς ανθρώπους, δεν θα αναγκάζεσαι για τίποτα.

Η αγάπη θα είναι αληθινή και αγνή. Όλα όσα κάποτε φαινόταν δύσκολα, τώρα θα είναι απλά. Επειδή όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος.

Οπότε, μην χαραμίζεις το φως σου στους λάθος ανθρώπους. Αξίζεις να σε εκτιμούν και να βρεις την ευτυχία. Αξίζεις να ζήσεις την ομορφιά που έχει να προσφέρει το Σύμπαν.

Είναι απλό. Οτιδήποτε πέρα από τα αληθινά δεν αξίζει.

Διαβάστε επίσης


To Top