Σκέψεις - Απόψεις

Μην επιβαρύνεις τον κόσμο με ταμπέλες αγάπης. Δεν το αντέχει. 

Γράφει η Μπέττυ Κούτσιου

Ποτέ οι άνθρωποι δεν θα είναι όλες τις ώρες εδώ για σένα. Συνήθως τις πιο μεγάλες στιγμές που τους χρειάζεσαι θα είναι απόντες. Θα είναι κοντά σου σε μικρό χαρές, σε μικρό λύπες, μα την πραγματική στιγμή που η ψυχή σου θέλει να ακουμπήσει πάνω τους θα έχουν τις δουλειές τους. Θα εξαφανιστούν. Γι’αυτό φρόντισε να προστατεύεσαι από πιο πριν, να μην απογοητεύεσαι, να μην λυπάσαι.

Ο Θεός ξέρει τι κάνει. Κάτι σου παίρνει και κάτι σου δίνει. Κάτι  σου στερεί και κάτι σου χαρίζει. Όχι ότι εσύ είσαι αλάνθαστος. Αυτό θα το λένε και εκείνοι για σένα. Όμως η αλήθεια είναι πως πρέπει από τον κάθε άνθρωπο να παίρνεις αυτό που σου δίνει και να λες ευχαριστώ. Κανένας δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα, ένα κομμάτι μόνο ο καθένας μπορεί.

Θα έρθουν άλλοι άνθρωποι, θα φύγουν και εκείνοι έτσι πάει. Μην επαναπαύεσαι σε έναν. Το να θεωρείς κάποιον άνθρωπο κολλητό είναι η μεγαλύτερη ταμπέλα που μπορεί να του βάλεις. Και βαρύ φορτίο. Δεν ξέρεις αν την αντέχει. Δεν υπάρχει κολλητός όταν περάσεις τα 18. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάς και άνθρωποι που γνωρίζεις. Άνθρωποι που ξέρεις και πορεύεσαι μαζί. Και πάλι αυτό, εάν θες ένας κύκλος είναι. Σήμερα θα είσαι πιο κοντά με κάποιον αύριο με κάποιον άλλον.

Μην τοποθετείς κανέναν σε βάθρο για να μην χρειαστεί να κατρακυλήσει. Δώσε στον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου την δυνατότητα να ανεβαίνει σκαλιά στην εκτίμηση σου και να τα αξίζει, ώστε όταν τον τοποθετήσεις στην ψηλότερη κορυφή κορυφή να ξέρεις ότι με το παραμικρό φύσημα του αγέρα δεν θα γκρεμοτσακιστεί.

Έχουμε δυστυχώς μάθει στις εύκολες ετικέτες, κολλητός, αδελφός και δικός μου. Δικός σου είναι μόνο ο εαυτός σου που δεν θα σε προδώσει. Και αυτό ακόμα παίζεται, γιατί το ένα σου χέρι ξέρει τι κάνει το άλλο.

Image by Robin Brown Palladino

Διαβάστε επίσης

To Top