Τροφή για σκέψη

Μην αφήσεις τη μοναξιά να σε πείσει να συμβιβαστείς με λιγότερα από όσα αξίζεις


Μην επιτρέψεις στη μοναξιά να σε πείσει να ξεκινήσεις σχέση με κάποιον που δεν θα σου δώσει ευτυχία ή με κάποιον που δεν σε αγαπά πραγματικά. Μην επιτρέψεις στη μοναξιά να σε κάνει να θυσιάσεις την καρδιά σου ή την αγάπη που πάντα ποθούσες.

Μην επιτρέψεις στη μοναξιά να σε κάνει να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου, την εμφάνιση, τη ζωή ή τις προτεραιότητές σου. Μην επιτρέψεις στη μοναξιά να σε κάνει να σκεφτείς ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα. Μην την αφήσεις να είναι ο λόγος να παραιτηθείς ή να μισήσεις τον κόσμο.

Επίτρεψε στη μοναξιά σου να λειτουργήσει ως μια μετάβαση, ως απομόνωση, ως τον λίγο μοναχικό χρόνο που χρειάζεστε ώστε να μπορέσετε να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας ή να επιλύσετε προβλήματα από την παιδική ηλικία. Ίσως η μοναξιά να υπάρχει για να εξυπηρετεί ως μια υπενθύμιση ότι η συντροφιά με τον εαυτό σας δεν είναι καθόλου άσχημη. Η συντροφιά με τον εαυτό σας είναι αρκετή.

Μην επιτρέψεις στη μοναξιά να σε πείσει ότι θα είσαι για πάντα μόνος, ότι αυτή θα είναι για πάντα η ζωή σου. Μην επιτρέψεις να σε πείσει ότι πρέπει να αλλάξεις ή να συμβιβαστείς ώστε να της ξεφύγεις.

Μην επιτρέψεις στη μοναξιά να σε οδηγήσει σε μια επικίνδυνη περιοχή – εκεί θα σε κάνει να πιστέψεις ότι πρέπει να είσαι όπως όλοι οι άλλοι ή που θα αλλάξει τις αξίες ή την καρδιά σου ώστε να ταιριάξεις, ώστε να έχεις ραντεβού κάθε σαββατοκύριακο, ώστε να έχεις συνοδό στα γενέθλια και στα πάρτι.

Μην επιτρέψετε στη μοναξιά να ικανοποιηθεί με το ανικανοποίητο

Μην την αφήσετε να είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από τη δυστυχία σας. Επιτρέψτε της αντιθέτως να σας ενδυναμώσει ώστε να γίνετε αυτός που ποτέ δεν είχατε σκεφτεί ότι θα γίνετε. Κάποιος που στέκεται δυνατός και μόνος, κάποιος που δεν χρειάζεται επικύρωση, κάποιος που δεν χρειάζεται θόρυβο.

Αφήστε τη να σας δώσει τη δύναμη να παλέψετε μόνοι, να σας μάθει να επιβιώνετε από κάθε δυσκολία. Επιτρέψτε της να γίνει η ασπίδα και η πανοπλία σας στις τόσες κρύες και σκοτεινές νύχτες όπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν ή προς τα πού να τρέξουν, αλλά εσείς δεν φοβάστε επειδή έχετε τον εαυτό σας και ξέρετε ότι μπορείτε να βασιστείτε σε αυτόν.

Μην επιτρέψετε στη μοναξιά να σας πείσει να συμβιβαστείτε με έναν εραστή, έναν σύντροφο που δεν σας ικανοποιεί ή με έναν φίλο που δεν σας αγαπά με όλη του την καρδιά ή με συνεργάτες που δεν πιστεύουν ότι αξίζετε την επιτυχία. Μην επιτρέψετε στη μοναξιά να σας κάνει να περνάτε χρόνο με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε ακόμα πιο μόνοι.

Rania Naim

 enallaktikidrasi.com 

Διαβάστε επίσης


To Top