Σκέψεις - Απόψεις

Μην αφήνεις τους άλλους να σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα για τις επιλογές σου

Ο τραγικός ποιητής Αισχύλος είχε κάποτε διατυπώσει την εξής φράση: Μεγαλώνοντας, φεύγει του ανθρώπου η συστολή. 

Μία φράση που μας δείχνει πως όσο μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε από την εμμονική προσκόλληση στη γνώμη των άλλων.

Αντιλαμβανόμαστε πως έχει μεγαλύτερη σημασία αυτό που πιστεύουμε εμείς για εμάς, όχι οι άλλοι.

Μία φράση που αποφάσισα και εγώ η ίδια να ακολουθήσω στη ζωή μου. Να βάλω προτεραιότητα τα δικά μου θέλω, τις δικές μου ανάγκες και επιλογές.

Ήξερα πως θα καταφέρω αυτό που ήθελα και δεν επέτρεψα σε κανέναν να αμφισβητήσει την αξία των προσπαθειών και του αντικειμένου με το οποίο αποφάσισα να καταπιαστώ.

Δεν άκουσα εκείνους που μου έλεγαν πως το πτυχίο μου στους υπολογιστές δε θα μου ανοίξει κανέναν δρόμο. Όταν αναζητούσα εργασία, το πρώτο εφόδιο και πτυχίο που έδειχνα ήταν αυτή η πιστοποίηση. Ήταν οι γνώσεις εκείνες που με βοήθησαν να ελιχθώ στο αντικείμενο της Δημοσιογραφίας και με βοήθησαν στο να στέλνω τα κείμενά μου.

Αν άκουγα κάποιους που μου έλεγαν πως ο κλάδος μου δε θα με βοηθήσει να ανελιχθώ επαγγελματικά, δε θα έπαιρνα την απόφαση να δώσω ξανά Πανελλήνιες για να περάσω στο Πανεπιστήμιο δεύτερη φορά.

Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως η αρθρογραφία με την οποία ασχολούμαι εντατικά τα τελευταία μου χρόνια δε θα με βοηθήσει να ανελιχθώ επαγγελματικά, δε θα κατάφερνα να αμείβομαι τους τελευταίους μήνες.

Μην αφήνεις τους άλλους να σου δημιουργούν ενοχές ή να σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα για τις επιλογές σου. Μόνο εσύ ξέρεις αν ο δρόμος που έχει επιλέξει να ακολουθήσεις είναι ο σωστός, μόνο η ψυχή σου ξέρει ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Άκουσε την καρδιά σου, πίστεψε στα όνειρά σου και προχώρα…

enalaktiko.eu

Διαβάστε επίσης

To Top