Συνείδηση

Η μικροκοσμική τροχιά- Το μυστικό των Ταοϊστών για ανώτερη συνείδηση

Το ανθρώπινο σώμα είναι προικισμένο με πνευματική ανατομία, χρησιμοποιώντας τη για να υποστηρίξει την ζωή και την συνείδηση. Ως μικρόκοσμος του σύμπαντος, το ενεργειακό κυκλοφορικό σύστημα του σώματος κατοπτρίζει τα μοτίβα που βρίσκουμε στον Κόσμο, τα οποία ρέουν με μοτίβα τροχιάς κατά μήκος των καναλιών που συχνά αναφέρονται ως μεσημβρινοί.

Καθώς οι πλανήτες κινούνται με τροχιά γύρω από τα αστέρια, έτσι και τα ηλεκτρόνια περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα των ατόμων, δημιουργώντας βιοηλεκτρική ενέργεια, η ύλη από την οποία αποτελείται το σώμα μας. Είμαστε ηλεκτρικά όντα και όταν τα κυκλώματα μας λειτουργούν αποτελεσματικά, η προσωπική μας ενέργεια, υγεία και ευεξία αυξάνονται.

Η επιστήμη των υλικών προσεγγίζει αυτή την θεωρία αναγνωρίζοντας πρακτικές όπως ο βελονισμός ως αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, ενώ περιμένουμε μια συγκεκριμένη εξήγηση για τα βιο-κυκλώματα μας μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες από εργασίες προηγούμενων αιώνων που έγιναν από εσωτερικούς επιστήμονες οι οποίοι ανέπτυξαν ένα ευρύ φάσμα συστημάτων διαλογισμού και σωματικών ασκήσεων για την καλλιέργεια, την ενδυνάμωση και την εκκαθάριση του τσι ή της ζωτικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα με τις πρακτικές του Qi Gong, Tai Chi, Kundalini Yoga και ενεργειακών διαλογισμών οι οποίοι επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του τσι και της πρανικής ενέργειας.

Αλλά τι είναι αυτό το τσι; Και από πού έρχεται; Το τσι είναι η ίδια πρωταρχική δύναμη της ζωής. Αρχίζει στην ανθρώπινη ζωή από το τρύπημα ενός αυγού από ένα κύτταρο σπέρματος. Από αυτή την αρχική συγχώνευση δημιουργείται ένα εξαιρετικά πολύπλοκο νέο ανθρώπινο ον. Το τσι είναι η συνεχόμενη ροή ενέργειας που συνδέει τους διάφορους ιστούς, τα όργανα και τις λειτουργίες σε ένα ενιαίο σύνολο-ένα άτομο. Το τσι επίσης συνδέει αυτό το άτομο με το περιβάλλον του. ~Mantak Chia

Ζωντανός κληρονόμος της αρχαίας Ταοϊστικής φιλοσοφίας, συγγραφέας, δάσκαλος και θεραπευτής ο Mantak Chia δουλεύει με ένα μοναδικό σύστημα που αποκαλεί Παγκόσμια Θεραπεία Τάο. Σε αυτή την προσέγγιση της ευεξίας περιλαμβάνεται μια συγκεκριμένη πρακτική για το άνοιγμα της μικροκοσμικής τροχιάς μέσα στο ενεργειακό σώμα, προσφέροντας στους αφοσιωμένους επαγγελματίες έναν εύκολο και βαθύ τρόπο να γνωρίσουν άμεσα την κίνηση του τσι μέσα στο σώμα.

«Το άνοιγμα της πορείας» σημαίνει η εκκαθάριση όλων των εμποδίων που εμποδίζουν την ροή της ενέργειας του τσι στα φυσικά της μονοπάτια. Τα περισσότερα εμπόδια έχουν την μορφή φυσικής, ψυχικής ή συναισθηματικής έντασης. ~Mantak Chia

Η μικροκοσμική τροχιά είναι ένα σενάριο οικείο με πολλές ενεργειακές πρακτικές, ειδικά με αυτή του Qi Gong και πολλές πρακτικές μπορούν να βρεθούν για την ανάπτυξη αυτής της συγκεκριμένης πτυχής του ενεργειακού σώματος, ωστόσο η μέθοδος του Chia, όπως εξηγείται και στο βιβλίο του Awaken Healing Energy Through The Tao: The Taoist Secret of Circulating Internal Power, είναι ιδιαίτερα προσιτή στους αρχάριους και σε αυτούς που εξερευνούν την ανάπτυξη του τσι για πρώτη φορά.

Ουσιαστικότερα, η πρακτική είναι ένας αυτό-καθοδηγούμενος διαλογισμός που επικεντρώνεται στις δύο κύριες πορείες της ενέργειας του τσι στο σώμα, στην ‘Λειτουργική’ η οποία τρέχει από τη βάση κορμού κοντά στο περίνεο ρέοντας προς τα πάνω στα μεγάλα όργανα και στα αδενικά συστήματα του σώματος στον λαιμό. Η ΄ Κυβερνητική ΄ πορεία η οποία ξεκινά επίσης από το περίνεο και ρέει από το περίνεο στον κόκκυγα και μετά μέσω της σπονδυλικής στήλης στον εγκέφαλο και κάτω στον ουρανίσκο.

Συγκρίνοντας τις πλανητικές τροχιές των ουράνιων σωμάτων του σύμπαντος μας με τα ενεργειακά συστήματα του σώματος, ο Chia εξηγεί πως αυτή η πρακτική διαλογισμού ανοίγει την πρωτογενή βιοηλεκτρική πορεία ενός πρωτογενούς οργανισμού, επιτρέποντας μια τροχιακή ροή ενέργειας να κινηθεί αβίαστα μέσα και γύρω από όλα τα μεγαλύτερα ζωτικά όργανα του σώματος.

Εδώ ο Chia συγκρίνει τους ενεργειακούς μεσημβρινούς με την ηλεκτρική καλωδίωση ενός σπιτιού:

«Τα δύο κύρια ενεργειακά κανάλια του σώματος μπορούν να συγκριθούν με την κύρια καλωδίωση ενός σπιτιού. Φανταστείτε μια γραμμή που μεταφέρει ενέργεια από το εξωτερικό στον πίνακα ελέγχου του κτιρίου. Αυτός ο πίνακας περιέχει τους διακόπτες του κυκλώματος που προστατεύουν την εσωτερική καλωδίωση από βραχυκυκλώματα και υπερφορτώσεις. Έχει επίσης τους διακόπτες που ελέγχουν το ρεύμα σε όλα τα δωμάτια μέσα στο σπίτι. Αυτή η εσωτερική καλωδίωση είναι σαν έξι ειδικές ενεργειακές πορείες του σώματος που χρησιμοποιούνται στα ανώτερα επίπεδα διαλογισμού του Ταοϊσμού και ξεχωρίζουν από την μικροκοσμική τροχιά. Σε ανώτερα επίπεδα υπάρχουν πρόσθετα «καλώδια» για ειδικά βαριά φορτία ενέργειας που ίσως εισέλθουν στο σύστημα- η «πορεία της ώθησης» στο κέντρο του σώματος είναι μια τέτοια καλωδίωση. Μόλις το σπίτι σας, όπως και το σώμα σας καλωδιωθούν σωστά και όλα τα μέτρα ασφαλείας έχουν παρθεί, είναι έτοιμο να συνδεθεί στην κύρια γραμμή ενέργειας. Είστε έτοιμοι να λάβετε την ενέργεια που έρχεται από πάνω και από κάτω σας χωρίς αυτή να σας βλάψει.» ~Mantak Chia

Τελικές σκέψεις

Ο καθένας έχει την ικανότητα να αυξήσει την προσωπική του ενέργεια, να αναπτύξει το τσι και να βιώσει άμεσα τις βαθιές επιπτώσεις πρακτικών όπως αυτή. Τα πλεονεκτήματα γι αυτούς που καλλιεργούν με επιμέλεια το τσι είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένου την γαλήνη του μυαλού, την ανώτερη γνώση, την συναισθηματική ισορροπία, καλύτερη υγεία, καλύτερο ύπνο, ισχυρότερη ανοσία, αυξημένη φυσική και διαισθητική ισχύ και αυξημένη ικανότητα στην θεραπεία.

Μετάφραση: awakengr.com via themindunleashed

Διαβάστε επίσης

To Top