Σκέψεις - Απόψεις

Μεγαλώνοντας έμαθα ότι κάποια πράγματα τελειώνουν για να έρθουν καλύτερα

Πάντα δενόμουν υπερβολικά με ανθρώπους και φοβόμουν πολύ μην τους χάσω. Πάντα συσχέτιζα τις λέξεις «χωρισμός» και «τέλος» με τον πόνο και την ταλαιπωρία. Το να χωρίσεις ή να διακόψεις την σχέση σου με κάποιον σήμαινε θλίψη και στεναχώρια.

Γι αυτό πάντα έκανα ό, τι μπορούσα για να κρατήσω αυτούς που αγαπώ. Έκανα τα πάντα για να σιγουρευτώ ότι αυτό που υπήρχε δεν θα τελειώσει. Συνεχώς απέφευγα το να πω αντίο.

Ωστόσο, με τον καιρό ξεκίνησα να βλέπω το τέλος διαφορετικά. Έμαθα ότι το τέλος δεν σημαίνει πάντα αποχαιρετισμό, θάνατο ή αποτυχία. Μερικές φορές δεν φέρνει πόνο και ταλαιπωρία. Έμαθα ότι μερικές φορές το τέλος ανοίγει νέες πόρτες με ευκαιρίες επειδή έκλεισε τις παλιές πόρτες που δεν οδηγούσαν πουθενά. Το τέλος μπορεί να είναι κάτι καλό επειδή μας αναγκάζει να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας και στην ζωή μας, μας αναγκάζει να βρούμε μια νέα δουλειά, ένα καινούργιο σπίτι, ένα καινούργιο σύντροφο, νέους φίλους.

Ακόμα μαθαίνω να αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους και να τελειώσουν όταν έρθει η ώρα τους αντί να σπαταλώ τον χρόνο μου προσπαθώντας να τα θεραπεύσω και να δώσω ζωή σε τελειωμένες σχέσεις.

Μαθαίνω να αποδέχομαι το τέλος και να το βλέπω ως κομμάτι της ζωής μου αντί ως αποτυχία. Μαθαίνω να χαίρομαι τις αναμνήσεις και να μην προσπαθώ να ανακουφίσω τον πόνο. Επειδή ξέρω πως είναι καλύτερο για μένα να τελειώσω κάτι με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω μέλλον αντί να βασανίζω τον εαυτό μου μένοντας στην τοξικότητα μιας σχέσης.

Μαθαίνω πως μερικά πράγματα πρέπει να τελειώσουν για να έρθουν καλύτερα. Μερικοί άνθρωποι και κάποια πράγματα έρχονται στην ζωή μας μόνο για να μας διδάξουν κάτι και τότε να φύγουν, και πρέπει να τους αφήσουμε. Επειδή το τέλος είναι απαραίτητο και είναι ο δρόμος για μια νέα αρχή. Είναι θεραπευτικό και ασφαλές. Δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο το θεωρούμε.

Επειδή υπάρχει τόση αγάπη, ελπίδα και ελευθερία στο τέλος. Μπορεί να είναι μια ευλογία αν το δούμε έτσι.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top