Οικογένεια

Ματθαίος Γιωσαφάτ: Πόσο σημαντικός είναι ο πρώτος χρόνος ζωής του μωρού και ο ρόλος της Μαμάς (video)

Πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στον πρώτο χρόνο της ζωής ενός μωρού. Όπως αναλύει στο βίντεο που ακολουθεί, ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο,τι έκανε η μητέρα σας γράφεται σε μια κασέτα ασυνείδητα και αντίστοιχα βγαίνουν αυτά τα βιώματα και σε εσάς.

Είναι πολύ σημαντικό για τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού να υπάρχει ο ίδιος άνθρωπος στη ζωή του. Φυσικά το καλύτερο είναι να είναι η μαμά του αυτό το πρόσωπο ή αλλιώς ο μπαμπάς ή η γιαγιά αλλά να είναι ένα πρόσωπο και όχι πέντε.

Είναι πολύ κρίσιμο το βλέμμα της μαμάς που κοιτά το μωρό της τον πρώτο χρόνο. Για 8 μήνες που δημιουργείται η ταυτοτητά του μωρού, χρειάζεται αγκαλιά, χάδια, να το ταίσει όποτε θέλει διότι αλλιώς φοβάται ότι θα πεθάνει. Ακόμα και εαν τρώει από το μπιμπερο πρέπει η μάνα να έχει το παιδί πάνω της στην αγκαλιά της και να του μιλάει. Να αισθάνεται το δέρμα της, τη μυρωδιά της, το βλέμμα της, την αγκαλιά της.

Το μωρό έχει πολύ έντονο το φόβο του θανάτου. Κλαίνε γιατί νομίζουν ότι θα πεθάνουν καθώς ενστικτωδώς έχουν το άγχος του θανάτου.

Ακούστε τον ψυχίατρο Ματθαίο Γιωσαφάτ να εξηγεί πόσο σημαντικός είναι ο πρώτος χρόνος ζωής για το μωρό. Ο σημαντικότερος χρόνος της ζωή μας. Καθορίζει τα αισθήματα του ανθρώπου για όλη του τη ζωή.

Μη χάσετε: Ματθαίος Γιωσαφάτ: Ο πρώτος χρόνος της ζωής μας καθορίζει τη μελλοντική μας ευτυχία

mommyandthecity.gr ,  babyradio.gr 

Διαβάστε επίσης

To Top