Τρόπος να ζεις

Μάθε να χαλαρώνεις.

Σ’ ένα κόσμο όπου όλοι σχεδόν τρέχουν χωρίς προορισμό, εσύ μάθε να χαλαρώνεις.

Φυσικά να διεκπεραιώνεις τις καθημερινές σου υποθέσεις και να μη παραμελείς όσα πρέπει να γίνουν.

Όμως αντί να βιάζεσαι διαρκώς και να αγχώνεσαι για το μέλλον, ζήσε πιο ενεργά στο παρόν. Αντί να λυπάσαι για όσα σου λείπουν, μάθε να εκτιμάς όσα ήδη έχεις.

Αντί να μετράς τις λύπες σου, μέτρα τις χαρές σου και τις ευλογίες σου. Μην προσπερνάς τα μικρά και απλά πράγματα γιατί ίσως μια μέρα συνειδητοποιήσεις οτι δεν ήταν καθόλου μικρά και ασήμαντα.

Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο.

Μάθε:

Να εκτιμάς

Να σέβεσαι

Να είσαι ευγνώμων

Να χαμογελάς συχνότερα

Να λες ευχαριστώ

Να βοηθάς όταν μπορείς

Να είσαι ταπεινός

Να κάνεις ό,τι αγαπάς

Ολα τα παραπάνω δεν είναι διαταγές και κανείς δεν σε υποχρεώνει να τα τηρείς. Όμως είναι πρακτικά αδύνατον να είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος χωρίς αυτά.

Αν πράγματι θέλεις κάτι καλύτερο για τη ζωή σου, ξεκίνα απο εκεί που βρίσκεσαι και άλλαξε τα δεδομένα.

Αν δεν ποτίσεις ένα λουλούδι θα μαραθεί. Με το ίδιο σκεπτικό, αν δεν καλλιεργήσεις τις όμορφες πτυχές του εαυτού σου, τότε οδεύεις σε κάτι λιγότερο απο αυτό που πραγματικά αξίζεις.

Η πραγματική ευτυχία δεν κοστίζει τόσο ακριβά οσο την κοστολογούν οι περισσότεροι άνθρωποι, γιατί κρύβεται στα απλά πράγματα.

Τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα κτήματα, οι περιουσίες, μπορεί να χαθούν, αλλά μπορείς να τα επανακτήσεις. Μπορούν να αγοραστούν με χρήματα.

Ενώ τα πιο σπουδαία πράγματα, τα πιο σημαντικά, δεν αγοράζονται με χρήματα και μάλιστα είναι δωρεάν: το οξυγόνο που αναπνέουμε, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, το σώμα μας, ο φωτοδότης ήλιος, η αληθινή αγαπη και πολλά άλλα.

Φυσικά και τα υλικά αγαθά είναι σημαντικά, για μια ισορροπημένη και ολοκληρωμένη ζωή. Όμως πρέπει να τους δίνουμε τη θέση και τη σημασία που τους αρμόζει και όχι να χαλάμε το σημαντικότερο, που είναι η υγεία μας, για αυτά.

Καθημερινά δεν βλέπεις τα ίδια πράγματα. Βλέπεις διαφορετικά πράγματα με την ίδια αντίληψη. Αν πράγματι θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε τον τρόπο που την αντιλαμβάνεσαι.

John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

Διαβάστε περισσότερα: aytoveltiosi.wordpress.com

Διαβάστε επίσης

To Top