Σοφά λόγια

Μαθαίνοντας από τα λάθη σου…


Γράφει η Δέσποινα Παντέλα

Πόσες φορές τα έβαλες με τον εαυτό σου γιατί έκανες λάθος επιλογές, επιλογές οι οποίες σου κόστισαν, είτε χάσιμο χρόνου, είτε επηρέασαν το μέλλον σου, είτε σε πλήγωσαν…

Κι όμως να μην ξεχνάς πως μέσα από αυτά τα λάθη έμαθες να είσαι πιο δυνατός, έμαθες να πεισμώνεις για τα θέλω σου, να επιμένεις για τα όνειρα σου, να μην εκπλήσσεσαι με την κάθε τυχόν προδοσία, να χειρίζεσαι καταστάσεις, να μαθαίνεις ποιος είναι ο κόσμος στα αλήθεια και να μπορείς να επιβιώνεις..

Άλλωστε κάθε λάθος έρχεται για να μας μαθαίνει να προχωράμε παρακάτω… να προχωράμε και να εξελισσόμαστε, έρχεται για να σου μάθει να αντιδράς διαφορετικά σε παρόμοιες καταστάσεις… έρχεται για να σου προφέρει εμπειρίες ζωής, εμπειρίες απαραίτητες για να σε ωριμάσουν σαν άνθρωπο και να σε κάνουν να βλέπεις από μια άλλη οπτική γωνία. ‘’Εμπειρία είναι απλά το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας’’.

Δεν υπάρχει τελειότητα. Δεν υπάρχει άνθρωπος αλάνθαστος. Δεν θα χε νόημα έτσι… Τα λάθη σου είναι το εισιτήριο για την αυτοβελτίωση σου..

Γι αυτό να μην μετανιώνεις ποτέ για τίποτα αλλά να επικεντρώνεσαι στο τι θα κάνεις από δω και πέρα. Ο καθένας μας μπορεί να σφάλει, να πάρει λάθος αποφάσεις, να κάνει λάθος επιλογές, το θέμα είναι το τι θα αποκομίσει από αυτά και πως θα μάθει να τα διαχειρίζεται στο μέλλον..

Να είσαι περήφανος/η για τον άνθρωπο που σε έκαναν τα λάθη σου, τα λάθη σου συνέβαλλαν σε αυτό που είσαι σήμερα.

Διαβάστε επίσης


To Top