Τεστ - Κουίζ

Κουίζ: Πόσες γυναίκες κρύβονται σε αυτό το σχέδιο; Εσείς πόσες μπορείτε να εντοπίσετε;

Φωτογραφία/shupliak.art

Εκ πρώτης όψεως σε αυτό το κουίζ, θα δείτε μία μόνο γυναίκα. Εάν παρατηρήσετε όμως πιο προσεκτικά, θα διακρίνετε περισσότερες

Ο Όλεγκ Σουπλιάκ είναι ένας Ουκρανός καλλιτέχνης που ειδικεύεται στις οπτικές ψευδαισθήσεις, συμπεριλαμβανομένων ευφάνταστων πορτρέτων που ονομάζονται «Κρυφές Εικόνες». Αυτό το σουρεαλιστικό κομμάτι, με το όνομα «Τέσσερις Γυναίκες» δημοσιεύτηκε από τον Σουπλιάκ το 2013. Και με την πρώτη ματιά, μοιάζει σαν να δείχνει μία γυναίκα να μιλάει στο τηλέφωνο.

Κουίζ: Εσείς πόσες γυναίκες βλέπετε στο σκίτσο;

Μπορείτε να διακρίνετε τις τέσσερις γυναίκες;

Η απάντηση στο κουίζ με το σκίτσο με τις γυναίκες

Εάν σας πούμε όμως ότι βρίσκονται τελικά τέσσερις, μπορείτε να τις βρείτε; Κάποιες είναι πιο ευδιάκριτες και άλλες λιγότερο εμφανείς. Εάν δεν θέλετε να «σπάσετε» άλλο το κεφάλι σας παρατηρώντας την εικόνα, ακολουθεί η απάντηση.

Πού κρύβονται οι τέσσερις γυναίκες σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση;

Η πρώτη, όπως είπαμε, αποτυπώνεται στο γενικότερο πλάνο, και δείχνει μία γυναίκα να μιλάει στο τηλέφωνο. Ωστόσο, κοιτάζοντας το χέρι της κοντά στο μάγουλό της, θα παρατηρήσετε άλλη μία γυναίκα στην παλάμη της.

Το να βρεις την τρίτη φιγούρα είναι λίγο πιο δύσκολο. Όταν κοιτάξετε τη μικρή γυναίκα στο χέρι, μπορείτε να δείτε το σχήμα της μύτης, των ματιών και ενός ζευγαριού χειλιών. Η τρίτη γυναίκα αποτυπώνεται σε πλάγιο προφίλ, γι’ αυτό και δεν είναι τόσο εύκολο να τη διακρίνει κανείς.

Λεπτομέρεια του σκίτσου που δείχνει την τρίτη και την τέταρτη γυναίκα

Η τελευταία είναι αρκετά εύκολη. Θα παρατηρήσετε στο στομάχι της πρώτης γυναίκας ένα ζευγάρι χείλη και ολόκληρη η εικόνα είναι η γυναίκα η ίδια.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο διαδίκτυο και ειδικά αυτές που ισχυρίζονται ότι λένε στους θεατές κάτι για την προσωπικότητα ή τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα τους. Όπως για παράδειγμα, μια viral ψευδαίσθηση που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες και δείχνει μία γάτα που ανεβαίνει ή κατεβαίνει μία σκάλα, ανάλογα με το πώς θα το δει κανείς.

Πηγή

Διαβάστε επίσης


To Top