Σχέσεις

Κι αν κάποιος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη σου, εκείνος έχασε, όχι εσύ!


Γράφει η Ειρήνη Αγγελίδη

Να έχεις εμπιστοσύνη. Ακόμα και αν κάποιος, κάποτε σε έκανε να χάσεις αυτή την αίσθηση, μην τα παρατήσεις. Οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιον να τους πιστέψει. Χρειάζονται κάποιον, να τους δείξει πως μπορούν να βασίζονται πάνω του. Θα δώσουν τότε ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού τους, για να μπορέσουν να αποδείξουν πως είχες δίκιο που τους πίστεψες.

Η εμπιστοσύνη είναι το μαγικό συστατικό των ανθρώπινων σχέσεων. Είναι ο πιο δυνατός συνδετικός κρίκος της ζωής σου. Αυτός που σε ενώνει με τον ίδιο σου τον εαυτό και αυτός που σε ενώνει με τις ζωές των άλλων.

Να θυμάσαι, πως αυτοί που αξίζουν την εμπιστοσύνη σου, είναι αυτοί που θα κάνουν τα πάντα για να μην την χάσουν. Σε αυτούς να δίνεσαι λιγάκι παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να απογοητευτείς, αν κάποιος κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνης σου. Δεν θα έχεις να φοβηθείς τίποτα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί καταρχάς θα έχεις δώσει την ευκαιρία σε κάποιον, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και γιατί, αν έχεις φτάσει στο σημείο να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη σε κάποιον, σημαίνει πως πάνω απ’ όλα έχεις εμπιστευτεί πρώτα εσένα. Και γνωρίζεις πολύ καλά, πως κανένας δεν μπορεί να σε ρίξει και ξέρεις πως εσύ δεν θα χάσεις τίποτα, σε αντίθεση με αυτόν, που θα χάσει κάτι τόσο πολύτιμο όσο η εμπιστοσύνη σου.

Πηγή: loveletters.gr

Διαβάστε επίσης


To Top