Σκέψεις - Απόψεις

Κάθε στιγμή, κάθε μέρα, είσαι εκεί που προορίζεσαι να είσαι.


Σταμάτα να υπέρ-αναλύεις, να αμφισβητείς και να ανησυχείς για το αν βρίσκεσαι στην σωστή πορεία ή όχι. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Σταμάτα να πιστεύεις πως δεν είσαι εκεί που θέλεις επειδή δεν είσαι αρκετά καλός/ή.

Επειδή τώρα βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που πρέπει. Ακόμα και αν δεν μπορείς να το δεις- είναι αλήθεια.

Χρειάστηκαν πολλές στιγμές, μέρες, μήνες, χρόνια και αποφάσεις για να φτάσεις εδώ. Χρειάστηκαν χρόνια, πόνος, χαμόγελα, λάθη, αγώνες, καλές μέρες, κακές μέρες… αλλά είσαι εδώ. Το εδώ είναι εντάξει. Το εδώ είναι καλό. Είναι εκεί που προοριζόσουν να βρίσκεσαι.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά για κάποιον λόγο λέμε στον εαυτό μας πως το σημείο όπου βρισκόμαστε στην ζωή δεν είναι αρκετό. Πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα, να κουραστούμε περισσότερο για να φτάσουμε το επίπεδο που έχουμε στο μυαλό μας. Έτσι, τιμωρούμε τον εαυτό μας. Αντί να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα ξεπεράσαμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο- δεν επιβραβεύουμε τον εαυτό μας.

Το θέμα είναι πως συχνά ξεχνάμε ότι κάθε βήμα που κάνουμε είναι ένα κομμάτι του ταξιδιού μας. Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια στην πορεία μας. Πάντα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Έτσι είναι. Μερικές φορές δεν μας αρέσει το που είμαστε, αλλά σε αυτές τις στιγμές είναι σημαντικό να πιστεύουμε πως όλα είναι εντάξει και πως προχωράμε μπροστά.

Όλα είναι και θα είναι εντάξει. Απλώς χρειάζεται να το πιστέψεις, όπως και να πιστέψεις στον εαυτό σου.

Κάθε στιγμή, κάθε μέρα είσαι εκεί που προοριζόσουν να είσαι. Έπρεπε να κουραστείς. Έπρεπε να κολλήσεις κάπου. Έπρεπε να νιώσεις πως σχεδόν δεν κινείσαι. Έπρεπε, επειδή όλες αυτές οι μέρες που νιώθεις έτσι θα περάσουν και θα οδηγήσουν σε κάτι όμορφο.

Όπως ακριβώς έχεις στιγμές ισορροπίας και απολαμβάνεις την επιτυχία, ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα περάσουν.

Βλέπεις όλα είναι κομμάτι αυτού του ταξιδιού που λέγεται ζωή. Χρειάζεσαι τα πάντα- και τις καλές και τις κακές εμπειρίες. Μόνο πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως είσαι εντάξει εκεί που είσαι. Πρέπει να λες στον εαυτό σου να είναι θαρραλέος, δυνατός και αποφασισμένος να περάσει κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται.

Πρέπει να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου πως έχεις αποτύχει. Πρέπει να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου πως δεν θα τα καταφέρεις. Επειδή δεν είναι αλήθεια. Θα τα καταφέρεις. Θα φτάσεις εκεί που θες.

Αυτή τη στιγμή μαζεύεις σοφία, μαθήματα και γνώση από τις εμπειρίες σου. Κάθε επώδυνη κατάσταση στην οποία νομίζεις ότι καταρρέεις, σε κάνει πιο δυνατό άτομο.

Επομένως, σταμάτα. Σταμάτα να αναρωτιέσαι. Σταμάτα να αμφισβητείς. Σταμάτα να ανησυχείς πως δεν είσαι εκεί που θες. Σταμάτα αυτή την εμμονή. Δεν έχεις ηττηθεί ούτε έχεις καταρρεύσει. Είσαι κάποιος που συνεχώς εξελίσσεσαι, μαθαίνεις αλλάζεις και γίνεσαι το άτομο που προορίζεσαι να είσαι.

Είσαι ένα εκπληκτικό και δυνατό άτομο. Εμπιστεύσου την διαδικασία. Σημαντικότερα, εμπιστεύσου τον εαυτό σου.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης


To Top