Τροφή για σκέψη

Κάθε ημέρα είναι ένα δώρο


Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Κάθε ημέρα είναι ένα δώρο! Μπορεί σήμερα που ξύπνησες να μην πήγαν όλα όπως τα είχες υπολογίσει ή όπως τα ήθελες. Εκεί ακριβώς σκέψου πόσα έχεις για να νιώσεις ευγνωμοσύνη. Είσαι εδώ και μπορείς να αδράξεις τη μέρα, έξω έχει ήλιο, ή μια ωραία βροχή, υπάρχουν πάντα άνθρωποι να σε αγαπούν και να τους αγαπάς, είναι στο χέρι σου στο τέλος της ημέρας να χαμογελάς. Αυτή η ημέρα όπως και όλες αυτές που περάσανε αλλά και αυτές που έρχονται, είναι ανεκτίμητης αξίας δώρα.

Δώρο είναι επίσης η κάθε στιγμή που συλλέγεις, κι αν κάποια στιγμή βρεθείς στα όρια σου και δεν μπορείς να τα σκεφτείς όλα αυτά μηχανικά, τότε την επόμενη μέρα που θα έχεις σπάσει τα όρια σου και θα έχεις γίνει ακόμη πιο δυνατός, θα μπορείς να εκτιμήσεις με ακόμη περισσότερο πάθος όλες τις ομορφιές της ζωής.

Όποτε βρεις χρόνο κάνε μια λίστα.

Στην λίστα αυτή θα γράψεις σε μια σελίδα τα προβλήματα σου και στην άλλη αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Πάρε τον χρόνο σου, σκέψου σε βάθος, σκέψου τον ήλιο, τη θάλασσα, ό,τι σου δίνει ζωή. Και ζωή είναι τα πάντα γύρω σου , μέσα σου, κοντά σου.

Ξεκίνα τη μέρα σου με θετικότητα κι όταν θα υπάρξουν μέρες που θα πιεστείς πάρε μια ανάσα και χαμογέλασε, θα ανταμειφτείς στο υπόλοιπο της ημέρας, όλα αυτά είναι δοκιμασίες για να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου και να ξεπεράσεις τα όρια σου.

Σήμερα λοιπόν, χαμογέλα για τον ήλιο που βλέπεις ή για την βροχή, για τους ανθρώπους σου, για εσένα, για τα λουλούδια, για τη θάλασσα, για τα δάση, για τη σελήνη, για τα δέντρα, για τον σκύλο, τη γάτα σου, για τα δημιουργήματα σου. Για όλα αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα και για όλα αυτά που θα καταφέρεις από εδώ και πέρα.

Να θυμάσαι πως ποτέ δεν γίνεται να πηγαίνουν όλα άσχημα, η ευτυχία είναι επιλογή, και όταν μπεις στον δρόμο της, δεν υπάρχει επιστροφή.

Διαβάστε επίσης


To Top