Ψυχολογία

Κατά-θλιψη


Γράφει η Ειρήνη Αγγελίδη

Η κατάθλιψη είναι μια “ψυχική ασθένεια” που βασανίζει πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλές μορφές κατάθλιψης. Μερικοί άνθρωποι την περνάνε στην πιο ήπια μορφή της, σε άλλους όμως μπορεί δημιουργήσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε ψυχίατρος. Έχω γνωρίσει όμως ανθρώπους που υπέφεραν και πάντα προσπαθούσα να τους μιλάω και να μαθαίνω τι έχουν στο μυαλό τους, τι σκέψεις κάνουν, τι συναισθήματα έχουν, τι φοβούνται και ποιες καταστάσεις τους οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο…

Η κατάθλιψη είναι σκληρή. Σου προκαλεί μια αηδία για τον ίδιο σου τον εαυτό, χαμηλή αυτοεκτίμηση, μιζέρια, δυστυχία. Η ζωή για αυτούς που έχουν κατάθλιψη είναι κάτι που δεν έχει αξία, κάτι που φοβούνται πολύ.Τα βλέπουν όλα μαύρα, σκέφτονται το θάνατο, την αυτοκτονία.

Δεν είμαι η ειδικός για να πω πως μπορεί κάποιος να θεραπευτεί, απλά θέλω να κάνω κάποιον που βλέπει τη ζωή με αυτόν τον τρόπο να τη δει αλλιώς, έστω και για λίγο…άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις.

Η ζωή σου είναι δώρο. Κάθε καινούρια μέρα, κάθε ανατολή και δύση είναι δώρα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων.Κάθε μέρα που ξυπνάς είναι μια νέα αρχή. Κάνε θετικές σκέψεις.Μη σκέφτεσαι το παρελθόν και το μέλλον, ΖΗΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ.

Να ζεις στην πραγματικότητα και όχι μέσα στο μυαλό σου. Αγάπα τον εαυτό σου και περιποιήσου τον. Να δίνεις την αγάπη σου στους άλλους και θα δεις, θα νιώθεις πιο δυνατός. Να χαμογελάς, ακόμα και στους ξένους και πίστεψε με αυτό είναι το πιο ισχυρό φάρμακο.Βγες έξω, περπάτα και μην κλείνεσαι μέσα σε αυτούς τους τέσσερις τοίχους που σε πνίγουν…

Βάλε στόχους και κάνε τα πάντα για να τους πετύχεις. Απομάκρυνε τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου και κράτα όσους σε κάνουν ευτυχισμένο. Είσαι δυνατός και μπορείς να κάνεις τα ΠΑΝΤΑ αρκεί να το θες.Το μυαλό κάνει αυτό που θέλεις ΕΣΥ!

Κράτα απόσταση από αυτό που υπάρχει στο πίσω μέρος του μέχρι να το ξεχάσεις εντελώς.Απομάκρυνε κάθε κακιά ανάμνηση και να λες συνεχώς από μέσα σου: “ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ”, γιατί ΕΙΣΑΙ.

Διαβάστε επίσης


To Top