Σκέψεις - Απόψεις

Κάποιες φορές το σύμπαν σου παίζει περίεργα παιχνίδια..

Τα εμπόδια της ζωής, υπάρχουν για να σε κάνουν καλύτερο..

Γράφει η Λιάνα Ζαφειράτου

Κάποιες φορές το σύμπαν σου παίζει περίεργα παιχνίδια, σου βάζει τρικλοποδιές για να σε προειδοποιήσει λένε οι περισσότεροι. Μήπως στα βάζει για να σε τσεκάρει λέω εγώ;

Κάποιες σχέσεις περνάνε δια πυρός και σιδήρου και ή τα καταφέρνουν ή διαλύονται. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για τα δύσκολα. Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για να ρίξουν μια μούτζα στο σύμπαν και να του πουν έξω από τα δόντια εμείς θα τα καταφέρουμε γιατί αξίζει τον κόπο!!!

Γιατί κάποιες φορές αυτές οι δυσκολίες σου δείχνουν από τι είσαι φτιαγμένος εσύ και από τι είναι φτιαγμένος και ο συνοδοιπόρος σου, πόσο επιμένει και αναρωτιέσαι γιατί…; Είναι κάτι άνθρωποι που οι δυσκολίες δεν τους τρομάζουν αλλά τους πεισμώνουν. Είναι κάτι σχέσεις που λες ναι αξίζει τον κόπο θα παλέψω!!!

Οι περισσότεροι θα δουν τις δοκιμασίες και θα βρουν ένα καλό πάτημα και άπειρες καλές δικαιολογίες για να τα παρατήσουν. Αυτοί είναι για τα εύκολα δεν αντέχουν τις κακουχίες.

Όταν βρεθεί δίπλα σου ένας τέτοιος άνθρωπος που επιμένει μάθε να τον μετράς σωστά. Μην τον αδικείς συγκρίνοντας τον με τους υπόλοιπους. Αν σου τύχει κάνε και εσύ μια προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Γιατί για να ξέρεις αυτός ο άνθρωπος θα κάνει πολλά, θα περάσει εμπόδια για να σε δει, θα φτιάξει χρόνο…αλλά μην τον αφήσεις να παλεύει μόνος. Μην τον αδειάσεις είναι το μόνο ίσως που δεν μπορεί ή/και δεν θέλει να παλέψει.

Τελικά οι τρικλοποδιές του σύμπαντος είναι για να σημάνουν τη λήξη ή να δώσουν νέα ώθηση στη σχέση; Όπως και να έχει οι άνθρωποι που έχουν μάθει να παλεύουν δύσκολα θα κάνουν πίσω. Λυγίζουν μεν αλλά δεν κάνουν πίσω.

Οι σχέσεις χρειάζονται δύο για να προχωρήσουν, δύο για να ανθίσουν και δύο για να χαλάσουν. Προσωπικά κάποιες φορές λυγίζω. Δεν ξέρω πάντα γιατί θα πρέπει να παλεύω συνεχώς. Γιατί πάντα υπάρχουν εμπόδια;

Μα φυσικά αυτό είναι! Ένας χορός η ζωή και πως αλλιώς θα γινόταν χωρίς εμπόδια; Αυτά σου δίνουν τις ευκαιρίες για να κάνεις τις καλύτερες φιγούρες σου και να στροβιλίζεσαι στο χορό της ζωής. Κάποιες φορές λυγίζω αλλά δεν τα παρατάω. Απλά είναι τα πράγματα. Έτσι είναι η ζωή και οι σχέσεις, τα εμπόδια είναι αυτά που μεγαλώνουν τις αντοχές σου. Αν παλέψεις ότι και να γίνει ουσιαστικά δεν έχεις χάσει.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη. Έκανα τα πάντα ότι μπορούσα, οπότε χάσω ή κερδίσω στο παιχνίδι του σύμπαντος θα ξέρω ότι έχω κάνει ότι μπορούσα. Θα ξέρω ότι προσπάθησα πολύ…Κανένας και ποτέ δεν μπορεί να μου το στερήσει αυτό.

Αγαπητό σύμπαν σε ευχαριστώ για τις αντοχές μου. Θα συνεχίσω να παλεύω….γιατί ξέρω ότι αξίζει τον κόπο.

loveletters.gr

Διαβάστε επίσης

To Top