Φύση

Ινδία: Μαϊμούδες, αδέσποτα και άγρια ζώα πήραν τον έλεγχο στους έρημους δρόμους

Εκατοντάδες μαϊμούδες έχουν κάνει κατάληψη των δρόμων που βρίσκονται πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου της Ινδίας, ηγούμενες μιας επίθεσης από ζώα που εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι δρόμοι έχουν κυριολεκτικά ερημώσει λόγω των αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση της χώρας.

Σε ρεπορτάζ του το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι τα ζώα αξιοποιούν το γεγονός ότι 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι και δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στα σπίτια τους.

Στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Μουμπάι, θεάθηκαν παγώνια στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων κάνοντας επίδειξη της ομορφιάς τους.

 

Στο Δελχί ολόκληρες αγέλες με μαϊμούδες περικύκλωσαν τις εγκαταστάσεις του προεδρικού μεγάρου, πέρασαν πάνω από τα τείχη και μπήκαν στις αυλές των υπουργείων και άλλων κρατικών κτιρίων.

«Κλέβουν πολύ περισσότερο, όμως δεν απειλούν τους ανθρώπους», ανέφερε ένας φρουρός ασφαλείας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι συγκεκριμένη φυλή μαϊμούδων, συχνά αρπάζουν τρόφιμα από τις τσάντες των καταναλωτών και αποτέλεσαν σοβαρό πρόβλημα στην πρωτεύουσα της χώρας. Πλέον στην εποχή του κορωνοϊού καταφέρνουν να μπουν ακόμα και σε γραφεία.

 

Δεν είναι μόνο μαϊμούδες όμως. Την περασμένη βδομάδα μια μαύρη αρκούδα εντοπίστηκε να περιφέρεται στο Gangtok πρωτεύουσα της επαρχίας Sikkim. Μπήκε σε γραφείο εταιρείας επικοινωνιών και μάλιστα τραυμάτισε ένα τεχνικό.

 

Στους δρόμους γυρνάνε και αγέλες με αδέσποτα σκυλιά αλλά και ελέφαντες που ψάχνουν για φαγητό.

Η καραντίνα όμως υπήρξε σε κάποιες περιπτώσεις και θανατηφόρα για κάποια ζώα. Τέσσερα άλογα που αξιοποιούνταν για τουριστικούς σκοπούς κοντά στο μνημείο της Βικτώριας στην Kolkata, πέθαναν από την πείνα.

Ακτιβιστές φωνάζουν τις τελευταίες ημέρες για τις συνθήκες που δημιούργησε η καραντίνα αναφορικά με την ευημερία των ζώων στην Ινδία.

 alphanews.live 

Διαβάστε επίσης

To Top