Σκέψεις - Απόψεις

Η ζωή στα δίνει όλα, την στιγμή που μπορείς να τα ζήσεις.


Γραφει η Έφη Νερούτσου

Τις μεγαλύτερες αλήθειες πάντα τις ανακάλυπτα όταν έμενα μόνη στο μπαλκόνι μου ή οταν κουβέντιαζα γενικά με τον Μιχάλη.

Συζητάμε πάντα για τις συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω μας ενώ σχεδόν πάντα η κουβέντα θα καταλήξει στον έρωτα με πολλά “θυμάσαι”;.

Μια και έχουμε γίνει μια μεγάλη οικογένεια εδώ καθώς γνωριζόμαστε μέσα από τα κείμενα, ξέρετε πως είμαι της άποψης πως πρέπει να τα ζήσεις όλα. Να περάσεις από όλες τις φάσεις. Να χορτάσεις ποτά,διασκέδαση, μεθύσια που θα τα λες μέχρι τα γεράματα, ιστορίες νεανικού έρωτα που μετά από χρόνια θα τα συζητάς και θα γελάς με την παρέα σου.

Η ζωή είναι ωραία και ευχάριστη όταν την ζεις.
Ακόμα και οι έρωτες που πέρασαν από την ζωή σου όλα αυτά τα χρόνια. Μικροί-μεγάλοι, σημαντικοί ή ασήμαντοι για εσένα, δεν έχει σημασία.
Έπρεπε να έρθουν στην ζωή σου για να σε προετοιμάσουν για το μετά.

Το timing είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει και θα σου εξηγήσω γιατί.

Τι νόημα θα είχε αν ο μεγάλος έρωτας ερχόταν όταν εσύ θα ήσουν μικρή/ος;

Δεν θα μπορούσες να τον διαχειριστείς. Δεν θα μπορούσες να τον απολαύσεις και δεν θα κράταγε ακόμη και αν τον αγαπούσες.
Όταν δεν έχεις ζήσει πράγματα και δεν έχεις περπατήσει σε πολλούς δρόμους, ακόμη και ο μεγάλος έρωτας να σε βρει θα τον διώξεις.

Πρέπει να είσαι έτοιμη για να σε βρει και να βρεις την μεγάλη αγάπη. Πρέπει να ξέρεις πως να του φερθείς. Πρέπει να ξέρεις το πως να μην τον πληγώσεις.

Μην αγχώνεσαι για το αν θα τον καταλάβεις. Θα σου φωνάξει από μακριά και θα τον ακούσεις.

Εσείς που κοιμάστε με το μαξιλάρι σας ακόμη, μην μου σκάτε. Βγείτε έξω και ζήστε.

Αυτός που πέρασες για μεγάλο έρωτα και έφυγε, δεν ήταν. Να θυμάστε πάντα πως η μία και μεγάλη αγάπη της ζωής σας δεν θα φύγει γιατί απλά θα είναι αμοιβαία.

Σας φιλώ και σας αγαπώ.

Πηγή:   loveletters.gr
Εικόνα: Neil Krug

Διαβάστε επίσης


To Top