Σκέψεις - Απόψεις

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσετε με ψεύτικους φίλους


Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσουν οι επιφανειακές συζητήσεις, ούτε  μου αρέσουν τα κακόβουλα κουτσομπολιά για άλλους. Το κουτσομπολιό με αρρωσταίνει. Το πώς ζουν οι υπόλοιποι την ζωή τους είναι δική τους υπόθεση.

Και ακόμα περισσότερο, δεν έχω καμία πρόθεση να απαντήσω σε αγενείς ερωτήσεις για την δουλειά ή τις προσωπικές μου σχέσεις. Ειδικά αν φαίνεται πως ο συνομιλητής μου έχει απώτερους σκοπούς.

Βλέπετε δεν έχω χρόνο για παιχνίδια. Δεν έχω χρόνο για αρνητικότητα. Δεν έχω χρόνο για ψεύτικους φίλους.

Επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή, μην χαραμίσετε τον χρόνο σας με άτομα που δεν σας εκτιμούν ούτε με εκείνους που δεν είναι πρόθυμοι να σας δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό, που προσποιούνται πως νοιάζονται αλλά θα σας πρόδιδαν με την πρώτη ευκαιρία.

Όχι, δεν έχω χρόνο για τέτοιους ανθρώπους.

Χρειάζομαι φίλους που πραγματικά με αγαπάνε και νοιάζονται για εμένα. Φίλους που βγάζουν τον καλύτερο μου εαυτό. Φίλους που πιστεύουν σε μένα, ακόμα και όταν δεν το κάνω εγώ. Φίλους που μπορούν να μου φτιάξουν την διάθεση όταν δεν είμαι καλά. Φίλους που είναι εκεί στις δύσκολες στιγμές.

Χρειάζομαι φίλους που θυμίζουν πόση δύναμη έχω. Φίλους που μου θυμίζουν την αξία μου όταν νιώθω πως δεν αξίζω. Φίλους που ξέρω πως μπορώ να βασιστώ πάνω τους.

Χρειάζομαι φίλους που αξίζουν την εμπιστοσύνη μου. Φίλους που είναι πάντα ο εαυτός τους. Που δεν θα μου έλεγαν ψέματα. Που καταλαβαίνουν την σημασία της ειλικρίνειας.

Χρειάζομαι φίλους που με αποδέχονται γι’ αυτό που είμαι. Φίλους που ξέρουν όλες τις ενοχλητικές συνήθειες μου, τις ανασφάλειες και τους φόβους μου αλλά δεν με κρίνουν γι’ αυτούς.

Χρειάζομαι φίλους που γεμίζουν την καρδιά μου με χαρά, ζεστασιά και γαλήνη. Φίλους που κάνουν την ζωή ευκολότερη, σημαντική και ουσιαστική.

Χρειάζομαι φίλους που μπορούν να είναι το στήριγμα μου. Το φως που με καθοδηγεί. Η δύναμη μου. Η ελπίδα μου.

Χρειάζομαι φίλους που είναι αυθεντικοί. Που είναι πιστοί. Φίλους που είναι αληθινοί.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης


To Top