Σκέψεις - Απόψεις

Η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με έναν άνθρωπο!


Τι μου δίδαξε ο έρωτας που δεν ευδοκίμησε; Δύσκολη ερώτηση, αν αναλογιστεί κανείς τον συναισθηματικό πόνο που βιώνει κάποιος με τη μη ευδοκίμηση της συναισθηματικής του ανάγκης.

Όταν κατάλαβα πως ο άνθρωπος που με ενδιέφερε δε με αγαπούσε καθόλου, αισθάνθηκα μέσα μου έντονη θλίψη και αίσθημα ανεπάρκειας. Συνεχώς θεωρούσα πως θα έπρεπε να ήμουν διαφορετική, σκεφτόμουν διαρκώς σε τι θα έπρεπε να είχα δώσει περισσότερη προσοχή για να έχω την προσοχή που τόσο λαχταρούσα. Με την πάροδο του χρόνου, αντιλήφθηκα πως αυτές μου οι σκέψεις ήταν μάταιες, διότι το αν μας αγαπάει κάποιος ή όχι, αφορά ξεκάθαρα εκείνον. Το να αλλάζουμε τον εαυτό μας ή να κάνουμε εκπτώσεις, θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα στη δυστυχία.

Ο αποτυχημένος έρωτας με δίδαξε πως έχω μέσα μου περισσότερη δύναμη από όση πιστεύω, με ώθησε να καταλάβω πως η ευτυχία δεν απορρέει από κανέναν άλλο άνθρωπο έξω από εμάς; η ευτυχία υπάρχει ήδη μέσα μας.

Όταν άρχισα να συνηθίζω μετά από καιρό στο γεγονός ότι δε με αγαπούσε καθόλου, άρχισα να δίνω βαρύτητα σε πράγματα που ήδη υπήρχαν στη ζωή μου και μου έδιναν χαρά: η δουλειά μου, η συγγραφή βιβλίων, η φιλία. Όταν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε αγαπούν, έστω και λίγοι, μην πιστεύεις ότι δεν αξίζεις επειδή κάποιος δε σου έδωσε σημασία και αγάπη. Και ίσως, αυτό να είναι το μάθημα που μας διδάσκει ο πληγωμένος έρωτας: πως η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με έναν άνθρωπο. Συνειδητοποιείς τότε πως έχεις μία ζωή της οποίας ακόμα και το λεπτό είναι πολύτιμο, και δεν αξίζει να τη χαραμίζεις και να τη γεμίζεις με πόνο για κανένα.

Η αποτυχία στη ζωή αυτή είναι διδακτική και σίγουρα αν δεν της επιτρέψουμε να γίνει μία σκιά που θα μας κυνηγάει, θα ωφεληθούμε από τα πολύτιμα μαθήματα που μας δίνει. Στο χέρι μας είναι!

Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Διαβάστε επίσης


To Top