Θεραπεία

Η θεραπεία του εαυτού σας είναι στο χέρι σας

«Υπάρχει ένα εσώτερο oν μέσα στον καθένα σας που κινείται με κάθε βήμα που κάνετε. Με το να λειτουργείτε συνειδητά σημαίνει ότι τιμάτε αυτό το πνεύμα. Κάθε στιγμή, να συνειδητοποιείτε τη σύνδεση με το πνεύμα και να χρησιμοποιείτε τις έμφυτες δυνάμεις σας. Με πρακτική εξάσκηση γρήγορα θα ανακαλύψετε ότι αυτές είναι οι δικές σας δυνάμεις που επιτρέψουν και πάλι σε σας».Η Ρομφαία του Μιχαήλ:Στηβ Ροθερ & Γκρουπ

 

Μόλις πριν από λίγες δεκαετίες οι περισσότεροι εκπρόσωποι της κλασσικής ιατρικής γελούσαν ειρωνικά όταν ακούγονταν απόψεις που υποστήριζαν ότι το άγχος, η στεναχώρια και τα αρνητικά συναισθήματα ήταν υπεύθυνα για τις αρρώστιες που έρχονταν στη ζωή μας. Σήμερα πια όλο και περισσότερες έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απ’ όλες τις επιστημονικές ομάδες διατρανώνουν το ότι η συναισθηματική μας κατάσταση ευθύνεται σ’ ένα τεράστιο ποσοστό για όλες μα όλες τις ασθένειες.

Μπροστά σ’ αυτά τα επιστημονικά δεδομένα ο καθημερινός άνθρωπος απορεί, διαμαρτύρεται για το πώς να ανταπεξέλθει. Πώς να σταθεί στο «ύψος των περιστάσεων», να κρατήσει την ψυχραιμία του και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ζωής με τέτοιο τρόπο που θα τον στηρίξει σ’ αυτό που λέγεται υγεία.

Η υγεία όμως δεν είναι μια απλή έκφραση μιας σωματικής κατάστασης που φαίνεται από μία πρώτη ματιά ή έστω με κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Η υπόθεση υγεία είναι μια εντρύφηση βαθιά στην ύπαρξη μας και στην έκφραση όλων των σωμάτων μας σ’ όλα τα επίπεδα. Από εκεί ξεκινάει η όλη υπόθεση για τη διατήρηση της υγείας μας ή ακόμη και για την αποκατάσταση όταν υφίσταται κάποιο ζήτημα.

Γιατί αντιστεκόμαστε στην υγεία;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας σαν το φυσικό μας σώμα, περισσότερο, παρά σαν μια εσώτερη ενέργεια. Κοιτάζουμε στον καθρέφτη και πιστεύουμε ότι αυτό που βλέπουμε, αυτό και είμαστε. Ζούμε μέσα σ’ έναν πολιτισμό που ενισχύει αυτή την πίστη. Είναι μια νοοτροπία που υιοθετήσαμε πολλοί από εμάς ακόμη απ’ την παιδική μας ηλικία, και μεταχειριζόμαστε τον εαυτό μας σαν ένα πακέτο που το περιεχόμενο του είναι άσχετο. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι αντιστεκόμαστε στην ιδέα ότι έχουμε κι έναν πολύ σημαντικό εαυτό, που είναι αόρατος και απρόσβλητος στα μηνύματα και στις απαιτήσεις του εξωτερικού κόσμου.

Είναι γνωστή η ιστορία του ανθρώπου που ψάχνει για το χαμένο του κλειδί έξω από το σπίτι του, κάτω από το φανάρι του δρόμου και εκφράζει αυτή την άποψη. Και όταν κάποιος περαστικός τον ρώτησε, αν μπορούσε να τον βοηθήσει να βρει το κλειδί, αυτό τον ευχαρίστησε και δέχτηκε μ’ ευγνωμοσύνη. Αφού έψαχναν επί μισή ώρα, ο περαστικός τον ρώτησε:

«Μα που ακριβώς σας έπεσε το κλειδί;»

-«Ω, είπε, μου έπεσε μέσα στο σπίτι.»

«Μα τότε γιατί ψάχνεις εδώ έξω για να το βρεις, αφού έπεσε μέσα στο σπίτι;» ρώτησε ο άλλος…

«Γιατί μέσα στο σπίτι δεν έχω φως, ενώ εδώ υπάρχει το φανάρι του δρόμου»!

Φωτίστε τους φοβους σας

Αυτό γίνεται και μ’ εμάς και με τα θέματα υγείας… Αναζητάμε τη λύση τους μόνο από εξωτερικούς παράγοντες. Κι ενώ όλα γίνονται μέσα μας εκεί που κατοικούν οι σκέψεις και τα συναισθήματα που κινούν τη ζωή, εμείς δαπανούμε το χρόνο μας ψάχνοντας έξω απ’ τον εαυτό μας για απαντήσεις, επειδή δε φωτίζουμε το εσωτερικό των σκέψεων μας. Αντιστεκόμαστε στη βασική αρχή, ότι η σκέψη είναι το καθετί που είμαστε, επειδή είναι πιο εύκολο να ψάχνουμε έξω από μας… Μέχρι πότε; Πολλές φορές φτάνουμε όταν πιάνουμε πάτο και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ούτε και τότε θέλουμε να φωτίσουμε το εσωτερικό μας σκοτάδι.

Είναι ζήτημα προσωπικής απόφασης να πάρουμε τη δύναμη μας για να αλλάξουμε την πραγματικότητα μας και να θεραπευτούμε. Βασική προϋπόθεση είναι να είμαστε πεπεισμένοι σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο ότι δε χρειαζόμαστε την αρρώστια για να τραβάμε την προσοχή των άλλων! Αποφασίζουμε, βάζουμε πρόθεση, ότι είμαστε υγιείς, ασφαλείς, χαρούμενοι και δημιουργικοί και αυτό είναι. Η δύναμη, είναι μία « εν δύναμη ενέργεια» που υπάρχει μέσα μας αρκεί να την αναγνωρίσουμε και να την χρησιμοποιήσουμε…

Η απόφαση που παίρνουμε να σταματήσουμε να θυματοποιούμε τον εαυτό μας είναι απ’ τις βασικότερες που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας. Ακόμη κι αν στην αρχή νιώθαμε πόνο σιγά – σιγά η αποφασιστικότητα μας και η συνειδητότητα και επίγνωση της ύπαρξης μας θα μας ωθήσουν για νέα σταθερά και ασφαλή βήματα. Θα εξαφανίσουν η θα ελαχιστοποιήσουν τους πόνους, γιατί αυτοί αποτελούν στις περισσότερες των περιπτώσεων την έκφραση της παραίτησης από τις ευθύνες και τη δύναμη που καλούμαστε να αναλάβουμε.

Copyright υλικού © Μαριλένα Τσαντήλα

LightWorker.gr

Διαβάστε επίσης

To Top