Τρόπος να ζεις

Η τέχνη του να ζεις στην στιγμή

Στην γρήγορη ζωή μας πραγματικά ξεχνάμε τι σημαίνει να είμαστε ζωντανοί και να ζούμε στο παρόν. Σιγά σιγά απομονώνουμε τον εαυτό μας από τους γύρω μας και αυτό μας επηρεάζει ψυχικά και πνευματικά.

Τι σημαίνει να ζούμε στο παρόν;

Είναι μια ερώτηση που απαιτεί πολλή ενδοσκόπηση. Βασικά σημαίνει ότι χρειάζεται να βρισκόμαστε ταυτόχρονα ψυχικά και σωματικά στο παρόν.

Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι από εμάς αποτυγχάνουμε να κάνουμε το μυαλό μας να μείνει στην στιγμή. Καταλήγουμε να αφήνουμε τον εαυτό μας να πετάξει μακριά σε απομακρυσμένα μέρη. Μας ηρεμεί και μας διασκεδάζει και για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι επιβλαβές. Αντιθέτως, έχει κάποια αρκετά βοηθητικά στοιχεία.

Η ονειροπόληση κατά την διάρκεια της ημέρας είναι προβληματική όταν ξοδεύετε υπερβολικά πολύ χρόνο σε αυτή. Αν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας, είναι καιρός να λάβετε κάποια προληπτικά μέτρα.

Πρέπει να το κάνετε γιατί σταματάτε να ζείτε την ζωή σας όπως είναι και δημιουργείτε ένα προσποιητό σύμπαν στο μυαλό σας. Θα πρέπει να έχει συμβεί το ότι ήσασταν τόσο αποσπασμένοι στις σκέψεις σας που δεν μπορούσατε να απαντήσετε στις ερωτήσεις κάποιου.

Ακόμα και αν φαινόσασταν ότι τον προσέχατε, δεν το κάνατε ψυχικά, κάτι που είναι εξαιρετικά προσβλητικό για τον άλλον.

Αυτό όχι μόνο θα επηρεάσει τις σχέσεις σας με τους άλλους αλλά επίσης θα επιδράσει και στον δεσμό που έχετε με τον εαυτό σας. Μάθετε να ζείτε στην στιγμή για να ζήσετε μια καλύτερη ζωή.

Θα αναρωτιέστε πως το κανονικό σας πρόγραμμα και οι δραστηριότητες όπως το καθάρισμα και το μαγείρεμα κάνουν την διαφορά στον τρόπο ζωής και στην πνευματικότητα.

Λοιπόν, βοηθούν πολύ. Όταν γνωρίζουμε το τωρινό μας περιβάλλον, το σώμα και το μυαλό μας είναι μαζί.

Είμαστε συγχρονισμένοι με τον φυσικό εαυτό μας και γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα θέλω του. Το σώμα μας μπορεί επίσης να καταλάβει τα συναισθήματα και τις σκέψεις, δημιουργώντας μια κατάλληλη ένωση.

Μπορεί να μην αισθάνεστε ότι οι καθημερινές δουλειές είναι ιδιαίτερα ξεχωριστές, αλλά ενώνουν κάθε στοιχείο του εαυτού σας, κάνοντας σας να αισθάνεστε ζωντανοί. Παρόντες και αληθινοί.

L.C.

Διαβάστε επίσης

Comments
To Top