Τρόπος ζωής

Η σκοτεινή πλευρά της ενσυναίσθησης που κανείς δεν μιλά

Η σκοτεινή πλευρά της ενσυναίσθησης σπάνια παρατηρείται και κανείς δεν μιλά γι αυτή. Κι όμως υπάρχει, και μπορεί να δηλητηριάσει την ζωή του ατόμου.

Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα ταύτισης με την κατάσταση ενός άλλου ατόμου και η κατανόηση των σκέψεων και συναισθημάτων του. Ένα άτομο με ενσυναίσθηση μπορεί να ταυτιστεί με τους άλλους ανθρώπους σε πολλά διαφορετικά επίπεδα ώστε μπορεί να αισθανθεί ακριβώς την συναισθηματική ευημερία κάποιου.

Δεν είναι ακόμη γνωστό το πως έχουν κάποια άτομα αυτή την ικανότητα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι είναι έμφυτη και κληροδοτείται μέσω του DNA.

Όσο για το πώς λειτουργεί όλα στον κόσμο αντηχούν σε ηλεκτρική ενέργεια. Θεωρείται ότι τα άτομα με ενσυναίσθηση μπορούν να αισθανθούν τις αλλαγές της ηλεκτρικής ενέργειας γύρω τους.

Τα άτομα με ενσυναίσθηση τυπικά θεωρούνται ότι είναι συμπονετικά, ευαίσθητα και ότι φροντίζουν τους άλλους. Οπότε θα σας ακουγόταν περίεργο αν μαθαίνατε ότι υπάρχει σκοτεινή πλευρά στην ενσυναίσθηση;

Η φύση της ενσυναίσθησης σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι βασίζονται στα άτομα που την έχουν για υποστήριξη και καθοδήγηση. Επίσης σημαίνει ότι αυτά τα άτομα βλέπουν πολλά περισσότερα στον κόσμο από όσα βλέπουν οι υπόλοιποι και έτσι αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε διαφορετικούς τομείς της ζωής τους.

Η σκοτεινή πλευρά της ενσυναίσθησης

Τα άτομα με ενσυναίσθηση δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους

Θα νόμιζε κανείς ότι ως άτομα με ενσυναίσθηση θα ήταν ειδικοί στο θέμα των συναισθημάτων και της διαχείρισης τους, αλλά η αλήθεια η είναι πως συνεχώς παλεύουν να κρατήσουν τα συναισθήματα τους υπό έλεγχο. Επειδή νιώθουν τα συναισθήματα των άλλων τόσο έντονα, συγκεκριμένα την θλίψη, αυτό μπορεί μερικές φορές να τους προκαλέσει κατάθλιψη.

Δυσκολεύονται να διαχωρίσουν τα συναισθήματα τους από των άλλων και πρέπει να βρουν άλλα άτομα με ενσυναίσθηση για να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Η αντιμετώπιση της αρνητικής ενέργειας οδηγεί σε κόπωση

Τα άτομα με ενσυναίσθηση έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια ποσοστά πληροφοριών λόγω της ευαισθησίας τους στις ηλεκτρικές ενέργειες. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται καταπιεσμένοι και πολύ εξαντλημένοι καθώς προσπαθούν να βγάλουν ένα νόημα από όλα αυτά.

Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην αρνητική ενέργεια και αυτό τους υπερφορτώνει πολύ. Όταν το μόνο που μπορούν να αισθανθούν είναι η αρνητική ενέργεια, μπορούν γρήγορα να κουραστούν.

Πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης

Επειδή τα άτομα με ενσυναίσθηση είναι εμπιστευτικές ψυχές που πάντα πιστεύουν στην καλοσύνη των ανθρώπων, συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Είναι γενικά γενναιόδωροι και ευγενικοί από την φύση τους και αυτό μπορεί να τους οδηγήσει στο να έλκουν αυτούς που μόνο θα πάρουν και δεν θα τους δώσουν τίποτα πίσω. Όταν ένα άτομο με ενσυναίσθηση συνειδητοποιεί ότι εξαπατήθηκε μπορεί εύκολα να πέσει σε βαθιά κατάθλιψη.

Παραμελούν τον εαυτό τους

Καθώς τα άτομα με ενσυναίσθηση προτιμούν να δίνουν στους άλλους παρά να παίρνουν, είναι πολύ πιθανό να παραμελήσουν την ευημερία τους, συμπεριλαμβανομένου του μυαλού και του σώματος τους. Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά που είναι πολύ συνηθισμένη, και καθώς κουράζονται από το άγχος που βιώνουν, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Είναι δύσκολο να ερωτευτούν

Επειδή έχουν δει την σκληρότητα του κόσμου, βρίσκουν πολύ δύσκολο το να δοθούν απόλυτα σε κάποιον. Κρατούν ένα κομμάτι της καρδιάς τους, σε περίπτωση που πρόκειται να πληγωθούν στο μέλλον.

Δεν μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να ερωτευτούν αληθινά επειδή φοβούνται να βιώσουν όλο αυτό το πάθος. Μπορεί να είναι πάρα πολύ για να το διαχειριστούν.

Συχνά νιώθουν πως κουβαλάνε βαριά φορτία

Τα άτομα με ενσυναίσθηση είναι ανιδιοτελείς άνθρωποι που βομβαρδίζονται από αισθητικές πληροφορίες καθημερινά. Νιώθουν πως ο ρόλος τους στην ζωή είναι να βοηθήσουν τους άλλους, αλλά αυτό τοποθετεί μέσα τους ένα τεράστιο φορτίο καθώς πιθανότατα δεν μπορούν να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Παρά το πόσο πληγώνουν τον εαυτό τους, προτιμούν να κουβαλούν τα προβλήματα των άλλων παρά να απογοητεύσουν κάποιον.

Συμπερασματικά:

Τα άτομα με ενσυναίσθηση πρέπει συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα του κόσμου δεν είναι δικά τους για να τα αντιμετωπίσουν. Για να εμποδίσουν την σκοτεινή πλευρά της ενσυναίσθησης να κυριεύσει την ζωή τους, δεν πρέπει να δίνουν τον εαυτό τους σε κάθε άτομο που συναντάνε. Ταυτόχρονα, πρέπει να ρίχνουν τους τοίχους τους πότε- πότε.

Μάγεια Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top