Μονοπάτια

Η σημασία του να σε αγαπάει κάποιος και να τον αγαπάς


Γράφει η Μαρία Πολυμήλη

Το να σου «κρατάει» το χέρι εκείνος που θεωρείς άνθρωπο σου, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από όση συχνά αντιλαμβανόμαστε.

Το να κάνουμε κάτι που θα πληγώσει αυτόν με τον οποίο συμπορευόμαστε, δεν είναι αμελητέο. Μια πράξη «προδοσίας», από τον άνθρωπο που ενωνόμαστε ασκεί επιρροή βαθύτερη. Ταράζει υπαρξιακές ισορροπίες. Καθότι το να έχουμε κάποιον δίπλα μας, αποτελεί υπαρξιακή ανάγκη. Χρειαζόμαστε να μοιραζόμαστε, να αφηνόμαστε, να χανόμαστε.. αισθανόμενοι ασφάλεια.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να μοιράζομαι.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να απελευθερωνόμαι.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να αφήνομαι.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να χάνομαι.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να δίνω χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα, αλλά να ξέρω πως είσαι εκεί για εμένα.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να αποδεσμεύω κάθε φόβο που με περιορίζει, ώστε να πάψω να αντιστέκομαι στην ευτυχία. Μπορεί όμως να χρειαστώ την βοήθεια σου.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να γίνομαι ένα μαζί σου, αλλά να υπάρχω ακέραιη χωρίς εσένα και εσύ δίχως εμένα, όταν οι συνθήκες το προστάζουν.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να επικοινωνώ όλα όσα έχω ανάγκη να εκφράσω, όλα όσα την ψυχή μου βαραίνουν, όλα όσα η χαρά με γεμίζει.

Το να αγαπάω σημαίνει να μπορώ να θυμώνω, δίχως να κρατάω κακιά και να έχω ανάγκη να σε κάνω να πονέσεις.

Το να αγαπάω σημαίνει να κουβαλάω «τα βάρη» σου που και που, χωρίς να με κουράζουν, απλά για να ξεκουραστείς και εσύ λιγάκι.

Το να αγαπάω σημαίνει να σου δίνω την καρδιά μου να την κρατάς, με την απουσία του φόβου πως θα την σπάσεις.

Το να αγαπάω σημαίνει να χάνομαι και να σβήνω, έπειτα να ανάβω ξανά και ξανά.. μονάχα για να ζήσω λίγες ακόμα στιγμές μαζί σου.

Για να έχει η αγάπη αυτή όμως ισορροπία και υπόσταση, χρειάζεται να αισθάνομαι σιγουριά πως είσαι ουσιαστικά δίπλα μου, πως κατανοείς και εσύ τι σήμαινει…ΑΓΑΠΑΩ!

Και όταν καίγεσαι στις φλόγες της ζωής, να μπορείς να σβήνεις με την αγάπη..

Να χάνεις τον εαυτό σου στον έρωτα. Να ξεχνάς την υπόσταση σου, να γίνεσαι αιθέρας.

Διαβάστε επίσης


To Top