Εναλλακτικά άρθρα

Η σημασία του Κάρμα στη σειρά γέννησής σας

Της Αγγελικής Κρητικού

Η οικογένεια στην οποία γεννηθήκατε δεν είναι η λάθος οικογένεια. Η ψυχή σας επέλεξε την οικογένειά σας επειδή γνώριζε ότι αυτή η οικογένεια θα προσφέρει την καλύτερη ενέργεια για να υποστηρίξει την υψηλότερη πνευματική σας ανάπτυξη και τη λύση καρμικών θεμάτων.

Το ίδιο ισχύει και για τη σειρά της γέννησης σας. Είτε είστε οι μεγαλύτεροι, οι νεότεροι από τα αδέρφια σας ή το μοναχοπαίδι, η σειρά γέννησης σας φέρει επίσης μια ιδιαίτερη καρμική σημασία.

Το Πρωτότοκο παιδί

Σε ένα βαθύτερο και πιο πνευματικό-καρμικό επίπεδο, τα πρωτότοκα παιδιά είναι συχνά εξαιρετικά ισχυρές ψυχές. Μέρος του σκοπού τους είναι να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού κάρμα και να το μετατρέψουν σε κάτι καινούριο.

Όλες οι οικογένειες έχουν το δικό τους κάρμα και τα δικά τους μοτίβα που συνεχίζουν να υπάρχουν για γενιές, μέχρι κάποιος να βγει μπροστά για να θεραπεύσει και να μεταμορφώσειαυτή την καρμική ενέργεια.

Το πρωτότοκο παιδί είναι το νούμερο ένα άτομο για να ολοκληρώσει αυτήν την εργασία. Έχει αναλάβει αυτή την ευθύνη και αποτελεί μέρος της εργασίας του ως ψυχή.

Με πολλούς τρόπους, τα πρωτότοκα παιδιά είναι έτοιμα και εξοπλισμένα να αναλάβουν μεγάλη οικογενειακή ενέργεια με σκοπό να φέρουν θεραπεία στο οικογενειακό κάρμα. Εάν καταφέρουν να κατακτήσουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητες με τις οποίες έχουν έρθει, τότε πραγματικά θα μπορούν να χειριστούν με ευκολία και σοφία το ρόλο τους ως πρωτότοκοι.

Τα πρωτότοκα παιδιά επίσης δρουν ως ισχυροί φροντιστές και προστάτες σε ενεργειακό επίπεδο. Είτε συνειδητά είτε όχι, προστατεύουν τα άλλα αδέλφια τους και φέρνουν μεγάλο μέρος του οικογενειακού βάρους στους ώμους τους.

Αν και είναι αρκετά ισχυροί για να κρατήσουν αυτό το βάρος, στην περίπτωση που τα πράγματα γίνουν πολύ βαριά για να τα αντέξουν ίσως να οδηγηθούν σε συναισθήματα και σκέψεις όπως ότι δεν είναι αρκετά καλοί ή να παρουσιάσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Όταν διαχειρίζονται με επιτυχία αυτό το βάρος και είναι σε θέση να το μετατρέψουν σε κάτι θετικό, προχωρούν γρήγορα και συχνά είναι πολύ επιτυχημένοι στη ζωή.

Το Μεσαίο ΠαιδίΔευτερότοκο

Το μεσαίο παιδί έχει πολλά ταλέντα που χρειάζεται να φέρει στον κόσμο, γι ‘αυτό και χρειάζεται την ασπίδα του πρωτότοκου και τη συντροφικότητα του τελευταίου παιδιού (εάν υπάρχει).

Ενώ το πρωτότοκο παιδί είναι απασχολημένο κρατώντας την ασπίδα, το μεσαίο μπορεί να καταφέρει να εργαστεί σε αυτό για το οποίο η ψυχή του έχει έρθει να εκπληρώσει.

Με πολλούς τρόπους, τα πρωτότοκα και τα δευτερότοκα παιδιά εργάζονται συχνά μαζί σε ένα ενεργειακό επίπεδο, ακόμα κι αν δεν φαίνεται σε φυσικό επίπεδο.

Τα δευτερότοκα παιδιά ίσως να χρειαστεί κάποιες φορές να υποστηρίξουν τα πρωτότοκα και να τα βοηθήσουν να κρατηθούν ψηλά σε καταστάσεις αρκετά δύσκολες. Ταυτόχρονα, ίσως να χρειαστεί να υποστηρίξουν και το τελευταίο παιδί, κάτι που τα κάνει να αισθάνονται κάπως εγκλωβισμένα στη μέση.

Τα περισσότερα δευτερότοκα παιδιά έχουν αρκετά καλή θεραπευτική ικανότητα και τα χαρακτηρίζει η διπλωματία. Επίσης, μπορούν να αντιληφθούν τις καταστάσεις από μια ευρύτερη οπτική πλευρά.

Τα δευτερότοκα παιδιά όμως μπορεί να χάσουν την οπτική τους για το ποιοι πραγματικά είναι και εύκολα να ξεφύγουν και να αναπτύξουν εξαρτητικές συμπεριφορές.

Όταν το δευτερότοκο παιδί γνωρίζει ποιο πραγματικά είναι τότε μπορεί να είναι πιο ανεξάρτητο, καθώς επίσης και να δημιουργήσει νέα και συναρπαστικά πράγματα.

Το Τελευταίο παιδί 

Σε πνευματικό και καρμικό επίπεδο, τα τελευταία παιδιά έχουν έρθει για να φέρουν φως και χαρά στην οικογένεια. Τα τελευταία παιδιά έρχονται για να φέρουν κοντά την οικογένεια, να συνδεθούν με τους άλλους και να κάνουν μακροχρόνιες φιλίες.

Τα τελευταία παιδιά είναι συνήθως πιο ανέμελα ως προς το πώς προσεγγίζουν τη ζωή και είναι λιγότερο πιθανό να απορροφήσουν πολύ από το βαρύ οικογενειακό κάρμα.

Τα τελευταία παιδιά συχνά θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Από πολλές απόψεις, παλεύουν για να δημιουργήσουν το δικό τους μονοπάτι και να δώσουν νέα ενέργεια στην οικογένεια.

Επειδή τα μεγαλύτερα αδέλφια συνήθως απορροφούν πολύ από το βαρύ οικογενειακό κάρμα, τα τελευταία παιδιά ίσως κάποιες φορές να μην έχουν την ικανότητα να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Το κομμάτι της ωριμότητας χρειάζεται αρκετή εργασία καθώς επίσης χρειάζεται να μάθουν πώς να αισθάνονται άνετα με τη δημιουργία του δικού τους μονοπατιού.

Τα τελευταία παιδιά συχνά έρχονται σε μια οικογένεια για να φέρουν μια νέα ενέργεια, αισιοδοξία και έναν νέο τρόπο να κοιτάζουν τον κόσμο.

Όταν τα τελευταία παιδιά είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους, μπορούν να κάνουν καινοτόμα και εμπνευσμένα πράγματα.

Το Μοναχοπαίδι

Το μοναχοπαίδι έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότοκο αλλά με πιο ενισχυμένο τρόπο.

Το μοναχοπαίδι αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού κάρμα χωρίς να έχει το δευτερότοκο παιδί πίσω του για υποστήριξη.

Αυτό σημαίνει ότι τα μοναχοπαίδια είναι συχνά εξαιρετικά ανεξάρτητα και ανθεκτικά. Επίσης έχουν την ικανότητα να εισέλθουν σε ηγετικούς ρόλους όπως και τα πρωτότοκα.

Οι περισσότερες ψυχές που έρχονται ως μοναχοπαίδια είναι συνήθως εκεί για να βοηθήσουν τους γονείς τους να ολοκληρώσουν κάτι ή να φέρουν περισσότερη ενέργεια σε κάτι στο οποίο οι γονείς τους εργάζονται.

Σε βαθύτερο επίπεδο, τα μοναχοπαίδια έρχονται επίσης για να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματα της συναισθηματικής ασφάλειας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μοναχοπαίδια κάποιες φορές έχουν δυσκολία στο να σχετιστούν με τους άλλους ή να δημιουργήσουν υγιείς δεσμούς.

Μία από τις βασικές διαφορές ανάμεσα στα πρωτότοκα και στα μοναχοπαίδια είναι ότι τα μοναχοπαίδια έρχονται για να ενταχθούν στην οικογενειακή δυναμική ενώ τα πρωτότοκα έρχονται για να αλλάξουν ή να μεταμορφώσουν κάτι.

Η σημασία του Κάρμα στη σειράς γέννησής σας εξαρτάται επίσης από την ενέργεια της οικογένειάς σας και από το σκοπό της ψυχής σας γενικότερα. Αν είστε ο μόνος άνδρας ή γυναίκα μεταξύ των αδελφών σας, μπορεί επίσης η ενέργεια σας να συνηχεί με στοιχεία του πρωτότοκου.

Πηγή: omorfizoi.gr
Image by Tammy Schild

Διαβάστε επίσης

To Top