Σκέψεις - Απόψεις

Η πραγματική ομορφιά

Θυμήσου οτι η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα μας..

Στις όμορφες σκέψεις που συντηρούμε, στα φιλιά που κρύβουμε στο τσεπάκι της ψυχής μας, στα μισοτελειωμένα δειλινά – αυτά που αφουγκράζονται τους όρκους αγάπης που δίνεις – στα φλογερά μεσημέρια του Ιούλη, στα δάκρυα χαράς που χαιδεύουν τα μάγουλα σου και σε όλα εκείνα τα μικρά μουτζουρωμένα τετράδια που έχεις σαν φυλαχτό κάτω από το μαξιλάρι σου..

Η πραγματική ομορφιά είναι εκείνη της ψυχής. Που δεν φοβάται κανένα καθρέφτη. Δεν έχει ανάγκη την επιβεβαίωση των άλλων. Μα έχει ανάγκη το νερό της αγάπης. Για να θεριέψει. Να γίνει μεγάλη και τρανή. Να απλώσει τις ρίζες της παντού στον κόσμο και να σκορπίζει το μεθυσμένο άρωμα της…

Για πάντα..

Θυμήσου..η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα σε δυο μάτια. Κόβει βόλτες και περιμένει το σύνθημα. Για να ανοίξει τα πελώρια φτερά της και να πετάξει. Να κάνει εναν κύκλο και να κουρνιάσει στο βάθος της καρδιάς σου. Και να φτιάξει εκεί τη φωλιά της.

Για πάντα.

Η πραγματική ομορφιά δεν έχει ανάγκη τα φτιαξίδια για να λάμψει. Δεν χρειάζεται κανένα κοκκινάδι. Τίποτα ψεύτικο δεν μπορεί να σταθεί επάνω της.

Μα έχει ανάγκη το πάθος. Τα χρώματα που θα γεμίσουν τον καμβά της. Λάμψη που σε τυφλώνει. Ήλιους ζεστούς που σε παίρνουν αγκαλιά. Και τα ξεχνάς όλα. Και χαμόγελα. Πολλά, πλατιά, αθώα.. που μαζεύονται ένα σωρό και γίνονται γέλια.
Τραγουδιστά Παιδικά. Αμέτρητα, που χοροπηδούν άτσαλα εδώ και εκεί.. Και εσυ δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να τρέξεις ξοπίσω τους.. Σαν μικρό παιδί..

Και αν ποτέ στο δρόμο σου βρεις ψυχές κατσούφικες, άσχημες.. θυμήσου να τους χαρίσεις ενα πλατύ χαμόγελο. Να τους το φορέσεις. Και να το στερεώσεις με την αγάπη συνεργό.

Και τότε θα δεις….την πραγματική ομορφιά,να υποκλίνεται μπροστά σου…!!!!!

Προκόπης Προκοπίου – prokopis.blogspot.gr
Reiki Master Practitioner/Teacher
Ενεργειακός & Εναλλακτικός Θεραπευτής
http://www.siatsoucyprus.com/

Διαβάστε επίσης

To Top