Awaken

Η πνευματική μεταμόρφωση συνοδεύεται από αυτά τα 6 άβολα συμπτώματα

Η πνευματική μεταμόρφωση είναι μια αλλαγή- σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση- στις απόψεις κάποιου ή στην στάση του προς την πνευματικότητα και την ιερότητα.

Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν αυτή την πνευματική μεταμόρφωση, από ένα απλό γεγονός σε μια πιο σύνθετη αποκάλυψη γεγονότων με την πάροδο του χρόνου. Ενώ κάποιοι άνθρωποι είναι τυχεροί και έχουν μια μεταμόρφωση με σχετικά καθόλου πόνο, άλλοι δεν έχουν αυτή την τύχη. Γι αυτούς ένα πνευματικό γεγονός, είναι μάλλον μια άβολη ακόμα και επίπονη εμπειρία.

Αν δεν είστε σίγουροι για το αν βιώνετε μια πνευματική μεταμόρφωση, συνεχίστε να διαβάζετε. Παρακάτω είναι κάποια σημάδια τα οποία πρέπει να προσέξετε.

1. Τα πράγματα καταρρέουν

Ένα σημάδι πνευματικής μεταμόρφωσης είναι πως θα βρείτε ότι η ζωή σας θα αρχίσει να καταρρέει. Η μεταμόρφωση μπορεί να συμβεί μόνο αν υπάρχει στην ζωή σας χώρος για αλλαγή. Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι μεγάλη ή μικρή αλλά κάθε αλλαγή που σας οδηγεί σε νέες ιδέες ή καινούργιες καταστάσεις μετράει.

Τα πράγματα που θα καταρρέουν μπορεί να είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά μην ανησυχείτε. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό σημάδι πως αυτά που χάσατε δεν εξυπηρετούν πλέον τα πιο σημαντικά ενδιαφέροντα σας. Έτσι σας δίνεται ένας δρόμος για κάτι καινούργιο.

2. Η ζωή είναι μπερδεμένη

Δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσετε τις πνευματικές αλλαγές. Αρκετά συχνά βρίσκουμε τον εαυτό μας χαμένο και μπερδεμένο σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Οι μεταμορφώσεις που επηρεάζουν την ζωή μας μπορεί να είναι τρομακτικές. Βρισκόμαστε σε περίεργες «θάλασσες» χωρίς να ξέρουμε που πάμε ή αν θα φτάσουμε κάπου.

Κανονικά, πάντα είμαστε σαφείς στο τι ξέρουμε και τι βλέπουμε. Αυτό μας επιτρέπει να μένουμε γειωμένοι στην ζωή μας. Όταν αυτό μπερδεύεται, οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομερές. Χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας για χάρη της πνευματικής μεταμόρφωσης.

3. Έλλειψη εμπιστοσύνης

Έχουμε συνηθίσει να μπορούμε να εμπιστευόμαστε συγκεκριμένα πράγματα και ανθρώπους. Έτσι περνάμε την μέρα μας ούτως ή άλλως. Όταν ξέρουμε τους ανθρώπους δίπλα μας και με τι ασχολούνται νιώθουμε ασφαλείς και ότι έχουμε τον έλεγχο. Μια πνευματική μεταμόρφωση μπορεί να τα πάρει όλα αυτά και σαν χτύπημα, να μας αφήσει χαμένους.

Το να μην μπορούμε να εμπιστευτούμε τίποτα και κανέναν μπορεί να κάνει την πορεία μας στον κόσμο πολύ δύσκολη- αν και συνήθως είναι προσωρινό. Μια πνευματική μεταμόρφωση συχνά σημαίνει ότι χάνουμε την επαφή με τους ανθρώπους και τα υλικά αντικείμενα που κάποτε μας διασκέδαζαν. Θα αντικατασταθούν, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, θα είναι μια πολύ μοναχική περίοδος.

4. Ο κόσμος μας πληγώνει

Αυτό δεν σημαίνει ότι γινόμαστε πιο ευαίσθητοι (αν και αυτό μπορεί να συμβεί-δείτε το παρακάτω). Ακόμα και το πιο εξωστρεφή άτομα μπορούν να γίνουν εσωστρεφή και σιωπηλοί λόγω της πνευματικής τους μεταμόρφωσης, και μπορεί να συμβεί και σε σας.

Η αποξένωση από την κοινωνία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα του ότι απλώς δεν θέλετε να βρίσκεστε με κανέναν ενώ συμβαίνουν όλα αυτά. Μπορεί να είναι επίσης το αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης που σας οδηγεί μακριά από τις συντροφιές που είχατε συνήθως, σε άλλες που είναι πιο ευεργετικές για το άτομο που γίνεστε.

5. Όλα μας πληγώνουν

Μέρος της πνευματικής μεταμόρφωσης μπορεί να συμπεριλαμβάνει ότι κάποιος θα γίνει πιο ευαίσθητος στον κόσμο γύρω του ως σύνολο. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους:

Μπορεί να γίνετε πιο ευαίσθητοι σε αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο γενικότερα- οι ειδήσεις, η γνώση για την μόλυνση και τον καθαρισμό του εδάφους, ο καθημερινός πόνος που υπάρχει στον κόσμο- όλα αυτά ξαφνικά μπορούν να γίνουν πιο έντονα και λιγότερο εύκολο να τα αγνοήσετε.

Αυτή η ευαισθησία μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με πιο προσωπικούς τρόπους: εκεί που σας άρεσε να βλέπετε σειρές όπως το Spartacus ή το Game of Thrones μπορεί να διαπιστώσετε ότι θέλετε να δείτε κάτι με λιγότερη βία όταν βιώνετε μια πνευματική μεταμόρφωση.

Μια τέτοια πνευματική μεταμόρφωση μπορεί να σημαίνει ότι αρχίζετε να γνωρίζετε περισσότερο την ομορφιά που έχει κληροδοτηθεί στον κόσμο. Επίσης, μπορεί να γίνετε λιγότερο ανεκτικοί στην βία που επίσης μας έχει κληροδοτηθεί και να μην μπορείτε να την αγνοήσετε ώστε να συνεχίσετε την ζωή σας όπως ήταν.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε λιγότερο ικανοί να διαχειριστείτε την βία που έχουμε φτάσει να θεωρούμε φυσιολογική στον πολιτισμό μας.

6. Πιθανή κατάθλιψη

Είναι απίθανο ότι θα είστε ιατρικά καταθλιπτικοί ενώ βρίσκεστε την πνευματική μεταμόρφωση, αλλά πρέπει να γνωρίζετε την πιθανότητα.

Οι άνθρωποι που υφίστανται πνευματική μεταμόρφωση μπορούν να βιώσουν τα πιο ακραία συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να είναι ανάλαφρα και χαρούμενα, αλλά μπορούν επίσης να είναι βαθιά κατάθλιψη και θλίψη.

Μια πνευματική μεταμόρφωση είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές στις απόψεις και στην προσωπική εμπειρία. Αυτό με την σειρά του, μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή της διάθεσης καθώς τα ταραχώδη γεγονότα και η έλλειψη εμπιστοσύνης για τον κόσμο μπορούν να είναι αρκετά τραυματικά.

Μάγεια Τ.

© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Διαβάστε επίσης

To Top