Ελλάδα

Η Πάτρα έφτιαξε σπίτι φιλοξενίας για τους άστεγους (για όλο το χρόνο)

Το υπνωτήριο θα φιλοξενεί περίπου 100 ανθρώπους, όλο το χρόνο

Ο Δήμος Πάτρας φαίνεται αποφασισμένος να στεγάσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Έτσι, οι άστεγοι που φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε πανσιόν που νοικιάζει η Δήμος μέχρι το τέλος του έτους, θα μεταφερθούν στο νέο υπνωτήριο.

Το κτίριο που θα στεγάσει τον ξενώνα, βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημ. Γούναρη και Μπουκαούρη. Ο χώρος θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει στη πλήρη λειτουργία του, περίπου 100 άστεγους, αν και θα ξεκινήσει με λιγότερους.

Το κτίριο σταδιακά θα στεγάσει και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες θα αποφασιστούν εν καιρώ από το διοικητικό συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Δήμος Πάτρας παίρνει δραστική πρωτοβουλία υπέρ αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, έχει επίσης φροντίσει να αποκτήσει η Πάτρα μια τράπεζα τροφίμων και ένα βαν, όπου προσφέρει ζεστό φαγητό και διανομή σε σχολεία, δομές και παιδικούς σταθμούς, με 13 σημεία που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την πόλη.

Οι ανάγκες των αστέγων στην Πάτρα είναι πολύ αυξημένες, αφού ο φετινός αριθμός των αιτήσεων για το σχετικό επίδομα φτάνει τις 800, κι έχουν εγκριθεί περίπου οι μισές. Όμως η πρωτοβουλία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα κι άλλοι δήμοι.

 doctv.gr 

Διαβάστε επίσης

To Top