Awaken

Η μοναξιά της Πνευματικής Αφύπνισης

Έχετε παρατηρήσει μιαν αλλαγή στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους, τελευταία;

Σας είναι δύσκολο κάποιες φορές να μιλάτε με τους άλλους για θέματα πνευματικότητας;
Μπορείτε να μιλήσετε με τους φίλους σας για το σύμπαν;
Γνωρίζουν τι είναι μια αστρική πύλη ή τα τσάκρα;
Είναι πρόθυμοι να συζητήσουν μαζί σας για την Ανάληψη ή την πνευματική Φώτιση;

Νιώθετε, ενίοτε, μόνοι με τα πιστεύω σας;
Χάσατε την επαφή με παλιούς φίλους πρόσφατα;

Δεν είστε μόνοι!

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους είναι πια δύσκολο να μιλάνε για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν με τους φίλους τους ή με τους οικείους τους. Ακόμα, πολλές φορές βλέπω ανθρώπους να συμφωνούν με θέματα που άπτονται της πνευματικότητας, αλλά διστάζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της, επειδή φοβούνται μήπως γελοιοποιηθούν για τις σκέψεις και τις απόψεις τους.

Ίσως να χάσετε, όντως, κάποιους παλιούς φίλους, αλλά θα βρείτε πολλούς καινούργιους. Μόλις απελευθερώσετε το εγώ σας δεν θα ανησυχείτε πλέον και δεν θα σας ενδιαφέρει να συμμορφωθείτε, υπό την πίεση που πιθανόν σας ασκούν οι ομότιμοί σας.

Η ομαδικότητα σκέψης (groupthink) είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει ποικίλα συστήματα πεποίθησης εντός μιας ομάδας ατόμων ενώ από την άλλη αποθαρρύνει την δημιουργικότητα του ατόμου και την ανεξάρτητη σκέψη. Αυτή την ομαδικότητα της σκέψης θα την συναντήσετε ακόμα και σε ομάδες ατόμων πνευματικά αφυπνισμένων.

Αν κοιτάξετε την καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπινου είδους, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η ιστορία είναι απλά η ερμηνεία που έδωσε κάποιος σε ένα γεγονός/ορόσημο ή σε μια εξελικτική διαδικασία, στηριζόμενος στις μαρτυρίες αυτόπτη μάρτυρα, σε επιστημονικά δεδομένα, μια ταινία ή κάποια πιστεύω.

Η πραγματική αλήθεια μπορεί να αποκρύβεται ή να παραμορφώνεται για πολλούς λόγους, αλλά αυτοί οι λόγοι έχουν να κάνουν κυρίως με τον έλεγχο και την εξουσία. Μην πάτε μακριά, κοιτάξτε την ιστορία της προέλευσης του ανθρώπινου είδους και θα ανακαλύψετε μια πληθώρα μύθων σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, στους οποίους η χρονολογία και ο τρόπος δημιουργίας της ύπαρξής μας αποδίδεται διαφορετικά. Ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του;

Όταν λέτε στους ανθρώπους για τους μύθους της Δημιουργίας, τείνουν να μένουν περιχαρακωμένοι εντός του συστήματος πεποιθήσεων που αναφέρει η ιστορία της Δημιουργίας των θρησκευτικών βιβλίων, η οποία μετρά την γέννηση του ανθρώπινου είδους από το 4.000 π.Χ.

Αυτά τα ερωτήματα, τα σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου, χωρίζουν τους ανθρώπους σε εκείνους που σκέφτονται μέσα στο κουτί και σε εκείνους που σκέφτονται έξω από το κουτί.
Όταν προκύπτουν τέτοια θέματα ανάμεσα στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, πολλές φορές δημιουργούνται διαφωνίες. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κανείς ότι τους έχουν παραπλανήσει τόσο πολύ και επί τόσο μακρόν και ακόμα πιο δύσκολο είναι να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος στα αξιώματά του.

Αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πόσο καλά μας κρατά κλειδωμένους μέσα στο κουτί το παιδαγωγικό μας σύστημα, χωρίς να θέλει να αμφισβητήσουμε τίποτα από όσα διδαχτήκαμε.
Εκείνοι που παραμένουν μέσα στο κουτί φοβούνται να ανασκαλέψουν αυτά που βρίσκονται έξω από το κουτί, κι έτσι παραμένουν ικανοποιημένοι και υποταγμένοι σε όσα υπαγορεύει η κοινωνία αντί να επικαλεστούν την δική τους κρίση και δυνατότητα διάκρισης.

Οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν ολόκληρη τη ζωή τους προσποιούμενοι ότι είναι αυτό που προσδοκά η κοινωνία από αυτούς χωρίς να έχουν καν αντίληψη περί τούτου!
Από την άποψη του εγώ, οι σκέψεις μας έχουν βασικά καλλιεργηθεί από τα όσα μάθαμε από την οικογένειά μας, τους φίλους μας, την εκπαίδευσή μας και τα θρησκευτικά μας πιστεύω, αλλά τι, αλήθεια, διδαχτήκαμε; Ποια είναι η δική μας άποψη σχετικά με το οτιδήποτε, που να μην είναι αναμασημένες γνώσεις κάποιων άλλων;

Αποδείξεις, προερχόμενες από αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, δείχνουν ότι οι περασμένες μας ζωές όπως και η ιστορία της ψυχής μας βρίσκεται σε κατάσταση νάρκης εντός του κυτταρικού DNA και μπορούν να ανακληθούν μέσα από τον υποσυνείδητο νου μας με τη βοήθεια υπνοθεραπείας.

Μέσα στο κυτταρικό DNA βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν εσάς και την προέλευσή σας από την Πηγή. Επίσης οι πληροφορίες που αφορούν το συμβόλαιό σας σε αυτή την παρούσα ζωή και όλα τα πράγματα που θέλετε να ολοκληρώσετε, καθώς και όλες οι προκλήσεις που θέλετε να υπερνικήσετε και όλοι οι άνθρωποι που σας οδηγούν εδώ που είστε. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι που έχουν έρθει και έχουν φύγει από τη ζωή σας.

Μερικές φορές κάνουμε προβολή αυτού που οι άλλοι περιμένουν να δουν σ’ εμάς. Στην ψυχολογία αυτό αναφέρεται με τον όρο «ο σκαιώδης εαυτός», όπου προβάλουμε μια ταυτότητα που συμβιβάζεται με το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι έναντι του αληθινού μας εαυτού, αυτού που πραγματικά είμαστε.
Κάποιοι μπορεί να ανακαλύψουν ότι ποτέ δεν γνώριζαν ποιοι πραγματικά είναι επειδή ζουν τη ζωή τους μέσα από τις προσδοκίες των άλλων γι’ αυτούς.

Όσοι έχουν αρχίσει το πνευματικό τους ταξίδι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι εξίσου με αυτά τα θέματα, τα οποία βασικά δημιουργούν γνωστική παραφωνία. Η γνωστική παραφωνία συμβαίνει όταν αρχίζει κανείς να νιώθει ένα δυσάρεστο αίσθημα που προκαλείται από τις αντιμαχόμενες ιδέες που ταυτόχρονα φέρει μέσα του.

Είναι η μεταβατική περίοδος από την οποία έχουμε όλοι περάσει, όταν τα πιστεύω μας άλλαζαν, αλλά ακόμα φοβόμασταν να μιλήσουμε γι αυτές τις νέες ιδέες στους φίλους και στην οικογένεια, εξαιτίας του φόβου της απόρριψης.

Καθώς το πνευματικό ταξίδι μας συνεχίζεται, αρχίζουμε να νιώθουμε πιο άνετα με τα πιστεύω μας και να ενδιαφερόμαστε λιγότερο για το πώς βλέπουν οι φίλοι και η οικογένεια αυτή την αφύπνιση. Αυτό γίνεται όταν το εγώ διαχωρίζεται από τον εαυτό και ο φόβος διαλύεται από την αγάπη.

Σε αυτή την περίσταση αρχίζουμε να μιλάμε σε γνωστούς καθώς και σε φίλους και στην οικογένεια για πνευματικά και μεταφυσικά θέματα και δεν μας νοιάζει τι θα σκεφτούν για εμάς ή πώς θα μας πάρουν οι άλλοι.

Με τον καιρό, η πνευματικότητα θα αποβεί το κυρίαρχο πλαίσιο του νου μας και είναι πολύ πιθανό εκείνοι που απομακρύνθηκαν από κοντά μας να είναι οι πρώτοι που θα ζητήσουν βοήθεια για να προσαρμοστούν με την καινούργια νοοτροπία.

«Κι εκείνοι που χόρευαν, θεωρούνταν παλαβοί από αυτούς που δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική» – Friedrich Nietzsche

Να θυμάστε αυτό: Δεν είστε μόνοι! Εκείνοι που σας αγαπούν πραγματικά, θα σταθούν δίπλα σας, άσχετα με το τι σκέφτεστε. Εκείνοι που δεν είναι πια κομμάτι της ζωής σας έχουν ήδη παίξει το ρόλο τους βοηθώντας σας να ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε.

Μερικές φορές είναι αναγκαία η πολικότητα (η διττότητα) για να μπορέσουμε να διακρίνουμε ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε. Εκεί είναι που βοηθούν τα μέγιστα οι μη αφυπνισμένοι, παρέχοντάς μας δηλαδή την αντίθεση η οποία θα μας επιτρέψει να δούμε τις διαφορές.

Οραματιστείτε κάθε αφυπνισμένο άτομο στον πλανήτη να κρατά ένα κερί. Παρόλο που το δικό σας κερί μπορεί να μην μοιάζει με τα περισσότερα κεριά, συμβάλλει ωστόσο στο να γεμίζει ο κόσμος με φως και μας κρατάει σε σύνδεση ασχέτως την απόσταση που μας χωρίζει. Αν και είναι επίπονο το χάσιμο αγαπημένων φίλων, να σκέφτεστε μόνον όσα σας πρόσφεραν στη ζωή, και γιατί.

Οι πιθανότητες λένε ότι θα τελειώσουν κάποιες λίγες παλιές σχέσεις σας από τη μια, αλλά θα δημιουργήσετε νέες σχέσεις με ομοϊδεάτες ανθρώπους. Συγχωρείστε τον εαυτό σας και τους φίλους σας αν νιώθετε άσχημα για την κατάσταση. Ήρθαν στη ζωή σας για ένα λόγο, μια περίοδο ή μια ολόκληρη ζωή.

Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για κάποιους λόγους, για κάποια χρονική περίοδο ή για μια ολόκληρη ζωή. Όταν καταλάβετε τι αντιστοιχεί στον καθένα, θα ξέρετε τι να κάνετε με το κάθε άτομο.

Όταν κάποιος υπάρχει στη ζωή σας για έναν λόγο, συνήθως είναι για να εκπληρωθεί μια ανάγκη που εκφράσατε. Έχει έρθει για να σας βοηθήσει σε μια δυσκολία σας. Να σας παράσχει την καθοδήγηση και την υποστήριξη. Να σας προσφέρει σωματική, συναισθηματική ή πνευματική βοήθεια. Μπορεί να θεωρηθεί θεόσταλτος και όντως είναι. Είναι εκεί, για το λόγο που τον χρειάζεστε να είναι.

Μετά, χωρίς να κάνετε κάτι λάθος, αυτό το πρόσωπο θα πει ή θα κάνει κάτι που θα φέρει το τέλος της σχέσης. Άλλες φορές μπορεί να πεθάνει. Άλλες να φύγει. Κάποιες φορές ενεργεί κάπως και σας εξαναγκάζει να πάρετε μια στάση. Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε είναι ότι η ανάγκη σας ικανοποιήθηκε, η επιθυμία σας εκπληρώθηκε. Το έργο του τέλειωσε. Η προσευχή σας εισακούστηκε και τώρα είναι καιρός να προχωρήσετε.

Άλλοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σας για μια χρονική περίοδο, επειδή έχει έρθει η σειρά σας να μοιραστείτε κάτι, να μεγαλώσετε ή να μάθετε. Σας φέρνουν μια εμπειρία ειρήνης ή σας κάνουν να γελάτε. Ίσως σας διδάξουν κάτι που δεν είχατε κάνει ποτέ. Συνήθωςσας δίνουν μιαν απίστευτη ποσότητα χαράς. Πιστέψτε το. Είναι αλήθεια. Αλλά μόνο για λίγο, για μια χρονική περίοδο.

Οι σχέσεις ζωής εν γένει μας διδάσκουν μαθήματα που διαρκούν μιαν ολόκληρη ζωή.

Πράγματα που πρέπει να χτίσετε ώστε να αποκτήσετε ισχυρά συναισθηματικά θεμέλια. Δουλειά σας είναι να αποδεχτείτε το μάθημα, να αγαπήσετε το πρόσωπο και να βάλετε σε πράξη αυτά που μάθατε σε όλες τις άλλες σχέσεις και πτυχές της ζωής σας. Λέγεται ότι η αγάπη είναι τυφλή αλλά η φιλία διορατική.

Άρθρο του Gregg Prescott
Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη
angelsmell.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

To Top