Αστρολογία

Η κρυμμένη σκοτεινή προσωπικότητα σας σύμφωνα με το ζώδιο σας


Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές οποιουδήποτε «σκοτεινού» στοιχείου των αρχαίων φιλοσόφων, τα στοιχεία αυτά είναι συνήθως όροι που δημιουργήθηκαν αργότερα. Επομένως, τα σκοτεινά στοιχεία που θα διαβάσετε εμπνέονται από τα αρχαία κείμενα, αλλά είναι καινούργιοι όροι, που διδάσκονται σε αρκετές διδασκαλίες.

Ομοίως, τα σκοτεινά στοιχεία που πρόκειται να διαβάσετε εμπνέονται από τα αρχαία κείμενα, αλλά θεωρούνται νέοι όροι στην αστρολογική κοινότητα.

Σύμφωνα με την σοφία της Παλιάς Θρησκείας, τέσσερα είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία χτίστηκε ο κόσμος μας. Αρχαίοι Ιερείς και Ιέρειες δίδασκαν πως αυτός ο κόσμος είναι φτιαγμένος από Γη, Νερό, Αέρα και Φωτιά. Επιπλέον, υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο, το 5ο στοιχείο που δίνει ζωή και εξισορροπεί τα άλλα τέσσερα. Το πέμπτο Στοιχείο λέγεται Αιθέρας ή Πνεύμα.

Ας εμβαθύνουμε λοιπόν την γνώση μας για τα Στοιχεία. Κάθε Στοιχείο αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση της πυξίδας. Έτσι, η Γη αντιστοιχεί στον Βορρά, ο Αέρας στην Ανατολή, η Φωτιά στον Νότο και το Νερό στην Δύση. Αλλά όπως έχει αποδείξει η σύγχρονη φυσική, για καθετί που υπάρχει, υπάρχει και κάτι άλλο που δεν υπάρχει. Ύλη και αντιύλη. Γιν και Γιανγκ.

Με τον ίδιο τρόπο, κάθε Στοιχείο έχει και το σκοτεινό δίδυμο του. Αυτό το μη-Στοιχείο ή Σκοτεινό Στοιχείο είναι στην πραγματικότητα μέρος του Στοιχείου. Μερικοί αρνούνται να το κατανοήσουν και εστιάζουν μόνο σε αυτό που είναι εύκολο να καταλάβουν. Αν και δεν το συνειδητοποιούμε εύκολα, αυτό το Σκοτεινό Δίδυμο είναι πολύ σημαντικό και μόνο αν μάθουμε να το αποδεχθούμε θα μπορέσουμε να συλλάβουμε την ίδια την ουσία κάθε στοιχείου και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις του.

Κριός, Λέων, Τοξότης: Σκοτάδι

Όλοι ξέρουν πως το Στοιχείο αυτών των ζωδίων είναι η Φωτιά. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότεροι είναι πως η φωτιά δεν παράγει μόνο θερμότητα αλλά εκπέμπει και φως. Σε όλες τις παραδόσεις, η αρχή της Δημιουργίας ξεκίνησε από μια «σπίθα» ζωής, από μια πηγή φωτός. Η φωτιά αντιπροσωπεύει την ίδια την ζωή. Το φως ισούται με την ύπαρξη.

Το σκοτάδι από την άλλη, είναι η απουσία της Φωτιάς, η έκλειψη του φωτός. Ωστόσο, την στιγμή της έκλειψης, η ενέργεια του Ήλιου ή της Σελήνης δεν μειώνεται. Απλώς μετασχηματίζεται και μας δίνει την ευκαιρία να σπάσουμε τα εμπόδια και να προχωρήσουμε. Έτσι, το Σκοτάδι είναι ο φόβος μας για την ανυπαρξία. Μερικοί φοβούνται ότι ο θάνατος είναι μια κατάσταση όπου η προσωπικότητα και το εγώ κατεδαφίζονται. Αυτό είναι που τους κάνει ανήσυχους, βίαιους ή υπερβολικούς με την φλογερή τους φύση. Αυτό είναι το σημείο όπου χάνουν την πίστη τους.

Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε είναι ότι ο ήλιος ανατέλλει, μένει στον ουρανό και μετά δύει ξανά. Το φως και το σκοτάδι είναι πάντα μαζί, ακριβώς όπως ένα κερί πάντα δημιουργεί μια σκιά. Μην φοβάστε τον μη-δημοφιλή εαυτό σας. Είστε άνθρωποι, θα κάνετε λάθη και δυστυχώς θα βλάψετε κάποιους ίσως όχι μόνο μια φορά. Η συγχώρεση είναι το κλειδί.

Επιπλέον, πρέπει να ξεπεράσετε αυτόν τον φόβο και να αποδεχθείτε πως η θνητή ζωή μας έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, δεν χάνουμε την ύπαρξη μας, απλώς μεταμορφωνόμαστε σε κάτι άλλο. Είμαστε μια ζωντανή αλχημική αντίδραση. Θυμηθείτε, δεν υπάρχει πραγματικά το οριστικό τέλος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση του κόσμου.

Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως: Χάος

Όλοι γνωρίζουν πως το Στοιχείο αυτών των ζωδίων είναι η Γη. Αυτό βασικά σημαίνει ότι όλα όσα γνωρίζουν, ό, τι συνειδητοποιούν αυτά τα άτομα είναι ότι «η ζωή απαιτεί προσπάθεια». Θεωρούν δεδομένο ότι η ζωή απαιτεί από αυτούς να συνεχίσουν να προσπαθούν για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Οπότε, αυτό που κάνουν συνήθως αυτά τα ζώδια, είναι ότι περιορίζουν τον εαυτό τους στα πάθη τους ή ακόμα θυσιάζουν τα ένστικτα τους για να δημιουργήσουν κάτι σταθερό. Αυτά τα άτομα συνήθως δουλεύουν σκληρά, κάνουν τα πάντα για την καριέρα και τα προς το ζην τους. Επιπλέον, συνήθως κινούνται σύμφωνα με τα σχέδια ή τους στόχους τους και τρελαίνονται όταν τα πράγματα βγαίνουν εκτός προγράμματος.

Το Σκοτεινό Στοιχείο τους είναι το Χάος. Αυτό σημαίνει πως αυτό που χρειάζεται είναι να αγκαλιάσουν τα πάθη και τα ένστικτα τους που πιθανώς είναι πολύ ισχυρά. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι πως αυτά τα ζώδια τρομοκρατούνται εντελώς στην ιδέα να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι μόνο αν αποδεχθούν το χάος θα είναι ελεύθεροι και σίγουρα θα αποκτήσουν ένα κερδοφόρο μέλλον. Το χάος είναι ο εχθρός τους επειδή δεν πιστεύουν αρκετά στον εαυτό τους και συχνά επιλέγουν τι είναι πιο ασφαλές.

Θυμηθείτε, το χάος έχει και αυτό μια τάξη, αν και δεν το συνειδητοποιούμε πραγματικά εξαιτίας της ικανότητας του ανθρώπινου μυαλού μας. Θα είστε χαρούμενοι μόνο αν είστε αληθινοί με την καρδιά σας. Μην φοβάστε τα όνειρα σας. Αποδεχθείτε τις άπειρες δυνατότητες του χάους σας.

Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος: Λήθη

Όλοι γνωρίζουν ότι το Στοιχείο αυτών των ζωδίων είναι ο Αέρας. Αυτό που συμβολίζει ο Αέρας στην πραγματικότητα είναι το ενεργειακό πλέγμα το οποίο όλοι αναπνέουμε και με το οποίο όλοι αλληλεπιδράμε σε καθημερινή βάση. Ο αέρας είναι η νόηση, αυτό που μας κάνει ανθρώπους, η λογική και οι σκέψεις μας. Είναι αυτός που μας κάνει πιο εξελιγμένους ώστε να κυριαρχούμε σε αυτόν τον κόσμο. Το μυαλό υπερισχύει της ύλης.

Αυτό που υποδεικνύει ο αέρας είναι ότι οι σκέψεις, οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες μας, μας διαμορφώνουν στα άτομα που είμαστε. Φιλτράρουμε αυτά που ζούμε και τα συγκρίνουμε με τις αναμνήσεις μας και το πώς έχουμε ήδη αντιδράσει σε παρόμοιες περιστάσεις για να αντιδράσουμε αναλόγως.

Το Σκοτεινό Στοιχείο αυτών των ζωδίων είναι η Λήθη. Φοβούνται ότι μόλις χάσουν τον έλεγχο των αναμνήσεων τους, θα σταματήσουν να είναι αυτοί που είναι και θα αντιδρούν σαν να είναι κάποιος άλλος. Εν μέρει αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Βασικά, η Λήθη συνοδεύει τον Αέρα επειδή αυτή η ποιότητα μπορεί πραγματικά να τους ελευθερώσει ώστε να ζουν χωρίς προκαταλήψεις.

Η λήθη είναι απαραίτητη κάθε τόσο, γιατί μόνο αν μάθετε να αφήσετε το παρελθόν μπορείτε να προχωρήσετε και να κατακτήσετε περισσότερους στόχους. Η ζωή δεν έχει κανόνες και ό, τι έχει συμβεί δεν είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνει. Αυτό που μας πλήγωσε μπορεί να γίνει σύμμαχος μας. Το μυαλό σας μπορεί να λειτουργεί επιτυχώς στο να σκέφτεται σύμφωνα με διάφορα μοτίβα αλλά αν το απελευθερώσετε με την λήθη, μπορείτε να φτάσετε τις πραγματικές δυνατότητες σας.

Οι αναμνήσεις μπορούν να αφήσουν ανοικτές πληγές. Δεν είμαστε τέλειοι. Έτσι, κάνουμε λάθη. Μπορεί να πληγωθούμε ξανά και ξανά. Φυσικά, θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλουμε να ξεχάσουμε λόγω των επιδράσεων τους. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την λήθη για να σταματήσουμε τον πόνο και να ξεκινήσουμε την διαδικασία θεραπείας. Ξεχάστε το παρελθόν.

Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς: Κενό

Όλοι γνωρίζουν ότι το Στοιχείο αυτών των ζωδίων είναι το Νερό. Οι ωκεανοί, οι θάλασσες, τα ποτάμια και οι λίμνες είναι όλα ενωμένα. Στην αλχημεία το νερό συμβολίζει την ενσυναίσθηση. Αυτό είναι το μυστικό που μας βοηθά να κατανοήσουμε τις αλλόκοτες προσωπικότητες αυτών των ζωδίων. Αυτό που ξέρουμε είναι πως αυτά τα ζώδια είναι συνήθως το αποτέλεσμα αυτών που έχουν νιώσει από την αρχή της ζωής τους, των φόβων τους, των απογοητεύσεων τους, των ονείρων τους και των ελπίδων τους.

Τα συναισθήματα δεν είναι εύκολα αλλά είναι το κλειδί για να ανοίξουν τις πιο ισχυρές πύλες της μαγείας καθώς συνδέονται άμεσα με το Αστρικό Σώμα. Ωστόσο, τα συναισθήματα μπορούν επίσης να δηλητηριάσουν την αύρα μας δημιουργώντας ένα πεδίο αγνής αρνητικής ενέργειας που προσελκύει κακή τύχη και συνεχή ταλαιπωρία.

Το Σκοτεινό Στοιχείο αυτών των ζωδίων είναι το Κενό. Στο κενό, τίποτα δεν αντιδρά. Τα συναισθήματα δεν έχουν καμία επιρροή, καμία ακτινοβολία, καμία δύναμη. Αυτό που νιώθει κάποιος δεν μπορεί να «μεταδοθεί». Πρόκειται για κάτι σαν ένα κούφιο κέλυφος, σαν να μην υπάρχει τίποτα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το κενό είναι εξαιρετικά σημαντικό αν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στην δύναμη των συναισθημάτων μας.

Το κενό μπορεί να μας βοηθήσει να φέρουμε την ισορροπία μεταξύ της δραματικής πλευράς των συναισθημάτων μας και της ανάγκης μας για γαλήνη. Επομένως, μόλις αποδεχθούμε το κενό, αυτό μπορεί να δράσει ως μονωτής για τα συναισθήματα μας βοηθώντας μας να προσδιορίσουμε την πηγή των αντιδράσεων μας και να αναλύσουμε περαιτέρω τα συναισθήματα μας. Αυτό τελικά θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες μας.

L.C. με στοιχεία από το  magicalrecipesonline.com 

Διαβάστε επίσης


To Top