Αυτοβελτίωση

Οι κρυμμένες ιδιότητες εξισορρόπησης

Γράφει ο Θωμάς Φύλιος

Πως θα σου φαίνονταν εάν μπορούσες εύκολα να πετύχαινες:

-ανακούφιση όταν πονάς;
-συναισθηματική αποφόρτιση όταν δεν νιώθεις καλά;
-νοητική χαλάρωση όταν ο νους σου υπερλειτουργεί και δεν σ΄ αφήνει να ξεκουραστείς;

Ο κάθε άνθρωπος έχει την φυσική τάση να βιώνει στην καθημερινότητα του, ισορροπία.
Η ισορροπία είναι ταυτόσημη με το καλό, με το θετικό και δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα και σωματική ευεξία. Η θεραπεία είναι ένα μέσο για ισορροπία. Ουσιαστικά η θεραπεία με την ευρεία έννοια είναι φροντίδα, είναι η ανακούφιση από κάθε μορφής πόνου.

Από την αρχή της ιστορίας του, ο άνθρωπος είχε την τάση να ανακαλύπτει και να εφαρμόζει τόσο στον εαυτό του, αλλά και στους άλλους, ποικίλα θεραπευτικά μέσα για να ισορροπεί και να ανακουφίζεται.

Η θεραπεία όμως έχει πολλές όψεις, που εκδηλώνονται αυθόρμητα και ασυνείδητα.

Θεραπεία είναι τα πρώτα αγγίγματα της μητέρας στο παιδί της για να το ανακουφίσει όταν πονάει. Είναι μία ζεστή αγκαλιά όταν κάποιος χρειάζεται υποστήριξη, είναι μία λέξη που θα ακούσεις και θα σου δώσει ώθηση για να βγεις από ένα δύσκολο συναισθηματικό αδιέξοδο. Μπορεί επίσης να είναι ένα αυθόρμητο χαμόγελο ενός περαστικού που περνάει από δίπλα σου όταν εσύ είσαι βυθισμένος σε ένα πρόβλημα.

Όμως η θεραπεία ουσιαστικά βρίσκεται μέσα μας. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ιδιότητες που όταν τις ενεργοποιήσουμε, εκδηλώνεται η αυτό- ίαση. Οι ιδιότητες αυτές είναι πληροφορίες – μνήμες που όταν ενεργοποιηθούν αρχίζουν να συμβαίνουν «θαύματα».

Οι μηχανισμοί αυτό- ίασης προσφέρουν ανακούφιση είτε σε σωματικό είτε σε συναισθηματικό πόνο.

Για θυμήσου όταν πονάς, δεν ψάχνεις να βρεις μια λύση, ένα τρόπο για να σταματήσει ο πόνος; Βέβαια, ο πόνος είναι ένα αποτέλεσμα που απλά εκδηλώνεται στο σώμα. Η αιτία όμως είναι αλλού, αρκετά πιο βαθιά. Η αιτία δημιουργείται πάντα από τον τρόπο σκέψης. Αλλάζοντας τον τρόπο, αλλάζει το αποτέλεσμα.

Πώς θα ενεργοποιηθούν οι ιδιότητες αυτό -ίασης;

Δηλαδή πώς μπορεί ο άνθρωπος να «ξυπνήσει» τους ανάλογους μηχανισμούς, ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιεί είτε για τον εαυτό του ή για την ανακούφιση των άλλων;
Η κάθε ιδιότητα που φέρουμε μέσα μας, όταν δεν γνωρίζουμε συνειδητά ότι υπάρχει υπολειτουργεί. Χρειάζεται αυτό το «κάτι» που θα την ξυπνήσει, που θα την ενεργοποιήσει, ώστε σταδιακά να αποκτήσει δυναμική και να γίνει ικανότητα. Να γίνει ικανότητα για ισορροπία.

Αυτό το «κάτι» που μπορεί να την ξυπνήσει, είναι συγκεκριμένες πληροφορίες που «ξεκλειδώνουν» ώστε οι ιδιότητες να ενεργοποιηθούν. Από την αρχαιότητα, δημιουργήθηκαν πολλά είδη και τεχνικές θεραπείας και ήταν μέσα από μια ολιστική προσέγγιση. Γνώριζαν ότι δεν μπορεί να θεραπευτεί κάποιος εάν δεν ανακαλύψει σε εσωτερικό επίπεδο την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα.

Έτσι η θεραπεία δεν ήταν απλά ένα χάπι για να μειώσει τον σωματικό πόνο. Μέρος της θεραπευτικής αγωγής ήταν η συναισθηματική αποφόρτιση, η κατάλληλη διατροφή, η αποκοπή από βλαβερές συνήθειες. Όμως η πιο δυναμική και αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος ήταν η ενεργειακή εξισορρόπηση.

Δηλαδή η εξισορρόπηση που δεν ήταν μόνο στο σώμα αλλά και στα συναισθήματα και στις σκέψεις. Λίγοι όμως είχαν το προνόμιο να γνωρίζουν πώς να το εφαρμόζουν στον εαυτό τους και να μπορούν να βοηθούν και τους άλλους. Συνήθως αυτοί οι λίγοι ήταν οι άνθρωποι που είχαν ασχοληθεί με την αυτογνωσία τους και είχαν ανακαλύψει και τις ιδιότητες εξισορρόπησης.

Σήμερα, ο άνθρωπος που έχει την τάση να ανακαλύψει και να γνωρίσει τον εαυτό του ουσιαστικά, θα έρθει σε επαφή με τις ΄΄θεραπευτικές΄΄ ιδιότητες του γιατί ούτως ή άλλως τις έχει, αλλά γιατί κυρίως είναι μέρος της εξελικτικής του διαδικασίας και πορείας.

Ανακαλύψτε λοιπόν τις κρυμμένες ιδιότητες εξισορρόπησης που σας είναι απαραίτητες τόσο για τον εαυτό σας αλλά και για να μπορείτε να είσαστε χρήσιμοι και στους άλλους ανθρώπους όταν σας χρειάζονται.

Θωμάς Φύλιος, Σύμβουλος της μεθόδου της Dr Μαρίας Λεβέντη-Σφαιρική Αντιληπτικότητα

Διαβάστε επίσης

To Top