Σκέψεις - Απόψεις

Η καρδιά σου θα σου δείξει το δρόμο!

Γράφει η Βασιλική Κριεκούκη

Λένε οι σοφές επιστήμες της εποχής μας ότι «Μάζα ενός σώματος είναι το μέτρο της αντίστασης, που παρουσιάζει κάθε σώμα στην μεταβολή της κινητικής του κατάστασης.» Δηλαδή ποτέ κανένας δεν υπήρξε υπέρβαρος! Απλά αντιστάθηκε στην κινητική του κατάσταση!

Τώρα πως αυτό θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε έναν απλό άνθρωπο και πως θα το μετέφραζε αυτό ο ίδιος ο άνθρωπος είναι άλλο θέμα. Εγώ πιστεύω ό,τι η κίνηση του καθενός έρχεται από μέσα. Μέσα από την καρδιά του. Γιατί εκεί βρίσκεται όλη η ουσία της ύπαρξης του ανθρώπου. Στην καρδιά του!

Η παραπάνω διαπίστωση των επιστημών θα σήμαινε πως δεν ακούω την καρδιά μου. Πως δεν ακούω αυτό που μου ψιθυρίζει απαλά εκείνες τις στιγμές που, χωρίς να το καταλάβω, τρυπώνει μέσα στα όνειρά μου και μου λέει τι αληθινά είναι το καλύτερο για εμένα και τη ζωή μου!

Σύμφωνα με το παραπάνω επιστημονικό δεδομένο θα έλεγε κάποιος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, χοντρούληδες ή αδύνατοι, κατά κάποιο τρόπο ανήκουν στην ακίνητη, την υπέρβαρη κατηγορία, αφού είναι ελάχιστοι εκείνοι που ακούν την αλήθεια της καρδιάς τους!

Αλλά και ποιος να την ακούσει τη δόλια την καρδούλα του!

Έχει τόσο θόρυβο η ζωή του ανθρώπου που ξέχασε πως να την ακούει. Έτσι όσο και αν αντέχει ακόμα η καρδούλα να ψιθυρίζει την αλήθεια της, εκείνος δεν μπορεί πια να την ακούσει. Δεν μπορεί να την ακούσει γιατί έμαθε να θεωρεί ως φυσικό άκουσμα, ως φυσικό ήχο τον θόρυβο και όχι την αρμονία της ίδιας του της καρδιάς.

Κάπως έτσι πιστεύω πως χάθηκε και ξεχάστηκε η αρμονία από τη ζωή του ανθρώπου. Από τον πολύ θόρυβο. Κάπως έτσι νομίζω πως ο άνθρωπος βρέθηκε από το + που θα μπορούσε να έχει, στο – της ζωής που τελικά ζει. Κάπως έτσι έχασε την ομορφιά και την απλότητα που θα μπορούσαν να έχουν οι σκέψεις, τα συναισθήματά και η ζωή του! Κάπως έτσι και η δική σου η ζωή γέμισε προβλήματα… και τώρα πια πολλά προβλήματα!

Όμως η ζωή δεν είναι πρόβλημα για να το λύσεις…

Μήπως είναι μυστήριο που σε περιμένει να το ανακαλύψεις ή ένας καμβάς που περιμένει να δημιουργήσεις;

Ίσως πάλι να είναι σαν την αγάπη… μια γλυκιά βόλτα, ένα ταξίδι, ένας προορισμός που σε περιμένει να φανείς…

Και εσύ που είσαι;

Χάθηκες μέσα σε χίλιους καημούς και πόνους. Ξεχάστηκες και κάθισες στην άκρη των συμπληγάδων. Κι έγινες υπέρβαρος… κι έγινες υπέρβαρη ότι και αν λέει η ζυγαριά σου. Σκέφτεσαι πόσα είναι τα κιλά της αντίστασης στην κίνηση… και πως να κινηθείς τώρα πια! Ίσως να είναι πια αργά για σένα!

Εγώ όμως θα σου πω : «Μην αντιστέκεσαι άλλο στην κίνησή σου!»

Η ζωή δεν είναι πρόβλημα για να το λύσεις! Η ζωή είσαι εσύ και σε περιμένει να την ζήσεις!

Πάντα έχει σημασία από πού ξεκίνησες και τι βαλίτσες κουβαλάς. Μα μεγαλύτερη σημασία έχει για πού βάζεις πλώρη… εκεί να έχεις πάντα το βλέμμα σου. Προς τα εκεί είναι που χρειάζεται η καρδιά σου να χαράζει ρότα για να φτάσεις στον προορισμό.

Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βρεις την αλήθεια της καρδιάς σου και εκείνη να σου κλείσει γλυκά το μάτι και να σου ψιθυρίσει προς τα πού να πας;

Άλλωστε η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά… Άστη να σου πει. Εκείνη ξέρει. Λέει πάντα αλήθειες, αν ξέρεις πώς να την ακούσεις! Γιατί εκείνη θα σε οδηγήσει στη ζωή που πάντα ονειρευόσουν!

Θυμήσου τις φορές που έζησες αυτό που αληθινά ήθελε η καρδιά σου! Την ευτυχία, την χαρά, την ολοκλήρωση, την απόλαυση, την ικανοποίηση που ένιωσες. Εκείνες οι στιγμές είναι που πήρες και μια γεύση από την αγάπη! Από την αγάπη για τον ίδιο σου τον εαυτό!

Μην αργείς… ξεκίνα για τον πιο γλυκό προορισμό σου…αυτόν της καρδιάς σου! Αυτόν της ζωής σου! Μην αργείς, μην αναβάλεις! Η μέρα σου δεν είναι πρόβα. Η κάθε  στιγμή είναι πρεμιέρα!  

Αν μπορούσες να δεις καθαρά το θαύμα της άνθισης ενός και μόνο λουλουδιού θα άλλαζε ολόκληρη η κοσμοθεωρία σου, γιατί η ίδια η ζωή είναι ένα λουλούδι και οι αναμνήσεις μας από αυτήν το άρωμά του!

Βάλε το κέφι σου μπροστά και ότι κάνεις, κάνε το με χαρά και πάθος γιατί αν είσαι ικανός να χαμογελάς πάντα στη ζωή, τότε εκείνη πάντα θα χαμογελά σε εσένα!

Δεν γεννήθηκες για να βρεις το νόημα της ζωής σε αυτόν τον κόσμο, αλλά για να το δημιουργήσεις! Να δημιουργήσεις με αρωγό τις αξίες και τα ταλέντα σου μέχρι να καταφέρεις να αγγίξεις το ευ ζην! Τότε αποκτά ουσία μια ζωή… όταν αγγίζει το ευ ζην, μιας και ευ ζην σημαίνει να μπορείς να ζεις ανώτερα και χωρίς τα βάρη που κουβαλάς!

Και πως μπορείς να φτάσεις στο ευ ζην; Κάνοντας αυτό που αληθινά θέλει η καρδιά σου!

Δεν χρειάζονται μεγάλες φιλοσοφίες σε σχέση με τη ζωή! Χρειάζεται μόνο να θυμάσαι πως το φιλοσοφείν και το ζην χρειάζεται να έχουν ισορροπία!

Άρχισε να ζεις χωρίς να κάνεις θόρυβο! Της καρδιάς σου της αρέσει να αγαπά και να τραγουδά! Άρχισε να ζεις, να δημιουργείς μουσική! Άλλωστε ο ακρογωνιαίος λίθος της αφθονίας στη ζωή σου είναι να κάνεις αυτό που αγαπά η καρδιά σου! Μην περιμένεις να υπάρξουν οι ιδανικές συνθήκες.

Βρες χιλιάδες λόγους για να χαμογελάσεις, τραγούδησε, αγάπησε και ξεκίνα για τον πιο γλυκό προορισμό… αυτόν της καρδιάς σου!

Πηγή: composeadreamlife.wordpress.com

Διαβάστε επίσης

To Top