Εναλλακτικά άρθρα

Η ιστορία της αόρατης κλωστής που δένει δύο ανθρώπους για πάντα

Η ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια γοητευόταν από την αγάπη. Έχουμε βρει τόσους πολλούς τρόπους για να περιγράψουμε δύο ανθρώπους που είναι μαζί- αδελφές ψυχές, δίδυμες φλόγες κτλ. Ανεξάρτητα από το πώς τα αποκαλείτε, υπάρχουν ζευγάρια που η μοίρα έχει αποφασίσει πως θα είναι μαζί.

Αρχαίες ιστορίες και θρύλοι συμφωνούν πως οι αδελφές ψυχές προορίζονται να είναι μαζί από κάποια απόκοσμη δύναμη. Μία από αυτές τις ιστορίες είναι αυτή για την αόρατη κλωστή που δένει δύο ανθρώπους για πάντα.

Είμαστε σωματικά δεμένοι με την αδελφή ψυχή μας

Η πιο γνωστή αντίληψη για τις αδελφές ψυχές είναι η ιδέα ότι χρειάζεται να ψάξουμε για το άλλο μας μισό. Αυτή η ιδέα αποδίδεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία όπου όταν ο Δίας δημιούργησε τον άνθρωπο, εκείνος ήταν μόνος. Έτσι, τον χώρισε στη μέση για να του δώσει συντροφιά.

Οι πεποιθήσεις των ανθρώπων της Ανατολικής Ασίας είναι πολύ διαφορετικές από αυτές των Ελλήνων. Πιστεύουν ότι οι θεοί δένουν μια κόκκινη κλωστή γύρω από τους αστραγάλους δύο ανθρώπων που προορίζονται ο ένας για τον άλλο. Αυτή η κλωστή μπορεί να εκταθεί σε άπειρο μήκος και δεν μπορούμε να την δούμε με γυμνό μάτι.

Η Δυτική ιστορία

Ο Δυτικός πολιτισμός έχει και αυτός την δική του εκδοχή της ιστορίας. Μας λέει πως ένας γέρος διάβαζε ένα βιβλίο για τον γάμο δίπλα στην θάλασσα όταν τον πλησίασε ένα αγόρι. Εκείνο τον ρώτησε για το βιβλίο και ο γέρος του απάντησε πως προοριζόταν να παντρευτεί μια κοπέλα που στεκόταν λίγο πιο δίπλα.

Ο νεαρός απελπίστηκε καθώς πίστευε ότι ποτέ δεν θα ήθελε να παντρευτεί. Πάνω στην ένταση πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι της κοπέλας και έτρεξε μακριά. Χρόνια αργότερα όταν το αγόρι είχε μεγαλώσει, ο γάμος του κανονίστηκε από τους γονείς του. Μόλις είδε την μέλλουσα νύφη του παρατήρησε πως είχε ένα σημάδι στο μέτωπο. Εκείνη του είπε πως κάποιος της είχε πετάξει μια πέτρα όταν ήταν μικρή.

Αυτό που θέλει να πει η ιστορία είναι ότι αν και το αγόρι ήταν μικρό και δεν ήταν έτοιμο για την αγάπη, εκείνη είχε ήδη προοριστεί γι αυτόν. Η μοίρα είχε αποφασίσει πως θα παντρευόταν την κοπέλα την κατάλληλη στιγμή.

Η σημασία του κόκκινου

Δεν είναι απλώς η ιστορία που λέει ότι η κλωστή γύρω από τους αστραγάλους των ανθρώπων είναι κόκκινη. Οι αρχαίοι κινέζικοι πολιτισμοί το πίστευαν στ΄αλήθεια. Ένας από τους θεούς τους, o Yue Lao θεωρούνταν υπεύθυνος για την κόκκινη κλωστή της μοίρας όπως και για τους γάμους. Οι Κινέζοι πίστευαν ότι έχουμε αυτές τις κλωστές από την γέννα μας και μας φέρνουν πιο κοντά στους ανθρώπους με τους οποίους είμαστε δεμένοι καθώς μεγαλώνουμε.

Παρά το γεγονός του ότι δεν μπορούμε να δούμε αυτή την κλωστή, το χρώμα κόκκινο έχει μεγάλη σημασία στον μύθο. Είναι το χρώμα του πάθους, της επιθυμίας και της προσέλκυσης. Αν και δεν μπορούμε να το δούμε, μας επηρεάζει έντονα.

Εξακολουθούμε όμως να πρέπει να προσπαθήσουμε

Πολλοί λένε πως ακόμα και αν η κόκκινη κλωστή τεντωθεί και μπερδευτεί, δεν σπάει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι πάντα θα προορίζεστε για ένα ξεχωριστό άτομο και τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει αυτόν τον δεσμό.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται πως το να προσπαθείτε πολύ για μια σχέση δεν είναι χρήσιμο, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Βασικά, σημαίνει ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να προσπαθήσετε. Αν δεν το κάνετε ρισκάρετε να αφήσετε την αδελφή ψυχή σας να φύγει για πάντα ενώ είστε ακόμα δεμένοι.

Η ιστορία για την κόκκινη κλωστή έχει ειπωθεί με πολλούς τρόπους και από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό που μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι το σύμπαν μας έχει δέσει με κάποιο άλλο άτομο στην γη. Είμαστε συνδεδεμένοι με την αληθινή αγάπη από αυτό το νήμα που μας καθοδηγεί προς αυτό το άτομο. Το να είστε με αυτόν που προορίζεστε θα σας δώσει την μεγαλύτερη χαρά.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top