Αστρολογία

Η Ιατρική αστρολογία αποκαλύπτει τις πιο αδύναμες πτυχές κάθε ζωδίου

Η ιατρική αστρολογία, που είναι παραδοσιακά γνωστή ως ιατρό-μαθηματικά (iatromathematics), είναι ένα αρχαίο ιατρικό σύστημα που συνδέει διάφορα μέρη του σώματος, ασθένειες και φάρμακα υπό την επίδραση του ήλιου, του φεγγαριού και των πλανητών μαζί με τα δώδεκα αστρολογικά ζώδια.

Η ιατρική αστρολογία χρησιμοποιούνταν από πολύ παλιά. Η αρχαία Αίγυπτος χρησιμοποιούσε την αστρολογία για να θεραπεύσει και να διαγνώσει ασθένειες.

Ακόμα και ο ίδιος ο Ιπποκράτης θεωρούσε πως η αστρολογία είχε μεγάλη δύναμη και έδινε πολλή σημασία στις κινήσεις των αστεριών.

Έτσι, τα αδύναμα σημεία κάθε ζωδίου, έχουν επίσης επισημανθεί από την ιατρική αστρολογία.

Ποιες είναι οι πιο αδύναμες πτυχές κάθε ζωδίου;

Κριός

Κεφάλι, Πρόσωπο και Μαλλιά

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, το πρόσωπο και τα μαλλιά. Ένας πονοκέφαλος ή μια ημικρανία είναι πιθανώς πολύ συνηθισμένη για τους Κριούς.

Τα δόντια βρίσκονται επίσης υπό την κυριαρχία του Κριού, οπότε είναι καλό το να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρο. Επειδή η υπερηφάνεια παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το ζώδιο, ίσως συνεχώς αντιμετωπίζετε τον φόβο της αποτυχίας.

Στην προσπάθεια σας να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε, βιάζεστε συνεχώς. Αυτό συχνά προκαλεί ατυχήματα.

Ωστόσο, η φλογερή δύναμη του Άρη μπορεί να κάνει την ανάρρωση σας θαυματουργή. Όσο είστε ενθουσιώδεις και σεξουαλικά ενεργοί, η δύναμη της ζωής σας θα ανανεώνεται περιοδικά.

Ταύρος

Λαιμός, αυχένας, πνευμόνια, μύτη

Ο Ταύρος κυβερνά τον λαιμό, τον αυχένα, τα πνευμόνια και την μύτη. Όντας ταύροι έχετε πιθανώς καλή υγεία επειδή η Αφροδίτη σας ευλογεί με μια αρμονική σχέση με το σώμα σας.

Τα μόνα συνηθισμένα προβλήματα που έχετε με την υγεία σας είναι οι περιοχές που περιγράφονται παραπάνω. Αν παραμελείτε τον εαυτό σας ή αν χάνετε την ισορροπία σας, οι φωνητικές χορδές και οι αμυγδαλές πιθανώς θα είναι αυτές που θα επηρεαστούν πρώτες.

Φροντίστε περισσότερο τον εαυτό σας τον χειμώνα καθώς είστε πιο ευάλωτοι στο κρύωμα και στον βήχα. Πολλές διατροφικές διαταραχές είναι επίσης συνδεδεμένες με τους Ταύρους επειδή οι θυρεοειδείς αδένες βρίσκονται υπό την κυριαρχία τους.

Η καθημερινή αερόβια άσκηση είναι καλή για να παραμείνετε υγιείς.

Δίδυμος

Χέρια, ώμοι, παλάμες, μέρος των πνευμόνων

Ο Δίδυμος κυβερνά τα χέρια, τους ώμους, τις παλάμες και ένα μέρος των πνευμόνων. Επειδή πάντα βιάζονται, κινούνται, συνεχώς σκέφτονται, και κάνουν πολλά πράγματα, η ταχύτητα των διδύμων τους κάνει να αγχώνονται.

Ως δίδυμος, μισείτε το να μένετε στο κρεβάτι. Λόγω του συνεχούς άγχους που αισθάνεστε, είστε επιρρεπείς στην κατάθλιψη και σε ψυχοσωματικές ασθένειες όπως αλλεργίες, άσθμα και χρόνια βρογχίτιδα.

Μπορεί ακόμα και να παραδοθείτε στη συνήθεια του αλκοόλ και του καπνίσματος απλώς για να νιώσετε καλύτερα. Χαλαρώστε και διαλογιστείτε για να επιβραδύνετε.

Καρκίνος

Στομάχι

Ο Καρκίνος κυβερνά το στομάχι και τις περιοχές κοντά σε αυτό. Ως καρκίνος, είστε εξαιρετικά συναισθηματικοί, και έχετε την ανάγκη συνεχώς να νιώθετε ασφαλείς με αγάπη και υλικά αγαθά.

Το να νιώθετε ότι υπάρχει έλλειψη ασφάλειας αγχώνει το στομάχι σας το οποίο συχνά έχει ως αποτέλεσμα έλκη στομάχου ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Οι συνεχείς αλλαγές των συναισθημάτων σας μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε διατροφικές διαταραχές.

Μείνετε υγιείς με μια ισορροπημένη διατροφή, βιταμίνες, προβιοτικά, και χαμομήλι.

Λέων

Καρδιά, στήθος, μέση

Ο Λέων κυβερνά την καρδιά και την περιοχή του στήθους. Τα καλά νέα είναι πως οι Λέοντες είναι ευλογημένοι με καλή υγεία και ευεξία ως αποτέλεσμα του Ήλιου.

Αυτός ο πλανήτης είναι επίσης παραδοσιακά συνδεδεμένος με την ζωτική ή την ενέργεια τσι. Παρόλα αυτά εξακολουθείτε να πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας καθώς το σώμα σας δεν μπορεί να αντέξει με την υπερβολική ευχαρίστηση.

Η άθληση επίσης θα σας βοηθήσει.

Παρθένος

Έντερα, μέρος του στομαχιού, γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, νευρικό σύστημα

Ο Παρθένος κυβερνά τα έντερα, μέρος του στομαχιού, το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και το νευρικό σύστημα. Επειδή ο παρθένος κυβερνά την υγεία και τις λειτουργίες του σώματος, πιθανώς να απολαμβάνετε μια καλή υγεία.

Μόνο που, ως Παρθένοι, έχετε την τάση να αναλύετε σχεδόν τα πάντα και να προσπαθείτε να βελτιώσετε τα πράγματα. Οι σκέψεις και τα ευαίσθητα συναισθήματα σας πιθανώς να προκαλούν προβλήματα υγείας όπως πεπτικές διαταραχές, έλκη, αέρια και κολίτιδα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε να ανησυχείτε πάρα πολύ όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα προγραμματίσατε επειδή αυτό πιθανώς σας κάνει να χάνετε την ισορροπία σας.

Η άθληση, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο ή ακόμα και το να κοιτάτε τον ουρανό και να απολαμβάνετε το αεράκι μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ζυγός

Νεφρά, ισορροπία του νερού, δέρμα, αδένες

Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά, την ισορροπία του νερού στο σώμα, το δέρμα και όλους τους αδένες. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ζυγός είναι η συνεχής ανάγκη να νιώθει και να πετυχαίνει την ισορροπία που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και αγχώδεις διαταραχές.

Η συμφιλίωση με τις διάφορες εντάσεις της ψυχής σας μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων. Καθώς οι αλλεργίες και οι δερματικές διαταραχές είναι συχνά αποτελέσματα της συναισθηματικής αναταραχής είστε επιρρεπείς σε αυτές τις ασθένειες.

Ξεμπλοκάρετε τον εαυτό σας ακούγοντας καλή μουσική. Αυτός είναι επίσης ένας τρόπος για να περιποιηθείτε την καταπιεσμένη σας ψυχή που λαχταρά την ομορφιά και την αρμονία.

Θεραπεύστε τα συναισθήματα σας μέσω της γιόγκα και άλλων δραστηριοτήτων που ενδυναμώνουν την ενέργεια σας.

Σκορπιός

Γεννητικά όργανα, ουροδόχος κύστη, προστάτης

Ο Σκορπιός κυβερνά τα γεννητικά όργανα, την ουροδόχο κύστη και τον προστάτη. Οι σκορπιοί έχουν τν ισχυρή πλουτωνική δομή που τους κάνει επιρρεπείς στην μακροζωία και στην ικανότητα να αντέχουν σχεδόν όλες τις δυσκολίες της ζωής.

Αν είστε Σκορπιός, έχετε μια ευαίσθητη πλευρά που μόνο πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Λόγω της αδυναμίας σας να εκφραστείτε με τον σωστό τρόπο, μπορεί να πάσχετε από προβλήματα του λαιμού.

Αγχωτικές καταστάσεις ή τραύματα της παιδικής σας ηλικίας μπορεί να επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σας σύστημα και ακόμα και την λίμπιντο σας. Θα πρέπει πάντα να κατευθύνετε την δύναμη της ζωής σας σε έναν πιο παραγωγικό δρόμο επειδή το να την καταπιέζετε μπορεί να οδηγήσει στην αυτό-καταστροφή.

Συμπληρώστε την καθημερινότητα σας με κάποιο άθλημα, καθώς θα ενισχύσει την ανταγωνιστική σας φύση και θα κάνει και καλό στην υγεία σας.

Τοξότης

Συκώτι, γοφοί, μηροί

Ο Τοξότης κυβερνά το συκώτι, τους γοφούς και τους μηρούς. Αν είστε τοξότης πιθανώς έχετε μια ικανοποιητική κατάσταση υγείας λόγω της θετικής στάσης σας προς την ζωή.

Απολαμβάνετε την θετική επαφή ενθουσιασμού και αισιοδοξίας του Δία. Το πρόβλημα σας αρχίζει την στιγμή που θα χάσετε την πίστη στον Ουράνιο Πατέρα σας (τον Δία) ή όταν θα υπερβάλλετε με τον ενθουσιασμό.

Καθώς τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα με τον Τοξότη, πάντα να διασφαλίζετε την ασφάλεια σας σε ότι και αν κάνετε ανεξάρτητα από το πόσο θετικοί είστε γι αυτό.

Δώστε μεγάλη προσοχή σε πράγματα ή καταστάσεις που μπορεί να σας βλάψουν σωματικά και όχι μόνο. Παρακολουθήστε την αύξηση του βάρους σας καθώς και το συκώτι σας είναι επιρρεπές στο να αποκτήσει λιπώδης διήθηση.

Διατηρήστε την αισιοδοξία σας και ποτέ μην ξεχνάτε να αθλείστε.

Αιγόκερως

Κόκκαλα, αρθρώσεις, σκελετικό σύστημα

Ο Αιγόκερως κυβερνά τα κόκκαλα, τις αρθρώσεις (ειδικά αυτές κοντά στα γόνατα) και ολόκληρο το σκελετικό σύστημα που περιλαμβάνει και τα δόντια. Οι Αιγόκεροι είναι ευλογημένοι με δυνατό σώμα και έτσι μπορούν αντέξουν σχεδόν τα πάντα.

Είστε επιρρεπείς στην κατάθλιψη, λόγω της διαταραχής της σεροτονίνης. Σιγουρευτείτε ότι χαλαρώνετε και αθλείστε τακτικά.

Αφεθείτε στην ανταγωνιστική φύση σας μέσω των αθλημάτων που μπορούν επίσης να ισορροπήσουν τις ορμόνες σας καλύτερα. Επειδή είστε επιρρεπείς σε ορθοπεδικά θέματα, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Υδροχόος

Καρδιά, αστράγαλοι, κυκλοφορικό σύστημα, γάμπες, καλάμια

Ο Υδροχόος κυβερνά τις γάμπες, τα καλάμια, τους αστραγάλους και το κυκλοφορικό σύστημα συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς. Αν είστε υδροχόος πιθανώς αγαπάτε τα αθλήματα που σας χαρίζουν ένα ισορροπημένο σώμα.

Το πρόβλημα ωστόσο θα εμφανιστεί λόγω της ρουτίνας σας. Το να εστιάζετε πολύ στην σκληρή δουλειά σας μπορεί να σας οδηγήσει στο να παραμελήσετε τις ανάγκες του σώματος σας.

Αθληθείτε καθημερινά και διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή για να αποφύγετε την κατάθλιψη.

Η δύναμη σας καθησυχάζεται με το να διατηρείτε ένα υγιές σώμα. Αυτό επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα.

Ιχθείς

Πόδια, δάχτυλα των ποδιών

Ο Ιχθύς κυβερνά τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. Ως ιχθύς, η φαντασία σας είναι το πιο ισχυρό και πιο πολύτιμο όπλο σας. Λόγω αυτής, τα όνειρα και οι εφιάλτες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας.

Μπορεί επίσης να υποφέρετε από αϋπνία. Η αίσθηση ότι δεν σας αγαπούν και ότι δεν δέχεστε αρκετή φροντίδα μπορεί να σας οδηγήσει στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά ή σε άλλους εθισμούς.

Οι ιχθείς έχουν πολύ ευαίσθητη αύρα και έτσι είστε επιρρεπείς στα ψυχικά προβλήματα. Για να τα αποτρέψετε, θα πρέπει να καθαρίζετε τα τσκάκρα σας καθημερινά για να κατευθύνετε και να εκμεταλλευτείτε τις ψυχικές σας δυνάμεις με έναν πιο παραγωγικό τρόπο.

Μάγεια Τ.

Με πληροφορίες οπό το magicalrecipesonline.com 

Διαβάστε επίσης

To Top