Ψυχολογία

Η Γλώσσα του Σώματος: 9 κινήσεις που προδίδουν τι σκέφτεται ο άλλος για σένα

Η γλώσσα του σώματος προδίδει υποσυνείδητα όλα όσα σκέφτεται κάποιος για τους ανθρώπους που έχει απέναντί του, γι’ αυτό θα πρέπει οι κινήσεις να είναι σωστές.

Σύμφωνα με τους κανόνες επικοινωνίας, η επιτυχία σε κάποιο ραντεβού, είτε προσωπικό, είτε για δουλειά, εξαρτάται κατά 58% από τη γλώσσα του σώματος.

Λάθη στη γλώσσα του σώματος που βλάπτουν την εικόνα ενός ατόμου

9. Κακή στάση του σώματος

 

Το να στέκεστε με τους ώμους κατεβασμένους, σας κάνει να φαίνεστε ασήμαντοι, αδύναμοι και χωρίς αυτοπεποίθηση. Εάν καμπουριάζετε ή γέρνετε πολύ πίσω όταν κάθεστε, δείχνει πως είστε πολύ άνετα και δεν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα γι’αυτό που κάνετε.

8. Κακή στάση των ποδιών

 

Η θέση των ποδιών μας είναι πιο υποσυνείδητη και έτσι δεν μπορούμε να την ελέγξουμε εύκολα. Ωστόσο μπορεί να δείχνει στη γλώσσα του σώματος ανασφάλεια και να προδώσει τις προθέσεις μας.

Όσοι διαλέγουν την στάση Α δείχνουν πως είναι παιδαριώδεις, ανασφαλείς και ονειροπόλοι.

Τα σταυρωμένα πόδια, όπως το Β, δείχνουν μία αμυντική, απόμακρη και στενόμυαλη στάση.

Η στάση C δείχνει κυριαρχία και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, μπορεί να υποδηλώνει και αλαζονεία και συχνά αγένεια σε επίσημες περιστάσεις.

Τα πόδια όπως στο D δείχνουν ουδετερότητα και ηρεμία.

Βάζοντας τα πόδια όπως το E είναι πιο συνηθισμένο για γυναίκες και τις κάνει να φαίνονται πιο θηλυκές και ελκυστικές.

7. Υπερβολικές χειρονομίες

 

Όταν ένα άτομο κουνάει έντονα τα χέρια του, αυτό δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και επαγγελματισμού. Δεν είναι έκπληξη πως οι νευρικές κινήσεις δείχνουν νευρικότητα και ανασφάλεια. Ωστόσο, η έλλειψη χειρονομιών μπορεί να δείξει πως δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον.

6. Σταυρωμένα χέρια

 

Αυτή η στάση είναι αμυντική και δείχνει πως δεν εντυπωσιάζεστε ή δεν ενδιαφέρεστε. Κρατώντας τα χέρια παράλληλα στο σώμα, από την άλλη, δείχνει πως είστε ανοιχτός για συζήτηση. Ακόμα καλύτερα, κρατώντας τα χέρια πίσω δείχνεται ανωτερότητα, δύναμη και αυτοπεποίθηση.

5. Αδύναμη χειραψία

 

Η χειραψία είναι πολύ σημαντική. Εάν είναι αδύναμη δείχνει έλλειψη εξουσίας ή αυτοπεποίθησης. Από την άλλη, εάν είναι πολύ δυνατή, μπορεί να δείχνει επιθετικότητα. Η χειρότερη χειραψία είναι η αδύναμη με κρύα και ιδρωμένα χέρια.

4. Ακατάλληλη οπτική επαφή

 

Το να αποφεύγετε την οπτική επαφή δείχνει στη γλώσσα του σώματος πως δεν είστε έτοιμος ή επαγγελματίας σε μία επαγγελματική συνάντηση και νιώθετε ανασφάλεια σε ένα ραντεβού ή πάρτι. Από την άλλη, η υπερβολική οπτική επαφή μπορεί να δείχνει αγένεια και εχθρικότητα.

3. Λάθος στάση των χεριών και των δακτύλων

 

Το τρίψιμο των χεριών θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Μπορεί να δώσετε την εντύπωση πως προσπαθείτε να εξαπατήσετε τον άλλον ή να του επιβάλλετε τις σκέψεις σας παρά να τον πείσετε.

2. Το να μην αντιγράφετε τους άλλους

 

Το να αντιγράφουμε τις κινήσεις του άλλου, δημιουργεί εμπιστοσύνη και μας επιτρέπει να μπούμε σε πιο βαθιές συζητήσεις. Έρευνα δείχνει πως παρόλο που οι άντρες το κάνουν πιο σπάνια από τις γυναίκες, οι γυναίκες επηρεάζονται πιο έντονα από αυτό και βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες που επαναλαμβάνουν τις κινήσεις τους.

1. Το να μην χαμογελάτε

 

Το χαμόγελο είναι πολύ δυνατό και δείχνει στη γλώσσα του σώματος σε κάποιον πως τον ακούτε. Ενώ κάποιοι δεν θα παρατηρήσουν την στάση των ποδιών και των χεριών σας, όλοι θα αντιδράσουν στις εκφράσεις του προσώπου σας.

Εκτός από αυτό, το χαμόγελο θα σας κάνει να νιώθετε και μέσα σας καλύτερα.

 newsitamea 

Διαβάστε επίσης

To Top