Αύρα - Ενέργειες

Η Δόνηση του Κόσμου: Ενέργεια και συχνότητες

Ολόκληρο το υλικό σύμπαν έχει φτιαχτεί από αγνή ενέργεια και δόνηση. Όταν έχετε τη διορατικότητα να βλέπετε τα πάντα ως δόνηση, η φύση του σύμπαντος αποκαλύπτεται σε εσάς.

Το φως είναι δόνηση. Ολόκληρο το φάσμα του ηλεκτρομαγνητικού κύματος του ορατού φωτός παράγει διαφορετικά χρώματα.

Τα χρώματα είναι απλά κύματα που δονούνται σε διαφορετικές συχνότητες. Σε ένα τέλος του φάσματος έχουμε κόκκινο, σε κάποιο άλλο έχουμε το βιολετί. Το κόκκινο έχει το πιο μακρύ μήκος κύματος και την χαμηλότερη συχνότητα και το βιολετί έχει το πιο κοντό μήκος κύματος και την μεγαλύτερη συχνότητα.

Υπάρχουν δύο είδη ηλεκτρικού φωτισμού που μπορείτε να βρείτε όταν επισκέπτεστε ένα ηλεκτρονικό μαγαζί. Το ζεστό φως και το ψυχρό φως. Το ζεστό φως περιέχει έναν μεγαλύτερο συνδυασμό χαμηλότερης συχνότητας χρωματικών κυμάτων όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί. Το ψυχρό φως περιέχει μεγαλύτερο συνδυασμό υψηλότερης συχνότητας χρωματικών κυμάτων όπως το πράσινο και το μπλε.

Το φως είναι ζωτικό για το περιβάλλον της εργασίας, του παιχνιδιού, της ξεκούρασης και των άλλων δραστηριοτήτων της ζωής. Ελέγχει τη διέγερση, την χαλάρωση και το ενεργειακό επίπεδο.

Μιας και το ζεστό φως είναι πιο χαλαρωτικό από το ψυχρό, ίσως αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μόνο ζεστά φώτα σε ένα δωμάτιο σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσατε να κάνετε τον χώρο πιο χαλαρωτικό ή διεγερτικό απλά με το να αυξάνετε ή να μειώνετε την ένταση του φωτός;

Αλλά δε λειτουργεί με αυτό το τρόπο. Η αύξηση της έντασης του ζεστού φωτός δεν το κάνει περισσότερο διεγερτικό. Τα μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό δόνησης. Δεν έχει να κάνει με την ένταση αλλά με τη συχνότητα της δόνησης που καθορίζει το ενεργειακό της επίπεδο. Δημιουργεί μήπως κάποιο ερώτημα το γεγονός ότι η μπλε φλόγα είναι πιο καυτή από την κίτρινη;

Η υγεία είναι δόνηση. Τα κρύα, υγρά και σκοτεινά μέρη με απουσία ρεύματος αέρα, είναι χώροι που συντελούν στην ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ τα ηλιόλουστα μέρη με άφθονο ρεύμα αέρα εξουδετερώνουν τους μικροοργανισμούς. Ο δεύτερος τύπος περιβάλλοντος είναι πιο υγιεινός από τον πρώτο σε σχέση με τον άλλον που έχει χαμηλή δόνηση. Παρόλο που το φως του ήλιου είναι βιολογικά ωφέλιμο, η υπερβολική έκθεση σε αυτό προκαλεί θερμοπληξία. Η ενέργεια μετατρέπεται από εποικοδομητική σε καταστροφική. Το κλειδί εδώ είναι η ισορροπία. Όταν δεν χρησιμοποιούμε τη σωστή ποσότητα ενός πράγματος, προκαλείται αστάθεια.

Και αυτό είναι που κάνουν οι αρρώστιες και οι ασθένειες. Ψάχνουν να αποδυναμώσουν ή  να αποσταθεροποιήσουν τη δόνηση. Όσο πιο πολύ δονητικά σταθερό είναι ένα άτομο, τόσο πιο ζωντανό και εποικοδομητικό είναι. Όσο πιο άτονο και ασταθές είναι, τόσο λιγότερο ζωντανό και πιο αυτοκαταστροφικό γίνεται.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί πάντα σας έλεγαν να πίνετε ζεστό νερό και όχι κρύο όταν ήσασταν άρρωστοι; Όταν το σώμα είναι άρρωστο, υπάρχουν πράγματα μέσα του που εμποδίζουν το σύστημα και καθυστερούν κάποιες λειτουργίες. Το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να διώξει την ασθένεια ή να την καταστρέψει.  Για αυτό ο γιατρός σας, σας συμβουλεύει να πίνετε άφθονο νερό.

Είναι το μέσο που χρησιμοποιούν τα κύτταρα του αίματός σας για να κινητοποιηθούν για τη δουλειά τους. Περισσότερο νερό και οξυγόνο δίνουν στο σώμα σας τους πιο αναγκαίους πόρους που χρειάζεται για να ξεφορτωθεί την ασθένεια. Η ανάγκη σας να να βγάζετε το φλέγμα με τον βήχα και να διώχνετε τη βλέννα είναι αυτό που κάνει το σώμα σας για να αποβάλλει τα κακά πράγματα από μέσα σας, κάτι που σημαίνει ότι είστε στο δρόμο για την ανάρρωση. Το ζεστό νερό έχει υψηλή δόνηση σε αντίθεση με το κρύο νερό. Το κρύο νερό αφαιρεί την πολύτιμη ενέργεια που χρειάζεται για την ανάρρωση ενώ το ζεστό νερό την τροφοδοτεί. Το ένα στηρίζει το ρυθμό ανάρρωσής σας ενώ το άλλο τον σαμποτάρει.

Ο ήχος είναι δόνηση. Η μπάσα μουσική είναι χαμηλής δόνησης και η ενεργητική μουσική είναι υψηλής. Απολαμβάνουμε να ακούμε διάφορα είδη μουσικής επειδή μας αρέσει να βιώνουμε διαφορετικά εύρη αισθημάτων. Η ποικιλία των συναισθημάτων στη ζωή, την κάνει διασκεδαστική και σημαντική. Η μουσική χορού υψηλής ενέργειας τραβάει τους νέους ανθρώπους επειδή είναι πολύ ενεργητικοί και εκφραστικοί. Η πιο αργή και η συναισθηματικά σαγηνευτική μουσική είναι αυτό που επιθυμούμε να ακούσουμε όταν θέλουμε να κινηθούμε με βαθύ και αισθησιακό τρόπο. Θέλουμε χρόνο για να επιβραδύνουμε και να ακινητοποιήσουμε την εμπειρία για να μοιάζει σαν αιώνια στιγμή.

Τα χημικά είναι δόνηση. Το αλκοόλ και το γκρι τσάι είναι αντίθετα όσον αφορά τη δόνηση. Παρόλο που το στρες και το άγχος είναι μια μορφή υψηλής δόνησης, είναι ανεπιθύμητα επειδή η δόνηση είναι ασυναφής και άναρχη. Το αλκοόλ μειώνει τη δόνηση. Για αυτό οι άνθρωποι πίνουν για να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν από το στρες. Αλλά όταν πίνουμε καταναλώνουμε περισσότερη ποσότητα αλκοόλ από την φυσιολογική που το σώμα πρέπει να πάρει. Συνεπώς, προκαλείται αστάθεια. Οι οδηγοί που πίνουν έχουν μειωμένη κρίση και αντίδραση και είναι περισσότερο επιρρεπείς στα ατυχήματα. Οι άνθρωποι που δεν χρειάζονται το αλκοόλ για να χαλαρώσουν, έχουν επιλέξει πιο έξυπνους τρόπους για να το καταφέρουν. Το γκρι τσάι δρα ως διεγερτικό που αντιδράει στα αποτελέσματα του αλκοόλ με μια βέβαιη έκταση ώστε να είστε νηφάλιοι.

Η δόνηση των σωμάτων μας σε κάθε επίπεδο, σωματικό και μη σωματικό, έχει μια προφανή επιρροή στην ικανότητά μας να ελκύουμε θετικές εμπειρίες.  Όσο πιο μεγάλη είναι η δόνησή σας, τόσο περισσότερο μαγνητικοί γίνεστε ως αποτέλεσμα των σκέψεων που έχετε στο μυαλό σας. Με το να έχετε μόνο σκέψεις των πραγμάτων που θέλετε να φανερώσετε με τις εμπειρίες σας και με το να κρατάτε τις δονήσεις σας υψηλές με τους τρόπους που προαναφέραμε, θα δείτε ότι ευχές σας θα εκδηλωθούν πολύ πιο γρήγορα.

Όταν μάθετε να βλέπετε τα πάντα ως δόνηση όσον αφορά το ρυθμό και τη σταθερότητα, θα κατανοήσετε τι θέλετε ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάθε περίσταση. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία των δονήσεων. Υπάρχουν πολλές περισσότερες όψεις της υλικής πραγματικότητας από αυτές που αναφέραμε εδώ.

Μόλις αποκτήσετε γνώση αυτής της αρχής και σκεφτείτε με όρους δόνησης, θα μπορέσετε να καταλάβετε πρακτικά οτιδήποτε συμβαίνει στον υλικό κόσμο. Αυτή είναι μία από τις κύριες δυναμικές που σας επιτρέπουν να βγάλετε νόημα από όλα.

Το να έχετε αυτή την επίγνωση είναι σαν να βλέπετε τον κόσμο σε κώδικα, όπως στο Μάτριξ.

Διαβάστε επίσης

To Top