Τρόπος ζωής

Οι δημιουργικές διάνοιες τείνουν να έχουν αυτά τα 6 εκπληκτικά χαρακτηριστικά

Η δημιουργικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι δύσκολο να οριστεί. Ωστόσο ο όρος αφορά συνήθως τους κατάλληλους υπαλλήλους, τους μαθητές και τους υποψηφίους, καθώς και άλλους που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες. Αν ρίξετε μια ματιά στις επαφές σας στο linked in, θα δείτε τον όρο δημιουργικότητα να εξαπλώνεται μέσω παρουσιάσεων, βιογραφικών και περιγραφών δουλειών. Είναι επίσης κάτι στο οποίο οι ηγέτες των επιχειρήσεων οφείλουν την επιτυχία τους.

Παρόλο που ο ίδιος ο όρος είναι δύσκολο να εξηγηθεί, είναι εύκολο να πούμε πότε ένα άτομο είναι πραγματικά δημιουργικό. Σκεφτείτε απλά τους σπουδαίους Αϊνστάιν, Πικάσο και Στηβ Τζομπς. Είναι ξεκάθαρο ότι η επιτυχία τους είχε ως βάση την ικανότητά τους να είναι δημιουργικοί. Για να θεωρηθείτε δημιουργική διάνοια, πρέπει να είστε ικανοί να σκέφτεστε πράγματα «έξω από το κουτί».

Ακολουθούν 6 εκπληκτικά χαρακτηριστικά των δημιουργικών διανοιών.

1. Δεν νοιάζονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Τις δημιουργικές διάνοιες δεν τις απασχολούν οι απόψεις των άλλων. Δείτε για παράδειγμα το μαλλί του Αϊνστάιν! Δεν έχει σημασία πώς τους βλέπουν όλοι άλλοι άνθρωποι, γιατί είναι απασχολημένοι με το να ακούνε τον εαυτό τους. Ό,τι τους λείπει σε αυτοσυνείδηση το αναπληρώνουν με αυτεπίγνωση

2. Έχουν μεγάλη ανοχή για την αβεβαιότητα

Το άγνωστο έχει τη δύναμη να τρομάζει πολλούς ανθρώπους, διώχνοντάς τους μακριά από μια ιδέα ή μια περιπέτεια. Ωστόσο, οι δημιουργικές διάνοιες φαίνεται να αγκαλιάζουν την αβεβαιότητα και το άγνωστο.

Για μια δημιουργική διάνοια, το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό, για να το πούμε έτσι, και έτσι το να μην ξέρει κάτι κάποιες φορές γίνεται ο λόγος για να το κάνει. Είναι η ανακάλυψη του αγνώστου που μας κάνει να προοδεύουμε ως άνθρωποι, κάτι που οι δημιουργικές διάνοιες είναι πάντα έτοιμες να κάνουν.

3. Είναι ανοιχτές σε νέες εμπειρίες

Όταν μια δημιουργική διάνοια αγκαλιάσει το άγνωστο, τότε θα είναι περισσότερο ανοικτή σε νέες εμπειρίες. Οι ψυχολόγοι έχουν αποδώσει μία δεκτικότητα στην εμπειρία, που την κάνει το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν οι δημιουργικοί άνθρωποι, κάτι που συνήθως σημαίνει ότι κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να αλλάζουν τη ζωή τους τακτικά. Αυτό είναι που κινητοποιεί την καινοτομία στον επιχειρηματικό κόσμο ή την ανάπτυξη ενός νέου καλλιτεχνικού στυλ.

4. Οι δημιουργικές διάνοιες είναι ευαίσθητες

Οι καλλιτέχνες είναι πράγματι ευαίσθητοι και αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της δημιουργικής διάνοιας. Όσον αφορά το κίνητρο και το ερέθισμα, οι δημιουργικές διάνοιες φαίνεται να είναι περισσότερο ευαίσθητες από τους περισσότερους.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, συνήθως τείνουν να δίνουν περισσότερη βάση στο κίνητρο από κάποιον συνηθισμένο συμμετέχοντα, κάτι που μπορεί να είναι ο λόγος γιατί τείνουν να αποσύρονται από την κοινωνία τόσο πολύ.

5. Είναι συνειδητά ευέλικτοι

Οι δημιουργικές διάνοιες έχουν την έντονη ικανότητα να βλέπουν τον κόσμο μέσα από καινούργιες προοπτικές. Αντί να βλέπουν εμπόδια να ξεπηδούν στη ζωή τους, βλέπουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και προσαρμογή. Τα λάθη γίνονται λιγότερο σημαντικά για αυτούς και είναι ένας τρόπος για να αλλάξουν πορεία προς μια απόλυτα καινούργια κατεύθυνση. Εκτιμούν την διαδικασία του ταξιδιού, που σημαίνει ότι το να αλλάζουν κατεύθυνση είναι εύκολο. Θα έχουν πάντα το μυαλό τους ανοικτό.

6. Οι δημιουργικές διάνοιες είναι πάντα δραστήριες

Η δράση έχει τη δύναμη να επηρεάζει τη δημιουργικότητα και η δημιουργική διάνοια ξέρει καλά αυτό το γεγονός. Για αυτό το λόγο ακούτε για πολλούς διάσημους καινοτόμους από το παρελθόν που είχαν ακίνδυνες συνήθειες όπως το να βηματίζουν πάνω κάτω. Η κινητική ενέργεια είναι προαπαιτούμενο της δημιουργικότητας, για αυτό και η κίνηση οπλίζει την διαδικασία της δημιουργικής σκέψης. Παρόλο που δεν μπορούν να πάνε πουθενά, οι κινήσεις τους, τους βοηθούν να φτάσουν σε ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας.

Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

Διαβάστε επίσης

To Top