Εσωτερισμός

Η Αλήθεια είναι ένας καθρέπτης που σπάστηκε σε άπειρα κομμάτια. Ολόκληρη, δεν την κατέχει κανείς.

Ο Υιός του Κρόνου, και η πολιορκία των συνειδήσεων

Γράφει ο Αθανάσιος Στεργίου

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, προϊόν φαντασίας, με διδακτικό χαρακτήρα βάσει ομοιοτήτων με κάποια χαρακτηριστικά των ημερών μας. Αν αντέξεις, φτάσε μέχρι το τέλος και κράτα ό,τι σου ταιριάξει.

Μετά από τόσες “πάσες” που θα πάρεις, εκτός ότι θα προβληματιστείς παραγωγικά, αν δε τα κάνεις “κρεμαστάρια”, θα έχεις και στοκ για ψάξιμο και έρευνα για να περάσεις τις μέρες “εγκλεισμού” σου. Το παρόν, αποτελεί προίον συνθετικών και μυθοπλαστικών σκέψεων του συγγραφέα ως σκίρτημα προβληματισμού.

Το άρθρο έχει πολεμικό χαρακτήρα με ειρηνική διάσταση. Αν έχεις πόλεμο και μπέρδεμα μέσα σου, θα μείνεις εκεί. Αν έχεις τον “σπόρο”, θα καταλάβεις. Όλα τα συναφή βγαίνουν λίγα λίγα από πολλούς, για κάποια στα-δια-κή προ-ετοιμασία.

Αν είσαι της γενιάς μας, μικρός ίσως έπαιξες κάστρα και πολιορκητές. Μόνο που αυτή τη φορά, το κάστρο είναι η συνείδησή σου, και πρέπει να την δυναμώσεις απέναντι στους πολιορκητές του φόβου, της ημιμάθειας, του διαίρει και βασίλευε.

Άκου λοιπόν μια ιστορία επιστημονικής και μόνο, φαντασίας.

Κορονοιός, Κορονο Ιος, Υιος (ιός) του Κρόνου, Χρόνου

“Ο Κρόνος ήταν ο ηγέτης και ο νεότερος της πρώτης γενεάς των τιτάνων, θεοτήτων απόγονων της Γαίας και του Ουρανού. Νίκησε τον πατέρα του, τον Ουρανό και κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της μυθικής «χρυσής εποχής», έως ότου νικήθηκε από το υιό του, Δία”.

Διά-βολος, αυτός που βάλει κατά του Δια, κατά της δια-αύγειας, δια-νόησης, διά-κρισης, εν-δια-φέρουσας (υπογεννητικότητα), αρχή-δια (υπογεννητικότητα), δια-λογισμού και πολλά άλλα.

Είδα χθες τη Λούση. “Ο Χρόνος δίνει υπόσταση στο υλικό σύμπαν”.

Δες “ασύνδετες” συμπτώσεις, σκέψεις, γεγονότα και ερωτήσεις:

 • Αστρολογία: Κρόνος – Δίας – Πλούτωνας Σύνοδος και εισαγωγή στον Υδροχόο.
 • Κατευθυντήριοι λίθοι της Τζώρτζια 22/3/1980;
 • Γραφήματα ανάπτυξης “πανδημίας” ανά χώρα στον Χρόνο;
 • Η οικονομία της Κίνας που είχε πάρει φωτιά, κατέρρευσε
 • Το Ιράν με τις διάφορες απειλές, ησύχασε
 • Η Ιταλία ετοιμαζόταν να φύγει από την ΕΕ επίσης; Τι έκανε λέει; (Μαντές)
 • Στο Wuhan ξεκίνησε και το 5G; Και προχθές το εγκαινιάσαμε και στον Πειραιά;
 • Η διαφήμιση της Vodafone What’s Up;
 • HAARP;
 • Με τόσες απαγορεύσεις και ακυρώσεις πτήσεων, γιατί αυτές τις μέρες οι καταγάλανοι και ηλιόλουστοι ουρανοί (πάλι) γεμίσαν “γραμμές”; Αιθερική τρίλιζα παίζουν τα “παιδιά”;
 • Βιβλία “προφητικά” τύπου 1981, κάρτες ιλλουμινάτι, Simpsons, Asterix και άλλα πολλά;
 • ΦΕΚ Κυβερνήσεων μισό χρόνο πριν 4619 / 2019;
 • ΦΕΚ 25/2/2020 για “υποχρεωτικό” εμβολιασμό;
 • Bill Gates Ted talks 3/4/2015; Και τώρα επένδυση στο “εμβόλιο”;
 • Σφράγισμα του στρατιωτικού βιοεργαστηρίου;
 • Το μπαμ σε Μυτιλήνη και Έβρο, τώρα;
 • Ιολόγος που πηγαινοερχόταν από Καναδά στο Wuhan;
 • Η προσομοίωση εξάπλωσης στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο;
 • Φωτιές στην Αυστραλία, Αμαζόνιο, Καλιφόρνια;
 • Σεισμοί τυφώνες και πλημμύρες των τελευταίων μηνών;
 • Πλαστικό χρήμα και “ανέπαφες συναλλαγές”; Βραχιολάκια και ηλεκτρονικά πορτοφόλια; “Αν-έπαφες”;

RESULT = PROBLEM + ACTION (PAR principle)

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ = ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ” + ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ “ΛΥΣΗΣ”

Φιλόσοφοι, Οραματιστές, “Παστίτσιοι” που κορόιδευες, Συνωμοσιολόγοι και άλλοι, σα να έχουν αρχίσει να εγείρονται ερωτηματικά.

Για τέτοια αλληλουχία συμπτώσεων, ή έπρεπε να παίξουμε όλοι τζόκερ, ή να παρακολουθήσουμε την πιο άρτια ενορχηστρωμένη παράσταση. Οι “υποσυνείδητοι” και ενεργειακοί “υποδοχείς¨ ήταν “έτοιμοι” να λάβουν και να ενσωματώσουν την πληροφορία του φόβου και της παραπληροφόρησης σαν μαγνήτες. Το 2014 είχαμε πει ότι θα “τα” δούμε και στο φυσικό πεδίο, Ιούλιο; “Να δεις τι σου’ χω για μετά”.

Κι αν οι ειδήσεις έχουν αντικειμενικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, γιατί πρέπει να μου τις “ντύσεις” με θρίλερ μουσική;

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Οι αντιχριστιανοί κράζουν αυτούς που πήγαν στα Ιεροσόλυμα

Οι χριστιανοί τους βαφτίζουν όλους αιρετικούς

Οι παναθηναϊκοί κράζουν τους ολυμπιακούς και αντίστροφα

Οι δωδεκαθεϊστές / Πατρώας κράζουν τους υπόλοιπους

Οι σωματοδόμησης, τους γιόγκα

Οι μεν πολιτευόμενοι, τους δε

Οι ειδήμονες, τους μη

Οι μη, αυτούς που μοιράζονται τη γνώση (άλλοι την σωστή, άλλη την ημιμάθεια)

Αυτοί που φοβούνται, τους άλλους για άγνοια κινδύνου

Αυτοί που έχουν άγνοια κινδύνου, αυτούς που έχουν φοβηθεί

Αυτοί που τρώνε κρέας, τους βίγκαν

Οι βίγκαν, αυτούς που τρώνε κρέας

Η λίστα είναι ατελείωτη

“Αδελφός θα σκοτώνει αδελφό”

Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.

Τι σε νοιάζει τι πιστεύει ο άλλος αν δε σε βλάπτει; Δε μπορείς να δεις πέρα από τα δικά σου φίλτρα, που νομίζεις πως έχεις την απόλυτη αλήθεια, και να εστιάσεις στο χρώμα της ψυχής που έχει αυτός ή αυτή απέναντί σου; Δε μιλάμε για την ακτινοβολία του μανδύα της προσωπικότητας και του προγραμματισμού που έχει φάει, και που ο ίδιος ή η ίδια παλεύει μέρα με τη μέρα να βγάλει από πάνω του και πάνω της, χωρίς να ξέρει πως, αλλά του πυρήνα.

Η φωτιά που βγάζεις απέναντι στους άλλους είναι η φωτιά που σε καίει μέσα σου. Όχι η καλή φωτιά, η “άλλη”. Διότι αν έχεις γνωρίσει ανθρώπους που βρίσκονται στον Δρόμο της καθαρής και ισορροπημένης αναβάθμισης θα βλέπεις πως το μόνο που εκπέμπουν είναι ηρεμία, γαλήνη, αγάπη, ενδιαφέρον. Η πολεμική προσωπικότητα που βλέπεις ή ήσουν τυχερός να μη συναντήσεις, βγαίνει την ώρα που πρέπει, για όσο πρέπει, και αμέσως μετά επανέρχονται στο κέντρο τους. Επιτρέπουν πότε θα απασφαλίσουν και πότε θα ασφαλίσουν. Πολύ σωστά λέει κι ο Sad Guru: όταν μπει σπίτι σου αυτός που θέλει να σε βλάψει, δε θα του πεις αγάπη φως και θα κάτσεις στα τέσσερα, αλλά η κάθε κατάσταση δικνύει τι είναι απαραίτητο. Η κατάσταση, όχι ο παρορμητισμός ή η αστάθειά σου.

“Eκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.” (Μτ. 7, 1-5); Πώς μπορείς και βλέπεις το σκουπιδάκι στο μάτι του αδερφού σου και δε νιώθεις ένα ολόκληρο δοκάρι στο δικό σου μάτι;

Κι αν σκαλώνεις με το Ε κεφάλαιο (ναι, μερικώς παραποιημένο και με χωρία που λείπουν, τα ξέρουμε) γιατί δε παίρνεις την ουσία και μένεις  με τα  φανατισμένα φίλτρα που σου κόβουν συχνότητες; Η αλήθεια δεν φοράει γυαλιά, βλέπει την ουσία μέσα σε όλα, και είναι πάνω από όλα, όσο το βαρυτικό διαίρει και βασίλευε εξυπηρετεί άλλους που τρίβουν τα χέρια τους με πονηρά χαχανίσματα καθώς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για να επιβάλουμε πιστεύω και απόψεις. Ανέβα πάνω από όλα αυτά, πέτα τα χρωματικά και τα δογματικά δεσμά.

Τι είναι οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν ελπίδα και δύναμη έξω από αυτούς; Άνθρωποι σε εξέλιξη, ή αδυναμία όπως κι εσύ. Δε ξέρουν να αξιοποιήσουν ούτε το εσωτερικό φως τους, ούτε την Τριάδα και τα υποεπίπεδα, ούτε τα εγρηγορότα. Κι εσύ πας και κάνεις εκφοβισμό και bullying στον συνάνθρωπο που ψάχνει να βρει τον δρόμο του. Εσύ που ο ίδιος δηλώνεις κατά του bullying. Και μετά σου φταίει το έξω σου ενώ μέσα σου υπάρχει ένας αχταρμάς.

Ρε άνθρωπε, δε βλέπεις τι συμβαίνει; Δε μπορείς να αποδεχθείς τον άλλο με κατανόηση ότι όλοι δεν είναι στο ίδιο εξελεικτικό ή συνειδησιακό στάδιο; Στο πολυπεπίπεδο και πολυδιάστατο φάσμα μια ψυχής και μιας προσωπικότητας, γιατί δε βρίσκεις αυτό που σας ενώνει;

Έχουν πει πως η αλήθεια είναι ένας καθρέφτης που σπάστηκε σε άπειρα κομμάτια. Κανείς δεν την κατέχει και δεν μπορεί να την κατέχει ολόκληρη. Αν την κατείχε, ο ανθρώπινος εγκέφαλος με την τωρινή του ποσόστωση δεν θα μπορούσε να την σηκώσει και θα εξαϋλωνόταν. Θα έφευγε σε άλλο πεδίο. Άρα για να είναι εδώ, ακόμα μαζεύει, και μαθαίνει. Κι αν ξέρει κάτι παραπάνω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε στάζει δηλητήριο, κρίση, μαυρίλα, φανατισμό, νεύρα κακία κλπ. Άλλο να μπει σε φάση πολεμιστή, κι άλλο τι ακτινοβολεί κατά επιλογή και με σταθερότητα. Δεν είναι μόνο η ακτίνα επιρροής, αλλά και η ποιότητα της ακτίνας του ή της.

“Άνθρωπε αγάπα, τη φωτιά σταμάτα, και την δύναμή σου, δώσ’ τη στο φιλί σου”. Στο φίλο αδελφό, στην φίλη αδελφή σου. Στη φίλη φύση σου σου, στο φίλο ζωάκι σου.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΖΩΝ, ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Δείχνει το σιδηρό γένος τον χαμηλής δόνησης (σ)έλληνα που άδειασε όλα τα χαρτιά και τα αντισηπτικά. Είπα πριν λίγες μέρες στη μάνα μου, μη σε πιάνει πανικός με αυτά που θα ακούσεις, πάρε δυο πραματάκια να ‘χετε από το σούπερ μάρκετ, 4-5 μακαρόνια, 3-4 φακές, 12 λίτρα νερό, κάποιες κονσέρβες και λίγο κιμά (ναι ακόμα δεν έχω φτάσει το βίγκαν λέβελ, ο καθένας στην ώρα του, άλλη συζήτηση αυτή). Χθες το πρωί το αδιαχώρητο, πόλεμος, σπρωξίματα, καρότσια τύπου τζένγκα να ξεχυλίζουν οι προμήθειες. Όσο για τον κιμά; Το μοσχάρι σε έλλειψη για περίπου ένα μήνα. Φίλος χασάπης μας είπε 10-10 τα κιλά σε προπαραγγελίες.

Από το “not in my backyard syndrome” στο εγώ κι η πάρτυ μου. Συλλογικό επίπεδο μηδέν. Βρε απαίδευτε και ασυνείδητε έλληνα που έχεις μια άποψη για όλα και ψάχνεις να κρίνεις ή να κατακρίνεις όποιον πάει να προσθέσει ένα λιθαράκι στην αφύπνιση του κόσμου. Δε σκέφτηκες ότι φτάνουν για όλους; Δε σκέφτηκες ότι με 10 ρολά χαρτί βγάζεις σχεδόν μήνα; Έπρεπε να πάρεις 24άδες; Τα αντισηπτικά λες να προλάβαν να τα πάρουν όλα οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, και τις συγκεκριμένες μάσκες που στον πανικό σου δεν κατάλαβες ότι δε προστατεύουν, και τα γάντια, με την παλέτα; Όχι βέβαια, τα πήραν κυρίως οι περίπου 35-55 εξυπνάκιδες παρτάκιδες. Τους παρατηρούσαμε στις ουρές.

Δηλαδή μιλάμε για εκπαίδευση νηπιακή. Πες ότι το εργοστάσιο ο αγρός οι μεταφορές φροντίζουν για το σούπερ μαρκετ να έχει 100 μήλα το μήνα για να πάρει 2 μήλα ο καθένας που τόσα χρειάζεται. Αν πας να στοκάρεις για πόλεμο και πάρεις 20 μήλα εσύ και άλλοι 5, 5 θα έχετε μήλα για 5 μήνες και 95 άλλοι δε θα έχουν να φάνε. Πάρε 3,4 με ένα μπουστάρισμα παραγωγής και ανεφοδιασμού να μπορέσουν πάρουν όλοι. Θα φτάσουν. Κράτα την καμπύλη ομαλή. Μου ‘χεις πάρει ότι γκατζετάκι και γκούτσι και δε ξέρω γω τι υπάρχει και έχεις ξεχάσει τη βασική σκέψη του συνόλου μιας κοινωνίας. Τελοσπάντων αυτά είναι τα προβλήματα έλλειψης εκπαίδευσης, αυτοδιαχείρισης, αυτογνωσίας. Γι’ αυτό λέμε καλή η καλοπέραση αλλά δούλεψε μέσα σου και αναβαθμίσου. Το σύνολο μιας κοινωνίας είναι τόσο δυνατό, όσο οι πιο αδύναμοι κρίκοι της.

Αστυνομία πόλεων. Πήγα ένα περπάτημα και παρατήρησα τα βλέμματα, πως κοιτάμε ο ένας τον άλλον. Οι μισοί φοβισμένοι, οι μισοί έτοιμοι να πλακωθούν λεκτικά και όχι μόνο. Περνάει υποσυνείδητα η επανάληψη της έντασης κατάστασης. Αδελφός εναντίων αδελφού. Πέρασε το πρόγραμμα κάτω από τον ερπετόμορφο εγκέφαλο που λειτουργεί με φόβο. Χτυπήσαν το πρώτο κέντρο, εκείνο της επιβίωσης.

Αλλαγή ταχύτητας, βάζουμε 4η κι επαναφορά στο κέντρο. Οκ. Ακόμα κι αυτοί οι άνθρωποι που τα κάνανε σαλάτα, θέλουν κατανόηση, αγάπη, εκπαίδευση. Ναι για αυτόν που δε θέλει, δε μπορείς να κάνεις κάτι, ίσως να του μιλήσεις στη γλώσσα του και να το πας από άλλη οδό, αντί για το καρότο και τον ήλιο να χρησιμοποιήσεις πιο αυστηρά μέσα, στα πλαίσια του πολιτισμού. Πρέπει να ηρεμήσουμε. Και το χιούμορ στα διάφορα ποστ, δεν είναι πάντα από ανευθυνότητα αλλά και για σκοπούς θετικούς και ανέβασμα ισοζυγίου διάθεσης.

Αν είσαι της Πατρώας, δούλεψε Ορφικούς και προσευχή Διός και μοιράσου τη γνώση, ξέρεις τι εννοώ.

Αν είσαι της Ορθοδοξίας, προ ολίγων ημερών ήταν της Αγίας Υπομονής με το Νέο, δούλεψε τις αντίστοιχες προσευχές και λιβάνισε. Στο νερό που πίνεις, βάζε μια σταγόνα αγιασμό.

Αν είσαι της Εναλλακτικής, δούλεψε του διαλογισμούς και τους οραματισμούς και κάψε τα βότανά σου. Επίσης άσε τις αιθερικές μάχες και τα φωτόσπαθα κάποιες ώρες και κάνε έργο εδώ. Έφυγες από το άυλο για να έρθεις στο υλικό προκειμένου να κάνεις έργο, όχι να ζεις στο άυλο πριν την ώρα σου. Ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον. Αν δε φτιάξεις το κάτω μέρος τη βάση – άγκυρα, όσο και να φτιάχνεις τα από πάνω πάλι θα χαλάει.

Αν είσαι κάτι άλλου, δούλεψε τις οδηγίες που έχεις

Αν είσαι απλά του θεός είναι ο άνθρωπος, πίστεψε στη δύναμή σου και τη δύναμη της νόησής σου και βοήθα τους γύρω σου.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

“Ακούγεται” ότι επειδή για άλλο πήγαινε το έργο και τελικά οδηγεί προς ευκαιρίες και αναβάθμιση (Μπασακιώτης), το τελευταίο που θα πέσει, είναι η πληροφορία από το δια-δίκτυο. Φαντάσου να το κάνουν αυτό και να εξελίξουμε τηλεπάθεια. Όπως και στη στέρηση αισθήσεων ενισχύονται οι υπόλοιπες, κάπως έτσι ένα κενό δυναμικού δίνει ώθηση σε άλλες ιδιότητες. Όταν θές να νιώσεις κάτι με μεγαλύτερη ένταση για παράδειγμα την μουσική, κλείνεις τα μάτια και ενισχύονται οι υπόλοιπες αισθήσεις μέσω του νευρικού συστήματος.

Με τον άπλετο χρόνο που μέχρι τώρα δεν είχες, έχεις μια τεράστια ευκαιρία αυτογνωσίας και συνειδησιακής αναβάθμισης.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό (παύση διαδικτύου) να ξέρεις ότι σίγουρα θα πάθεις ένα σοκ, από το κενό που δημιουργηθεί συνοδευόμενο από έλλειψη ντοπαμίνης που έχεις συνηθίσει. Ακόμα κι αυτό είναι ευκαιρία και θα το ξεπεράσεις βρίσκοντας ξανά τις μικρές χαρές της ζωής. Μια δυστοπία μπορεί να γίνει ουτοπία αρκεί να το επιλέξεις.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΜΕ;

Πέρα από αυτά, τι μας δείχνει η κατάσταση και τι μπορούμε να μάθουμε / κάνουμε ως αλχημεία – μετατροπή – αναπλαισίωση και αλληλοβοήθεια:

Είτε “ξέρεις” είτε δε “ξέρεις”, ακολούθησε τις επίσημες οδηγίες.

Ο καθρέφτης εαυτός τώρα θα έρθει στην επιφάνεια. Αντιμετώπισέ τον με υπομονή, αγάπη, αποδοχή. Όλες του τις μεριές, και τις φωτεινές και τις σκοτεινές.

Επικοινωνία και εγρήγορση για ηλικιωμένους και ευπαθείς, ένα τηλέφωνα αν είναι εντάξει αν χρειάζονται κάτι, έστω να τους ψωνίσουμε δυο πράγματα ή να τους κάνουμε λίγο παρέα από το μπαλκόνι ή το τηλέφωνο.

Για γονείς με παιδιά, έχουν βγει πολλές δωρεάν ιδέες για το πως να περάσετε τον μπόλικο χρόνο μαζί και να δυναμώσετε τη σχέση. Ηρεμία, εκπαίδευση, παιχνίδια και αγάπη.

Για τους νέους, ευκαιρία για άσκηση, στοχασμό, να δεις τι πραγματικά θέλεις, να διαβάσεις κάποια βιβλία, να κάνεις όνειρα και να βρεις τη διαφορά που θέλεις να κάνεις σε ένα καλύτερο αύριο.

Για τους υπόλοιπους:

Κλείσε την τηλεόραση και ενημερώσου από 5 ανθρώπους που θεωρείς αξιόλογους και 2-3 ενημερωτικές ιστοσελίδες

Πάρε τηλέφωνο φίλους και φίλες και συγγενείς που έχετε χαθεί λόγω καθημερινότητας, ευκαιρία για σύσφιξη σχέσεων και αληθινό ενδιαφέρον.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν μικρότερο κύκλο και είναι πιο επιρρεπείς στην τηλέ-όραση χρειάζονται στήριξη παρέα αγάπη και καθησυχασμό

Καθάρισε το σπίτι. Τώρα που θα ‘σαι μέσα σκόνες και ακάρεα θα σε επιβαρύνουν. Ευκαιρία για καθαριότητα και οργάνωση και τακτοποίηση.

Ενδοσκόπηση ποιος και ποια είσαι, και τι και ποιοι είναι σημαντικοί άνθρωποι, αξίες στόχοι και όνειρα στη ζωή σου.

Τις ασκήσεις στο life coaching και την ψυχολογία με τον οραματισμό του “πήγαινε στην τελευταία μέρα της ζωής σου” ή “τι θα ήθελες να πουν στον επικήδειό σου” καλούμαστε τώρα να τις κάνουμε όχι με οραματισμό ή ύπνωση αλλά βιωματικά. Ίσως είναι καλύτερα έτσι για να έχουμε μια πιο “δικιά” μας ζωντανή αλήθεια, την οποία μόλις περάσει το κύμα να είμαστε έτοιμοι να την εφαρμόσουμε.

Άλλαξε την ερώτηση του γιατί συμβαίνει ή μου συμβαίνει αυτό, στο τι έχει να μου μάθει ή τι μπορώ να κάνω (Νομικός και Ξενάκης). Η εστίαση φεύγει από το πρόβλημα και πάει στη λύση. Ο πολυμήχανος Οδυσσέας ανατέλλει αν τον καλέσεις, πάντα.

Δόνηση αγάπης και ενδιαφέροντος και αλτρουισμού με το παράδειγμά σου. Άσε τι κάνουν οι άλλοι. Από την ειμαρμένη δε γλυτώνει κανείς αργά ή γρήγορα. Κάνε εσύ τη διαφορά για σένα και όσους αγαπάς ή μπορείς να φροντίσεις

Αστυνομία μεταξύ μας, σε αντιστροφή ! Όπου βλέπεις φόβο, ημιμάθεια, νεύρα, δώσε αποδοχή, αγάπη και πληροφορία με συζήτηση.

Ευπαθής ομάδα μπορείς να προσπαθήσεις να μη γίνεις: φρόντισε την στολή σου (σώμα). Γυμναστική, ξεκούραση, καλές σκέψεις, καλή διατροφή. Εσύ είσαι το εμβόλιο.

Τρώγε μικρότερες μερίδες. Τώρα που θα είσαι σπίτι το ενεργειακό φορτίο που χρειάζεσαι πέφτει κατακόρυφα, οπότε χρειάζεσαι πολύ λιγότερο φαγητό. Όποτε μπορείς τρώγε τροφές με αρνητικό φορτίο (δεν υπάρχει αρνητικό φορτίο, εννοεί ότι καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες για να τις χωνέψεις απ’ ότι σου προσδίδουν, για παράδειγμα το καρότο, το λάχανο).

Ευκαιρία να διαβάσεις τα βιβλία στη βιβλιοθήκη σου (Από Χόρχε Μπουκάι, σε Καζαντζάκη, Ησίοδο, Πλάτωνα, Όμηρο, Καινή Δια-θήκη, Εναλλακτικά, Οδηγό Επιβίωσης, Αυτοβελτίωση, Ψυχολογία, ό,τι έχεις).

Ευκαιρία να κατεβάσεις σταυρόλεξα, ηλεκτρονικά βιβλία, να επισκεφθείς διαδικτυακά μουσεία και ό,τι άλλο παρέχεται δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο.

Ευκαιρία να κάνεις γυμναστική ή αερόβιο σπίτι με βίντεο και όμορφη μουσική, το καλοκαίρι έρχεται μη μας γεμίζεις τα γυμναστήρια 1 μήνα πριν την παραλία.

Γέμισε Ήλιο, σήκωσε τέντες, βγες στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα σου. Τη θάλασσα μας την κόψανε για την ώρα.

Στόκαρε αγάπη, αλτρουσιμό, ενδιαφέρον, φροντίδα, αυτάρκεια, δύναμη, πίστη, χαρά.

Δες ταινίες αφύπνισης που έχουν ένα ενδιαφέρον.

Άκουσε ηχητικά βιβλία, εκπομπές που σου αρέσουν, μουσική. Δες Ralph Smart, Bruce Lipton, Νατζέμυ, Dr Morse, είναι πάρα πολλοί που αξίζουν.

Πιτσιρικάδες μικρών και μεγάλων ηλικιών, κάντε μια παύση από τα ιντερνετικά παιχνίδια που απαιτούν υψηλή επεξεργασία γραφικών. Τάβλι και απλά παιχνίδια είναι οκ. Θα γίνει το ίδιο στο ίντερνετ όπως και με τα χαρτιά τουαλέτας, δεν υπάρχει υποδομή ήδη βλέπουμε την καθυστέρηση στις γραμμές. Προτιμήστε την εικόνα και το στατικό κείμενο από τα βίντεο, καθώς και το ανάγνωσμα βιβλίων για να φύγετε από την ύπνωση των “χαμηλών κυμάτων Άλφα”.

Επίσης, προσοχή στο νεράκι. Τα χέρια μας δε τα πλένουμε 50 φορές τη μέρα με 50 λίτρα νερού τη φορά, γιατί το επόμενο θα είναι έλλειψη νερού.

Όσοι έχουν περάσει από ειδικές δυνάμεις ή είναι γνώστες πολεμικών τεχνών, ένα τακτικό τσεκ στους ηλικιωμένους και ανταλλάξτε κινητά με τους γείτονες ειδικά με εκείνους που δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Όσοι δε “πιάνουν” το γιατί, ρωτήστε κάποιον από αυτούς, γνωρίζουν.

Τώρα που νιώθεις τον φόβο ή την όποια απειλή ασύμμετρη η μη, αν δε το έκανες έστω και σιωπηλά ως τώρα, σκέψου την εμπορία λευκής σαρκός, τα κυκλώματα ναpκωτικών και τους νέους στα δίχτυα τους, το αρπακτικό που περιμένει το παιδάκι στη Αφρική να κλείσει τα μάτια του από την ασιτία, εκείνους που δεν έχουν να φάνε κι εκείνους τους άστεγους που είτε από δικό τους λάθος είτε ξώφαλτσα η κεντρομόλα της ζωής τους πέταξε στο περιθώριο.

Βάλε ένα κάδρο με όλους αυτούς μπροστά σου δίπλα από τις φωτογραφίες από τα μπουζούκια, την οικογένειά σου, τους αγαπημένους φίλους, τους Μιχαήλ τους Πλειάδιους τους Αντιρόντα τους Ολύμπιους ή ότι άλλο έχεις και ξεκίνα να δυναμώνεις πρώτα για σένα και μετά για αυτούς. Αυτοί δεν έχουν επιλογή. Εσύ έχεις. Μόνο με διαλογισμό αγάπη φως και προσευχές δεν αλλάζουν τα πράγματα, θέλει δράση, γι αυτό είσαι εδώ στο γήινο. Όταν όλη η δύναμη αλλαγής και βελτίωσης και αναβάθμισης είναι στα χέρια σου κι εσύ δεν κάνεις κάτι για να αλλάξεις το γίγνεσθαι, θα ρθει το υπερβατικό να το κάνει για σένα; Κι όταν λέμε εσένα δεν εννοούμε το άτομο αλλά το σύνολο ή τον ζυγισμένο μέσο όρο. Δεν υπάρχει Θεός Τιμωρός ή που κάθεται και τρώει ποπ κορν στην δυστοπία. Αν εμείς σαν ανθρωπότητα στο σύνολο δεν “φτιάξουμε” το έργο μας, πρώτα το μέσα και μετά το έξω, δε φταίει κανείς άλλος.

Βάλε στοπ στον φόβο. Άνοιξε την καρδιά σου στην αγάπη. Τα έχουμε πει, ο φόβος ρίχνει το ανοσοποιητικό και μαγνητίζει ό,τι αρνητικό. Το σώμα ανταποκρίνεται σε ό,τι του πει το μυαλό. Το μυαλό είναι ένα εύφορο χωράφι που ό,τι του ρίξεις θα ανθίσει και θα καρποφορήσει. Η τηλεόραση μόνο μαυρίλα θα σου δώσει, όχι ενημέρωση, μόνο “επιλεκτική” ενημέρωση και κατέβασμα δόνησης. Κλείσ’τη κι ενημερώσου από αλλού χωρίς μουσικές τρόμου και άγχους σα ντύσιμο πίσω από τις λέξεις.

Πάρε παράδειγμα από την Ιταλία που τραγουδούσαν και χορεύανε στα μπαλκόνια, τι μάθημα ζωής κι αυτό.

ΞΥΠΝΑ

Παιδιά, ξυπνήστε. Από το 2014 τα είχαμε πει και άλλοι από πολύ νωρίτερα, και συμμορφωθείτε. Το επόμενο είναι οι μετεωρίτες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το άνοιγμα της καρδιάς και την συλλογικότητα. Κι αυτό πρέπει να γίνει όχι εκ του πονηρού αλλά από εσωτερική επίγνωση κατάσταση και αλήθεια. Πριν λίγους μήνες μιλήσαμε για την μεταμορφωτική περίοδο (link). Όλα είναι μονόδρομος: εσωτερική εργασία και αυτογνωσία, αφοβία, γνώση και επίγνωση, αύξηση συνειδητότητας, συλλογικότητα και ενδιαφέρον για κάθε ζωντανό ον και μη, αποδοχή, εστίαση σε ότι μας ενώνει, αντιληπτική ικανότητα και δια-κριση, αλήθεια (ΑΛ = φως + Ήθος, ή Άλφα στερητικό + λήθη, ή Θεία Άλη ή τέλοσπάντων να ξυπνήσουμε με απλά λόγια). Να ξυπνήσουμε χοντρικά σημαίνει να ανέβουμε πάνω από τα τρία πρώτα κέντρα συνειδησιακά (πέρα από την επιβίωση, το σεξ, την καλοπέραση, τον αρνητικό εγωισμό, το ατομικό συμφέρον κλπ).

“‘Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες…” – Ο. Ελύτης

Το “χωνί” Γή δε θα γίνει ποτέ παράδεισος, αλλά κι αν γίνει, θα δημιουργηθεί ένα άλλο σχολείο κάπου “αλλού”.

Το “έξω” είναι η “συλλογική” “αντανάκλαση” του “μέσα”. Οι ψυχές που θυσιάστηκαν και θα θυσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες ζητούν ένα πράγμα. Να μη πάει χαμένη η απώλεια.

Αυτό που συμβαίνει, συλλογικά, είναι μια “τεράστια” ευκαιρία αναβάθμισης, δυστυχώς, με τις όποιες παράπλευρες απώλειες. Τιμώντας τις ανθρώπινες απώλειες, πριν λίγο καιρό τις φυσικές και ζωικές, το χρέος μας είναι η αναβάθμιση εαυτού και της συλλογικότητας. Η φύση δεν εκδικείται, απλά προστατεύεται από τον -για την ώρα- μη ωφέλιμο οργανισμό-άνθρωπο. Οι “γόνοι” ενεργοποιούνται στις έσχατες στιγμές. Αυτό το κβαντικό τρένο, όπως ήρθε, έτσι και θα φύγει. Όταν φύγει, φρόντισε να έχεις πάρει τα μαθήματα. “Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.” -George Santayana. Και κάθε φορά, το ταρακούνημα έρχεται εκθετικά μεγαλύτερο. Πριν γυρίσεις στην καθημερινότητά, προβλήματα, καλοπέραση σου όποια κι αν είναι τον Ιούνιο, ΞΥΠΝΑ.

Η αναθεώρηση της κοινωνίας κατά σύνολο λοιπόν: Γιατί με την υπερτεχνολογία και τεχνογνωσία έρευνα και υποδομές που διαθέτουμε, δεν φροντίσαμε να ενισχύσουμε την κοινωνία με ουσίες, τρόπο ζωής, θετικά κοινωνικά πρότυπα αρετής; Γιατί δεν ακτινοβολούμε παιδεία, εκπομπές ταινίες και δραστηριότητες που να αναβαθμίζουν την συνείδηση και την σωματική προστασία, αυτοίαση και ανοσοποιητικό; Γιατί όλο το σύστημα προβάλει τρόμο, ταινίες δράσης, παιχνίδια με σκοτωμούς, αρνητικές ειδήσεις μερικής αλήθειας και ψεύτικα photoshopιασμένα πρότυπα με μοδάτα ρούχα και εστίαση στο πακετάρισμα στο φουρ φουρ και τα αρώματα; Γιατί αντί για την αγάπη έχουμε μπει στην έλλειψη αυτοπεποίθησης, σύγκριση, φόβο και πειθετικότητα; Μη μπερδεύεσαι, το να γυρίζεις πίσω σε αρετές και αξίες δε σε κάνει οπισθοδρομικό, αλλά κι ο καρκίνος προοδευτικός είναι (Τερπάνδρου). Έχουμε μπλέξει λέξεις κι έννοιες μαζί με την “βούρτσα”.

Το ότι δεν γνωρίζεις ή είναι πέραν από την αντίληψή σου κάποια πράγματα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Και ασφαλώς δε σημαίνει ότι όλα είναι και σωστά. Θέλει μια “Άλφα” συνθετική ικανότητα η ένωση των ασύνδετων “τελειών” για να σου βγάλει τη σωστή εικόνα.

Οι ενέργειες όπως και ιοί τα έχουμε πει, είναι κολλητικές. Άρα βοήθησε όσους θέλουν να “αναρρώσουν” πνευματικά, αλλά αν δε θέλουν μη μένεις κοντά τους. Υπεύθυνα μεν, είναι δεν είναι αληθινός ο ιος, αλλά με υψηλή δόνηση και χαμόγελο δε.

Αν ενημερώνεσαι ιντερνετικά, επέλεξε από ποιους ανθρώπους και ποιες σελίδες σου κάνουν καλό, κι επειδή ο “αλγόριθμος” θα αρχίσει να “κρύβει” πράγματα, πήγαινε και βάλε να λαμβάνεις πρώτος / η ειδοποιήσεις ή να σου εμφανίζονται πρώτα στην ροή των ενημερώσεων.

“Εμείς και στους Θεούς όρθιοι μιλούμε!” Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Είναι στο d & rna σου (ναι αυτό που θέλουν να “πειράξουν” με το κατασκευασμένο εμβόλιο για τον κατασκευασμένο ιο) δεν έχει να κάνει με ρατσισμό ή εθνικισμό, είναι οι “έλικες” για τις οποίες μιλάει ο Όμηρος. Κάποια εμβόλια, ναι, βοηθάνε. Άντε βρες ποια είναι ποια.

Να απλώσουμε μιας και πήραμε φόρα τον τραχανά λίγο και για τους “πρόσφυγες”; (Προφανώς και κάποιοι ναι είναι και χρειάζονται βοήθεια). H ευαισθησία ως προς την εν λόγω κατάσταση, αν θες πραγματικά να ευαισθητοποιηθείς όχι από το 2ο (συναισθηματικό) κέντρο σου, αλλά από τα πιο υψηλά που δεν λειτουργούν με παρορμητισμό αλλά δια-νόηση, δες ένα παλιό βίντεο και κατάλαβε πως η προσφορά του “Ξένιου Ζευς” δε θα λύσει το πρόβλημα, αλλά η αναβάθμιση “εκεί”, όπως για παράδειγμα η Maggie καθώς και άλλοι πολλοί

Του 2010

Σημείωση:

Ο πόλεμος δεν έχει ευγένειες και καθωσπρεπισμό. Ειδικά όταν πρόκειται για πολιορκία συνειδήσεων και ατζέντες. Όταν τον βάτραχο δεν τον βράζεις σιγά σιγά και ανεβάζεις απότομα τη θερμοκρασία, αυτά γίνονται. Είναι από τα άρθρα που μπήκαν ελάχιστες παραπομπές γιατί είναι από πολλαπλή πληροφόρηση και θα το έκανε ακόμα πιο δυσνόητο. Αυτή τη στιγμή, οι παραπομπές δεν έχουν καμία σημασία. Οπότε και τα γνωστά παρασιτικά site που κλέβουν πρωτογενές περιεχόμενο χωρίς να τηρούν τους όρους αναδημοσίευσης (ενεργό λινκ στην ιστοσελίδα πηγής, όνομα συγγραφέα), κλέφτε ελεύθερα.

Σου προτείνουμε το συγκεκριμένο και ό,τι άλλο βρεις που σου κάνει, να το εκτυπώσεις.

Καλή συνέχεια με ηρεμία, αφοβία, θετική ενέργεια και σκέψη, αυτογνωσία αναβάθμιση, πίστη, ειρήνη και ενδιαφέρον για τον πλησίον μας.

Διαβάστε επίσης

To Top