Διδακτικές Ιστορίες

“Η αγάπη”

Γράφει η Ειρήνη Αγγελίδη

 

Σε μια δύσκολη εποχή για όλους, πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε περισσότερο, να αγαπάμε αληθινά…

Τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με γεγονότα που μας δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα… μας γεμίζουν με φόβο, μίσος, ζήλια, ρατσισμό. Βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας σαν ανταγωνιστή, σαν άρρωστο, σαν άνεργο, σαν πρόσφυγα, σαν Γερμανό, σαν μαύρο, σαν πλούσιο. Ταμπέλες παντού…

Που πήγε η χαμένη ανθρωπιά;

Κάποτε ήταν ένας “μαύρος” κύριος ο οποίος οδηγούσε με τη γυναίκα του στο δρόμο…κοιτούσε το κινητό του αφοσιωμένος στη δουλειά του και έπεσε πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο σκοτώνοντας τη γυναίκα του και έξι ακόμα άτομα που ήταν στο άλλο αυτοκίνητο.

Η ζωή του καταστράφηκε…Ήταν πλούσιος, αλλά η καρδιά του πλέον φτωχή…Έτσι αποφάσισε να βοηθήσει εφτά άτομα που είχαν πραγματικά ανάγκη.

Έδωσε τα νεφρά του σε έναν κύριο που έκανε αιμοκάθαρση συνεχώς και στον αδερφό του…
Έδωσε μυελό των οστών σε ένα παιδάκι που είχε καρκίνο…
Έσωσε μια γυναίκα και τα παιδιά της που κακοποιούνταν και τους έδωσε σπίτι…
Έδωσε τα μάτια του σε ένα τυφλό…και την καρδιά του σε μια γυναίκα…

Δεν επέλεξε με βάση το χρώμα, τα χρήματα. Όλοι ήταν ίδιοι για αυτόν. Χάνοντας τη γυναίκα του κατάλαβε πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την αγάπη. Έτσι αποφάσισε να δώσει τη ζωή του για αυτή…

Η γυναίκα που πήρε την καρδιά του τον αγάπησε πολύ…
Συναντήθηκε με τον τυφλό που είχε τα μάτια του…τον κοίταξε και έκλαιγε από ευτυχία που αντίκριζε το βλέμμα του για ακόμα μια φορά ενώ ο τυφλός είχε το χέρι στην καρδιά της…”

Η ιστορία αυτή είναι από ένα έργο…είναι μια ιστορία που μας δείχνει πως η αγάπη δεν κάνει διαχωρισμούς, η αγάπη είναι πάνω από όλα.

Πρέπει να αγαπάμε δυνατά, τώρα που μπορούμε να αγαπάμε…πρέπει να εκτιμάμε, να σεβόμαστε, να βοηθάμε.

Μπορεί να περνάμε δύσκολα όμως όλα γίνονται καλύτερα αν αγαπάμε…όλα γίνονται πιο εύκολα άμα ξέρουμε πως υπάρχουν άνθρωποι να στηριχτούμε..άνθρωποι που μας ακούνε που μας πιστεύουν, που μας αισθάνονται!

Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε!

Σήμερα είναι ευκαιρία να δείξεις την αγάπη σου.
Αύριο ίσως να είναι αργά!

Κάντο σήμερα, χαμογέλα, ζήσε, ΑΓΑΠΑ!

Διαβάστε επίσης

To Top