Σκέψεις - Απόψεις

Η αγάπη είναι μαγική, έχει ωραία μυρωδιά, εξαιρετική δύναμη και ζωτική σημασία

Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Η αγάπη είναι το πιο σπουδαίο δημιούργημα όταν επιτευχθεί, αλλά και κατά την προσπάθεια που καταβάλουμε μέχρι την επίτευξη. Είναι μαγική, έχει ωραία μυρωδιά, εξαιρετική δύναμη και ζωτική σημασία.

Έχει σημασία να μπορώ να αγαπάω με όλη την ψυχή μου, έτσι είμαι αυθεντικός, πλήρης και πια συντονίζομαι σε ένα υπέρτατο επίπεδο.

Αυτό το υπέρτατο επίπεδο με βοηθάει να μπορώ να υπάρχω μέσα στην αγάπη, όποια στιγμή εγώ επιθυμώ. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να υπάρχει ή και όχι στη ζωή μου, αυτό όμως δεν αποτελεί κανένα απολύτως εμπόδιο. Είναι ένα κομμάτι μέσα μου, δεν θυσιάζω τίποτα, κάθε άλλο, ζω με αγάπη κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου γιατί έτσι έχω αποφασίσει. Και μόνο κερδισμένος μπορώ να βγω απ αυτό.

Ο φόβος απ την άλλη μεριά με μπλοκάρει, με κάνει να νιώθω άσχημα, να μένω πίσω και στην τελική να μη φτάνω ποτέ στο επιθυμητό μου αποτέλεσμα.

Αξίζει να φοβάμαι μήπως και τελικά η αγάπη με πονέσει;

Σίγουρα δεν κερδίζω απολύτως τίποτα. Η απραξία ή τα μισά συναισθήματα με αφήνουν ανικανοποίητο. Και τελικά όλα είναι πιο ανιαρά και άγευστα.

Αξίζει να αγαπάω, γιατί αυτό χρειαζόμαστε όλοι στη ζωή μας.

Μιλάω για την αγάπη που έχει μέσα ελευθερία κι όχι εξάρτηση, αυτή η αγάπη με φτάνει στην ουσία, σε μια υπέρτατη κατάσταση με πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Ας αφήνουμε τη ζωή να ρέει, να υπάρχουμε μέσα σε αυτή και μετά από αυτή. Να αγαπάμε δυνατά, με σεβασμό, ελευθερία δίχως φόβο. Χωρίς εγωισμό και άλλα μικρά συναισθήματα.

«Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο με θετικές προσεγγίσεις – με αγάπη, κατανόηση, αυτοθυσία, σεβασμό.»

Διαβάστε επίσης

To Top