Κριτικές βιβλίων

Γυναίκα ψάχνει – Ελεονώρα Μελέτη


Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη

Το βιβλίο της Ελεονώρας Μελέτη, με δυο λόγια είναι ωδή για τη γυναίκα. Αν και διανύουμε το 2022, η κοινωνία μας είναι πλημμυρισμένη από πανάρχαια στερεότυπα, που δυστυχώς δεν μεταβλήθηκαν, ούτε εκσυγχρονίστηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Απαρχαιωμένες αντιλήψεις που κυριαρχούσαν 70 και χρόνια πριν, εξακολουθούν να έχουν ισχύ ακόμα και στις μέρες μας! Υπάρχουν ακόμη πάμπολα χαραγμένα κατάλοιπα στο υποσυνείδητό μας που μας στερούν τη δυνατότητα να γευτούμε και να απολαύσουμε μια ζωή όπως εμείς την έχουμε ονειρευτεί, όπως ρεαλιστικά ταιριάζει στα δικά μας μέτρα, τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας ιδανικά.

Δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες!

Δεν είναι όλες πλασμένες για να ακολουθήσουν ένα καθορισμένο μοτίβο ζωής και αυτό που επιδιώκουν οι περισσότερες, είναι να είναι υπεύθυνες για τις επιλογές τους.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι ψάχνει μια γυναίκα; Την ευτυχία, την ελευθερία, την καριέρα, τη μητρότητα, τη φιλία, την αγάπη, το σεβασμό; 

Ψάχνει να βρει την ταυτότητά της και μέσα από αυτήν να διεκδικήσει να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να χαράξει τη δική της πορεία, αποφασίζοντας η ίδια ποιους στόχους θα θέσει και θα προσπαθήσει να εκπληρώσει.

Η γυναίκα φίλοι μου, είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα που επιμερίζεται σε πολλούς και σημαντικούς ρόλους, τόσο για τον εαυτό της όσο και για τους γύρω της. Είναι μητέρα, εργαζόμενη, ερωμένη, σύζυγος αλλά πάνω από όλα είναι ΓΥΝΑΙΚΑ.

Η συγγραφέας με το χειμαρρώδη λόγο της, το δυναμισμό του χαρακτήρα της, αλλά και την ευαίσθητη πτυχή της, θίγει άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με εγωισμό, πολλά κομμάτια της γυναικείας φύσης και εμβαθύνει στο μεγάλο κεφάλαιο της μητρότητας και του θηλασμού, παροτρύνοντας την κάθε μια από εμάς να ζήσουμε τη ζωή με το δικό μας γνώμονα, γιατί η ζωή μας, μας ανήκει.

Από κάθε βιβλίο που διαβάζω, απομονώνω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Ελεονώρας Μελέτη, κρατάω το παρακάτω:

Μη φοβάσαι τις αλλαγές. Αυτές σε πάνε παρακάτω, όπως το κύμα και ο αέρας….”

Το βιβλίο, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα σας μαγνητίσει από τις πρώτες του σελίδες και δε θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις διόπτρα

Διαβάστε επίσης


To Top